به گزارش خبرگزاری بسیج از گرگان، محمدعلی طالع زاری معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید استان گلستان عصر امروز در میزگرد تخصصی واکاوی ابعاد قیام 5 آذر مردم گرگان و دشت اظهار کرد: در بسیاری از کشورها یادمان ها را به عنوان کارکرد درمانی جنگ می دانند و از آن برای تلطیف اذهان بکار می برند.
وی افزود: ایجاد یادمان های جنگ نسل ها را به هم مرتبط می کند و کاهش دردها و آلام اجتماعی از همین نقاط شکل می گیرد.
طالع زاری خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر از گذشتگان خود که در جنگ حضور داشتند خیلی استفاده می کنند و در نقاط پربازدید شهر یادمان های آنان را قرار می دهند، تولید فیلم و داستان نیز در سازمان های مردم نهاد کشورهای دیگر به چشم می خورد.
وی با اشاره به بزرگداشت قیام های خونین و مردان جنگی در دیگر کشورها گفت: باید در مباحث آموزشی خود مطالب مربوط به جنگ را بگنجانیم تا این اتفاق را همه نسل ها لمس کنند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید استان گلستان در خصوص اینکه چرا المانی از قیام خونین 5آذر در سطح شهر گرگان قرار ندارد، ابراز کرد: زمانی وبلاگ داشتم و در آن به صراحت نوشتم که گرگان تنها شهری است که نمادی از ایثار و شهادت ندارد و توبیخ نیز شدم.
بارها برای نمادسازی 5 آذر به شورای شهر مراجعه کردیم که دست کم کتیبه ای درست شود و یا سردیس 14 شهید این قیام خونین درست شده و نصب شود اما این اتفاق نیفتاد، این مسئله یک همت استانی می خواهد تا حداقل بعد از 40 سال یک نماد از این قیام در سطح شهر داشته باشیم.
انتهای پیام/