۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
09:14
کد خبر : 8965262
۰۹:۰۲

۱۳۹۶/۱۰/۰۲
در راستای تحقق اهداف اقتصادمقاومتی و پاکسازی طبیعت:

اولین سازه آبخیزداری لاستیکی در هرمزگان اجرا شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: به‌منظور استفاده از ضایعات آلوده‌کننده و جمع‌آوری پسماندهای موجود با استفاده از حدود یک هزار و 250 حلقه لاستیک فرسوده، به‌عنوان دومین استان کشور، اولین سازه آبخیزداری لاستیکی احداث گردید.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان، امید ذاکری صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس، اظهارکرد: استفاده مجدد از ضایعات، در راستای مدیریت جامع پسماند به‌عنوان یک مولفه کلیدی در مدیریت مدرن کاهش مواد زائد محسوب شده و همچنین به خلق مجدد ارزش و بهره‌مندی از هدر رفت منابع سودمند و سرمایه‌های ملی کمک نموده و مصرف مواد خام و انرژی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: پس از بررسی اولیه و تصویب موضوع ساخت سازه آبخیزداری با لاستیک‌های فرسوده و رها شده در طبیعت در کارگروه اقتصادمقاومتی و برنامه‌ریزی این اداره کل در تابستان سال‌جاری، عملیات طراحی این سازه توسط کارشناسان آغاز و عملیات اجرایی آن در مهر ماه شروع و ظرف 48  روز پایان پذیرفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: این سازه آبخیزداری که در بخش زیارتعلی شهرستان رودان و با هدف کاهش و کنترل فرسایش خاک و تعدیل سیلاب‌ها اجرا گردید، دارای ارتفاع کل 3 متر و طول تاج حدود 16 متر می‌باشد.

 ذاکری خاطرنشان کرد: هزینه ساخت این سازه حدود 150 میلیون ریال بوده که در صورت استفاده از مصالح معمول (سنگی ملاتی) هزینه ساخت تا بیش از 3 برابر افزایش پیدا می‌کرد که این امر کاملاٌ با اهداف سیاست‌های اقتصادمقاومتی همخوانی دارد.

وی افزود: به‌منظور استفاده از مصالح بومی و محلی و در نتیجه کاهش هزینه‌ها برنامه ساخت سازه‌های آبخیزداری با ابعاد کوچکتر را با استفاده از تنه و شاخ و برگ درخت نخل(سوند) را در دست اقدام داریم‌.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ابراز امیدواری کرد: پس از ارزیابی و پایش اثر بخشی این سازه‌ها ( لاستیکی و شاخ و برگ درخت نخل) و در صورت ارزیابی مثبت، ساخت این سازه‌ها را ادامه خواهیم داد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید