همدان نقش ارزشمند و بیبدیلی در عملیات کربلای 5 ایفا کرد
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، سردار مهدی فرجی با اشاره به عملیات کربلای 5 اظهار داشت: کربلای 5 از بزرگترین عملیاتهای دوران دفاع مقدس به شمار میرود که به قوای دشمن آسیب جدی وارد کرد و ارتش عراق را از تحرک باز داشت.
وی افزود: کربلای 5 به فاصله دو هفته پس از کربلای 4 انجام شده و با وجود فرصت کم و دادن شهدا و مجروحان بسیار، رزمندگان اسلام در مدت کوتاهی تجدید قوا کرده و برای رویارویی با دشمن بعثی آماده شدند.
جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان با اشاره به سختیهای این عملیات گفت: کربلای 5 از سختترین عملیاتهای دوران دفاع مقدس به شمار میرود زیرا از یک طرف، خط پدافندی منطقه شلمچه غیرقابل نفوذ بوده و از طرف دیگر، کشورهای بلوک شرق و غرب نیز به کمک صدام آمده بودند .
وی بیان کرد: دشمن در سرتاسر منطقه از انواع مینها استفاده کرده بود تا کوچکترین جنبندهای وارد نشود و همین موجب کندی حرکت میشد، اما با وجود همه این موانع، رزمندگان اسلام توانستند عملیات را با موفقیت انجام دهند.
سردار فرجی تصریح کرد: نوع پیشروی رزمندگان در کربلای 5 با سایر عملیاتها تفاوت داشت به طوری که در مناطق دیگر پیشروی نیروها کیلومتری بود، اما در شلمچه به دلیل وجود موانع و خطرات بسیار قدم قدم بود.
وی عنوان کرد: سختترین منطقه در این، عملیات منطقه «دوعیجی» یا «پنج ضلعی» بود که رزمندگان در این بخش، سختیهای بسیاری را متحمل شده و کارهای بزرگی را انجام دادند و فرمانده بزرگ و شجاع لشگر انصار(ع) حاج ستار ابراهیمی در این منطقه به شهادت رسید.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش ارزشمند و بیبدیل استان همدان در عملیات کربلای 5 اعلام کرد: لشکر انصارالحسین(ع) در این عملیات نقش بسیار مهمی را ایفا کرده و تعداد بالای شهدا به ویژه فرماندهان شهید استان در این عملیات، نشانگر نقش مهم لشکر انصار در این عملیات است.
وی گفت: بیش از 10 گردان لشکر 32 انصارالحسین(ع) شامل گردانهای اصلی و احتیاط و گردانهای تخصصی مانند ادوات، توپخانه و پدافند در عملیات کربلای 5 حضور داشته و همه گردانها چندین بار به خط زده و برگشته و دوباره بازسازی شده و جلو میرفتند.
فرجی بیان کرد: به جرئت میتوان گفت که هیچ یک از رزمندگان استان همدان از این عملیات سالم برنگشته و همه مجروح شده و حتی برخی از نیروها دستکم یک یا دو بار شیمیایی شدند.
وی اعلام کرد: گردانهای آتش نیز در این عملیات نقش مهمی داشته و با پشتیبانی خوب اجازه ندادند که هواپیماهای دشمن از سطح پایین حرکت کرده و مواضع خودی را بزنند.
جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان تصریح کرد: رزمندگان ما به ویژه نیروهای بسیج در کربلای 5 آب دیده و ساخته شدند و تجربیات طلایی آن دوران را در جبهههای مقاومت و دفاع از حرم اهل بیت(ع) به کار گرفتند.
وی مطرح کرد: کربلای 5، 75 روز طول کشید و مردم استان همدان بیش از هزار شهید را در این عملیات تقدیم انقلاب کرده و شمار زیادی از رزمندگان نیز جانباز شدند.
انتهای پیام/