مسئول مرکز مشاوره کانون جوانان بسیج شاهرود:
طرح حوضچه آرامش، تشویق و فرهنگ سازی فرهنگ ازدواج و اصلاح آسیبهای موجود است
آجدانی گفت: هدف از طرح حوضچه آرامش، تشویق و فرهنگ سازی فرهنگ ازدواج و اصلاح آسیبهای موجود در قالب آموزش مهارتهای لازم و نه دامن زدن به عدم ازدواج در سن کم میباشد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، خانم آجدانی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی تربیتی، به عنوان یکی از اساتید طرح حوضچه آرامش اظهار کرد: با نیاز سنجی و اولویت بندی جلسات آموزش گروهی از طریق نظر سنجی شفاهی و هم چنین توزیع فرم "اولویت بندی جلسات آموزشی" بین تمامی شرکت کننده گان، موضوع "همسرداری و ارتباط موثر" محور جلسات کارگاهی برنامه قرار گرفت.
وی افزود: در فرایند آموزش ضمن گروه بندی مخاطبین در دو سطح نوعروسان و سایر مخاطبین (با توجه به مدت تاهل) در دو گروه ۲۰ و ۳۰ نفره (با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس) در قالب جلسات آموزشی گروهی و انجام مشاوره فردی از روشها و آزمونهای علمی استفاده گردید.
آجدانی خاطر نشان کرد: بررسی سبک ارتباطی زوجین با استفاده از پرسشنامه الگوهای ارتباطی زوحین- کریستین و سولاوای (CPQ) هدف از این کار لزوم شناخت زوجین از ویژگیهای شخصیتی هم و تاثیر این موضوع در بهبود عملکرد زندگی مشترک و میزان رضایتمندی زوجین بود.
وی تصریح کرد: مقایسه ویژگیهای شخصیتی زوجین با استفاده از پرسشنامه شخصیتی ۵ عاملی نئو هدف از اجرای این آزمون شناخت زوجین از سبک ارتباطی خود در زندگی مشترک و لزوم اصلاح برخی جنبههای آن در جهت بهبود کیفیت روابط زوجین و کسب مهارتهای مناسب حل تعارض.
مسئول مرکز مشاوره کانون جوانان بسیج شاهرود ادامه داد: با توجه به اجرای این طرح در شهر مجن و آگاهی از ویژگیهای بافتی و عرفی این منطقه هدف مهم اجرای این طرح در کنار اهداف ذکر شده حفظ قوامیت مرد در ساختار خانواده و جلوگیری از ایجاد تقابل در ذهن مخاطبین بین دو موضوع سن پایین ازدواج و عدم عملکرد مناسب زوجین در زندگی مشترک؛ با این تفاسیر هدف تشویق و فرهنگ سازی فرهنگ ازدواج و اصلاح آسیبهای موجود در قالب آموزش مهارتهای لازم و نه دامن زدن به عدم ازدواج در سن کم میباشد.
وی تاکید کرد: نتایج حاصل شده از آموزش مهارتهای ارتباطی و حل تعارض به گروه مخاطب به بهبود سبک ارتباطی و مهارت حل تعارض زوجین منجر شده است.
آجدانی گفت: با توجه به مقایسه پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفته؛ و با توجه به روش تحلیل آماری نشان داد کـه آمـوزش مهـارتهـای ارتباطی باعث کاهش تعارضات زناشویی شده و برکیفیت زندگی تأثیر مثبت گذاشته است؛ بازخوردهای کتبی و شفاهی ارائه شده از سوی مخاطبین و تمایل این بزرگواران برای تداوم جلسات کاملا مشهود است، مایه خرسندی ما گردید.