122 گونه آبزی در خطر انقراض قرار دارند

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: 122 گونه آبزی در خطر انقراض در کشور وجود دارد که برای 10 گونه از این تعداد با مشارکت بخش خصوصی و مردمی زیست بانک احیا می‌شود.
کد خبر: ۸۹۰۵۸۷۰
|
۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۳
به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، محمد پورکاظمی در جلسه آشنایی با روش‌های بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان کشور در بابلسر‌ اظهار کرد: 250 پروژه تحقیقاتی در سراسر کشور در حال اجراست که از این میان پروژه اصلاح نژاد قزل‌آلا با اعتبار بالغ بر 6 میلیارد تومان در مرکز بازسازی ذخایر آبزیان کلاردشت پیگیری می‌شود.

وی افزود: 122 گونه آبزی در خطر انقراض در کشور وجود دارد که برای 10 گونه از این تعداد با مشارکت بخش خصوصی و مردمی زیست بانک احیا می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با اشاره به اینکه سوف حاج طرخان و کپور بومی دریای خزر از جمله گونه‌های در خطر انقراض در کشور هستند، خاطرنشان کرد: برای این دو گونه از ماهیان خزری که در خطر انقراض هستند با اولویت، بانک ژن تشکیل می‌شود.

پورکاظمی با اشاره به جلسه آشنایی با روش‌های بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان کشور در بابلسر گفت: آشنایی با اصول استخراج ژن، حفاظت و نگهداری از آنها، آشنایی با روش‌های انجماد اسپرم ماهیان، نگهداری و انتقال آنها درخارج از فصل تکثیر و در زمان های ضروری، ارائه راهکارهایی برای شناسایی و ایجاد بانک ژن مولدین با ارزش و استفاده مناسب و علمی از آنها از جمله عناوین دوره های در حال برگزدری در این جلسه است.

وی اضافه کرد: نحوه صید و نگهداری مولدین با ارزش وحفاظت از ذخایر ژنتیکی گونه‌های تحت فشار، آشنایی با آخرین متدهای روز دنیا در رابطه با حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان و مولدسازی از دیگر عناوین دوره آموزشی در حال برگزاری در شیلات مازندران است.

‌حسینعلی عبدالحی معاون توسعه آبزی‌پروری و بازسازی ذخایر شیلات ایران نیز اظهار کرد: پروژه بین‌المللی بهبود و اصلاح نژاد قزل‌آلا فردا با حضور کارشناسان بین‌المللی از نروژ در مرکز بازسازی ذخایر شهید باهنر کلاردشت آغاز می‌شود.

وی افزود: بیش از 350 میلیون قطعه ماهی در سال گذشته در دریای خزر رهاسازی شده و امسال نیز تاکنون حدود 300 میلیون قطعه ماهی در دریای خزر رهاسازی شده است.

معاون توسعه آبزی‌پروری و بازسازی ذخایر شیلات ایران ادامه داد: تاکنون 13 گونه آبزی در دریای خزر رهاسازی شده که از این تعداد پنج گونه ماهی خاویاری و هفت گونه از ماهیان استخوانی است.

عبدالحی با اشاره به افزایش تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری به بیش از 80 مرکز در کشور گفت: استان مازندران در حوزه آبزی پروری در کشور با بیش از 75 هزار تن تولید در جایگاه اول قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 300 هزار فیل ماهی از یک کیلوگرم تا 100 کیلوگرم در مزارع پرورش ماهی خاویاری مازندران وجود دارد، بیان کرد: از این میزان 3 تن خاویار پرورشی در سال گذشته استحصال شده که بیش از یک و نیم تن آن صادر و مابقی در داخل کشور مصرف شده است.
ارسال نظرات
آخرین اخبار