به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، هشتمین مجمع عالی بسیج استان همدان با حضور اعضای 8 کارگروه این مجمع و با پرداختن به دو دستور کار مهم در حوزه ارائه راهکارهای عملیاتی برای اجرایی شدن سیاستهای کلی خانواده در استان و راههای دستیابی به مسجد تراز انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست در ابتدا رضانیا مسئول کارگروه تربیت مجمع عالی بسیج استان همدان به ارائه توضیحاتی درباره برنامههای تدوین شده از سوی این کاگروه برای اجرایی شدن سیاسیتهای کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری در سال گذشته پرداخت.
وی با تشریح وضعیت نهاد خانواده در جهان گفت: اتفاقات تلخی برای خانواده در دنیا در حال رخ دادن است که بررسی دلایل آنها نشان میدهد تحولات عمیق فرهنگی و اجتماعی بیشترین تاثیر را بر نهاد خانواده داشتهاند.
دبیر کارگروه تربیت مجمع عالی بسیج همدان با اشاره نقش خانواده در جامعه بیان کرد: در رویکرد دینی ما خانواده محبوبترین نهاد نزد خداوند متعال است نهادی که هجمههای زیادی علیه آن توسط دشمنان شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه حالا پس از گذشت نزدیک به 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید دید چه کارهایی در این عرصه انجام شده است ابراز کرد: بنیان خانواده نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان با بحران روبهرو شده و بررسی شاخصها و علائم نشان میدهد در کشور ما تهدیدات علیه این نهاد جدی است.
رضانیا با تاکید براینکه وضعیت کنونی بنیان خانواده در کشور نتیجه عملکرد تمامی دولتها در طول 40 سال گذشته است عنوان کرد: اگر این واقعیت را بپذیریم میتوانیم برای رفع این مشکل و تهدیدات برنامهریزی درستی انجام دهیم چرا که اگر نظام خانواده سالم باشد جامعه سالم است و اگر جامعه سالم شود نهادهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی آن نیز سالم میشوند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات ما در اقتصاد به دلیل ایراداتی است که در خانواده وجود دارد گفت: اگر آمارها را بررسی کنیم میبینیم نرخ طلاق، زنان سرپرست خانواده، زنان معتاد، ازدواجهای معکوس، زوج زیستی، زندگی مجردی، روابط خارج از خانواده و غیره در حال افزایش هستند و باید همه نهادها مراقب وضعیت موجود باشند.
دبیر کارگروه تربیت مجمع عالی بسیج همدان افزود: ما برای عملیاتی شدن سیاستهای خانواده و واقعبیانه بودن طرح اهدافی مانند رونق بخشیدن به گفتمان خانواده محور، مسئله یابی، مطالبهگری وغیره را مد نظر قرار دادهایم.
وی دلایل اجرایی نشدن سیاستهای کلی خانواده در استان را نبوده ستاد ویژه این امر در همدان دانست و بیان کرد: طبق آخرین سرشماری در سال 95 جمعیت استان همدان 1 میلیون و 834 هزار نفر است که نسبت به سرشماری قبلی 500 هزار نفر کاهش یافته است.
رضانیا با ظهار تاسف از وضعیت زنان جامعه گفت: علاوه براینکه در سال گذشته تعداد زنان معتاد همدان 10 درصد افزایش یافته است ، نرخ میزان ازدواج نیز 10 درصد رشد و در مقابل میزان طلاق نیز 60 درصد کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: متاسفانه ما در استان ستاد خاصی برای پیگیریسیاستهای کلی خانواده نداریم و ساختار دستگاههای اجرایی ما نیز در بخش خانواده دچار ضعف هستندبه همین دلیل ما عزم و اراده ای برای این موضوع نمیبینیم.
دبیر کارگروه تربیت مجمع عالی بسیج همدان درباره راهکارهای اجرایی شدن این سیاسیتها در همدان گفت: تشکیل ستاد اجرایی سیاستها به مسیولیت دفترامور بانوان استانداری، برگزاری نشستهای عمومی و تخصصی برای گفتمان سازی، تغییر نگاه مدیران نسبت به خانواده، تشکیل کمیته نظارت، تاسیس پژوهشکده خانواده در استان و ایجاد20 سازمان مردم نهاد با محوریت خانواده در از مهمترین راهکاری پیشنهادی ما است.
دبیرکارگروه خاص با موضوع مسجد تراز انقلاب اسلامی نیز با تشریح طرح خود اظهار داشت: مسجد در نظام اسلامی جایگاه مهمی دارد که در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس و غیره نیز مرکز ثقل فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی بود.
وی با بیان اینکه امروز تهدیداتی از سوی دشمنان علیه مسجد شکل گرفته است گفت: دشمنان ما مسجد را به توپ بستهاند به همین دلیل کارکردهای مساجد در چندسال گذشته از او گرفته شده و نیروها نیز در حال ریزش هستند.
فرخی با تشریح مشکلات موجود در مساجد شهری و روستای تصریح کرد: کمبود روحانی برای اقامه نماز جماعت، ضعف در پشتیبانی قاطع برای استقرار روحانی در روستاها، کم رنگ بودن حضور مردم به ویژه جوانان در مسجد، ضعف در نظارت انسجام یافته بر مساجد، ضعف در هماهنگی بین بخشی، ضعف در عملکرد متولیان برخی مساجد از مهمترین موارد احصا شده در این عرصه است.
وی در تشریح اهداف اجرای طرح مسجد تراز انقلاب اسلامی بیان کرد: گفتمان سازی برای اجرای فرامین رهبری درباره مسجد، ایجاد انسجام انقلابی ، کمک به رونق و شکوفایی مساجد از مهمترین اهداف ما به شمار میآید.
دبیرکارگروه خاص با موضوع مسجد تراز انقلاب اسلامی مجمع عالی بسیج همدان تصریح کرد: علاوه بر مردمی کردن برنامهها در مساجد، ما برای احیای مسجد در جامعه و مبارزه با هجمه دشمنان علیه این نهاد مقدس قطعا به کار منسجم و تشکیلاتی نیاز داریم.
گفتنی است؛ پس از بیان طرحها و برنامهها از سوی دو کارگروه تربیت و خانواده و همچنین مسجد تراز انقلاب اسلامی، موافقان و مخالفان هر دو طرح نظرات خود را اعلام کردند که در نتیجه طرح خانواده با 115رای موافقو 21رای مخالف و طرح مسجد تراز انقلاب اسلامی با 192رای موافق و 8 رای مخالف تصویب شد.
انتهای پیام/