گزارش بسیج از شهیدی که دغدغه ای جز ایجاد وحدت نداشت

شهید جنگی زهی منادی وحدت در جنوب شرق کشور / دفاع از ولایت و رهبری سرلوحه زندگی این شهید بزرگواربود

شهید مصطفی جنگی زهی منادی وحدت شیعه و اهل سنت در جنوب شرق کشور بود که ساعتی پس از اقامه آخرین نماز جمعه در راه بازگشت به منزل توسط ایادی استکبار ترور شد
کد خبر: ۸۹۷۷۹۲۸
|
۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱

به گزارش خبرنگار بسیج از سرباز، تاریخ جمهوری اسلامی ایران همواره با شهادت یاران انقلاب و فرزندان پاک کشور گره خورده است به گونه ای که هر روز از ایام سال یادآور شهادت و در خون غلتیدن یکی از بهترین بندگان خدا بر زمین و دشمنان استکبار جهانی است، ماه بهمن برای ما یاد آور پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است اما در این ماه روزهای خاص دیگری همچون شهادت منادی وحدت سیستان و بلوچستان نیز نشان از اوج مظلومیت این ملت دارد، اول بهمن ماه 1390 خبری کوتاه در رسانه ها منتشر شد که همزمانی آن با ایام عزاداری حضرت محمد(ص) و امام حسن مجتبی (ع) باعث بر انگیختن احساس ملت شریف ایران شد آری خبر شهادت، شهید مولوی مصطفی جنگی زهی امام جمعه اهل سنت راسک که همچون هزاران مومن پاکباخته ای گمنام و بی ادعا در گوشه ای از این کشور پهناور سرگرم طاعت خدا و خدمت به خلقش بود اینک تیتر اول خبرها شده و همه اقوام و مذاهب را در بهت و ناباوری فرو برد.

با وجود اینکه این شهید بزرگوار هیچ گاه به دنبال شناخته شدن نبوده و بسیاری از مردم استان وی را نمی شناختند اما شهادت مظلومانه شهید مولوی مصطفی جنگی زهی که پس از عمری تلاش در راه اعتلای دین مبین اسلام و شکوفایی آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه مورخ 30 دی ماه 1390 پس از اقامه نماز پر فضیلت جمعه، در مسیر بازگشت به منزل، همراه با شهید خاکساری توسط ایادی استکبار با حمایت مستقیم عربستان، قطر و دستور مستقیم برخی علمای وهابی به فیض عظیم شهادت نایل آمد، موجب شد تا این شهید بزرگوار که به راستی منادی وحدت شیعه و سنی در بلوچستان بود به نمادی از استقامت و وحدت تبدیل شده و عطر مردان ناب خدایی را در جای جای ایران شهید پرور پراکند تا نه تنها بار دیگر دست استکبار جهانی برای دشمنی با شیعه و سنی رو شود بلکه در راه ماندگانی که گول ظاهر برخی عوام فریبان را خورده به راه بازگشته و نشانه ای از حجت تمام شده خدا برای بندگان را در یابند.


زندگینامه شهید مولوی "مصطفی جنگی زهی"

مولوی شهید مصطفی جنگی زهی فرزند احمد در 16 مرداد 1333 در روستای تیغ آب پشامگ از توابع شهر راسک شهرستان سرباز به دنیا آمد.

وی تحصیلات ابتدایی خود را نزد پدرش گذراند و با علاقه‌ای که به تحصیل علوم دینی داشت، برای ادامه تحصیل به پاکستان رفته و پس از کسب مدرک مولویت در بازگشت به ایران جهت انجام خدمت سربازی اقدام نمود و دوران سربازی‌اش را در ژاندارمری گذراند.

این شهید بزرگوار همواره برای وحدت مذاهب اسلامی تلاش می کرد از جمله فعالیت‌های وی می توان به، تدریس دروس عقیدتی در پایگاه‌های بسیج، اعم از مساجد و ادارات و همچنین سخنرانی وحدت آفرین در مراسمات مختلف ملی و مذهبی اشاره کرد.

مولوی مصطفی به جهت بلاغت در سخن و هدایتگری مردم، در سال 1389 از طرف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت به سمت امامت جمعه دائم مسجد الخضراء راسک منسوب گردید.

ساده زیستی، شجاعت، تقوا، خدمت به محرومین، عشق به جهاد در راه خدا و برای انقلاب و نظام، زبان حق طلب و از همه مهمتر شهادت طلبی و پاکباختگی از جمله ویژگیهای شخصیتی این شهید بود که در حیاتش هرگز این ارزشها را بامتاع دنیوی معاوضه نکرد.

منزلش اگر ساده ترین و محرومانه ترین منزل موجود در شهر نباشد لااقل از ساده ترین منازل بود. هرچند از تمکن دنیوی، به واسطه ارث پدری اش برخوردار بود، همه را برای ساخت ورزشگاه و پایگاه بسیج اهدا کرد. هیچوقت تسهیلات و امکانات دولتی را که مسئولین به او تعارف می کردند نپذیرفت و در مواردی آنها را به مردمی دیگر از شهر و منطقه اش بخشید.

با الگو گیری از زندگی امیر مومنان(ع) زندگی بسیجی را بی آلایش ترین و صادقانه ترین نوع زیستن می دانست و همواره در کسوت بسیجی مسئولیت‌های محوله را به عنوان مسئول یک واحد نظامی به جا می آورد و در پاسداشت و حفظ مرزهای وطن از هیچ کوششی مضایقه نمیکرد و همواره در مناطق مرزی و در مصاف با اشرار بارها به دل آتش زده و پیروزمندانه بازگشته بود.



چرا دشمنان شهید مولوی جنگی زهی را سدی در برابر خود می دیدند؟

مولوی جنگی زهی بارها علی‌رغم تهدیدهای گروه‌های مختلف وهابی در سیستان و بلوچستان و خارج از کشور اعلام کرده بود که شهادت را در راه انقلاب اسلامی یک افتخار بزرگ برای خود می‌داند و از افشاگری درباره وهابیت و عوامل ضد وحدت در سیستان و بلوچستان کوتاه نخواهد آمد و حتی پس از ربودن پسرش به دست عوامل وهابی نیز حاضر به کوتاه آمدن در دفاع از انقلاب اسلامی نشد.

در عین حال، سخنرانی‌های مولوی جنگی زهی تنها به افشاگری در مورد وهابیت و گروهک ریگی محدود نبود و ایشان افشاگری درباره آل سعود و آل خلیفه را نیز جزو وظایف علمای اهل سنت در ایران می‌دانست.

مولوی جنگی زهی در دوران فعالیت شهید شوشتری در سیستان و بلوچستان رابطه نزدیکی با این شهید برقرار کرده بود و با وی در مناطق مختلف بلوچستان از جمله سرباز و راسک و پیشین همکاری‌های گسترده‌ای داشت و از منادیان فعال وحدت شیعی و سنی در جنوب شرق بود و تنها راه حفظ وحدت در سیستان و بلوچستان را اطاعت کامل از رهبری می‌دانست.

وی در آخرین مصاحبه خود قبل از شهادت نیز گفته بود که "اطاعت از رهبری در نزد اهل سنت یک واجب شرعی است." همچنین در یکی از سخنرانی‌هایش گفته بود: «امروز ما رهبری داریم که بر همه چیز آگاه است و مسائل سیاسی منطقه را به خوبی رصد می‌کند و همین آگاهی امام خامنه ای است که ما را از شر شیاطین حفظ کرده است.»

نکته جالب اینکه مولوی جنگی زهی همواره خود را یک بسیجی برای نظام معرفی می‌کرد و با وجود اشتغالات فراوان از جمله امام جمعه بودن و تربیت طلاب دینی و تدریس در حوزه‌های علمیه، فرمانده یکی از پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان راسک بود و خود شخصاً برای جذب جوانان اهل سنت منطقه به بسیج فعالیت می‌کرد.



خون شهید جنگی زهی نیز مایه وحدت شد

مولوی عنایت الله رسولی زاده در گفت و گو با خبرنگار بسیج ، با تاکید بر اینکه شهید مولوی جنگی زهی فرزند پاک انقلاب بود، گفت: مهمترین دلیلی که دشمنان شهید جنگی زهی را سدی در برابر خواسته های خود می دانستند ولایت مداری این شهید بزرگوار بود.

وی افزود: ولایت مداری و تاکید همیشگی بر وحدت و برادری از خصوصیات بارز شهید جنگی زهی بود به گونه ای که همواره در سخنرانی های خود به آن اشاره کرده و آن را از نشانه های افراد مومن میدانست.

امام جمعه اهل سنت مینان سرباز با اشاره به اینکه استکبار از وحدت و برادری میان مذاهب اسلامی می ترسد، بیان کرد: وقتی گروهک های تکفیری و استکباری دیدند که شهید جنگی زهی بدون هیچ ترسی از انقلاب دفاع کرده و در همه جلسات و خطبه های نماز از اهمیتی پیروی از ولایت و حفظ وحدت سخن می گوید او را سدی در برابر زیاده خواهی های خود دانسته و او را نیز همچون دیگر فرزندان پاک انقلاب و با استفاده از ترفند همیشگی استکبار به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: دشمنان خیال میکردند که به شهادت رساندن شهید جنگی زهی موجب خاموش شدن مکتب ولایت در منطقه خواهد شد اما به ناگاه این شهید بزرگوار راه را برای افرادی که هنوز در دودلی مانده بودند روشن کرده و همانگونه که خدا وعده داده بود خون شهید نیز موجب وحدت و همدلی شد.



شهید جنگی زهی، شهید بصیرت بود

مولوی شیردل حسین زهی از دوستان شهید جنگی زهی در خصوص خاطرات آن شهید بزرگوار به خبرنگار ما، گفت: من و مولوی جنگی زهی در زمان کودکی در پاکستان در مسجد مدینه مشغول به تحصیل بودیم. او برای ادامه تحصیل به دارالعلوم کراچی رفت و در آنجا فارغ التحصیل شد و به سرباز بازگشت و بعد از مدتی در دوران حکومت ستم شاه به خدمت سربازی در شهرستان خاش رفت و بعد از اتمام دوران سربازی به شهرستان سرباز بازگشت به عنوان امام جمعه در یکی از مساجد این شهرستان مشغول به تبلیغ دین اسلام شد و در کنار آن به مشکلات مردم نیز رسیدگی می کرد.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شهید مصطفی جنگی زهی در سپاه مشغول به همکاری شد و پایگاه بسیج طلاب را تشکیل داد.

وی با بیان این مطلب که یاد و خاطره آن شهید بزرگوار همواره در دلهای مردم میماند، تصریح کرد: هنوز هم وقتی که مردم عکس های شهید جنگی زهی را نگاه می کنند و به یاد او می افتند اشک از چشمانشان جاری می شود، چراکه او شهید بصیرت است و تنها فکر او وحدت میان امت های اسلامی و امنیت کشور زیر سایه اتحاد و هم دلی بود.


با شهادت شهید جنگی زهی، شهیدجنگی زهی های دیگر به پا خواستند

مولوی راشد آسکانی نیز در گفت و گو با خبرنگار بسیج ، اظهار کرد: همه ملت ایران منادی وحدت شیعه و سنی را می شناسند شاید در ابتدا این شهید بزرگوار شناخته شده نبوده و اقدامات وی به منطقه شهرستان سرباز و جنوب سیستان و بلوچستان خلاصه می شد اما شهادت مظلومانه این شهید بزرگوار موجب گسترش مکتبی شد که او سالها آن را پرورش داده بود.

وی اذعان داشت: سوالات شهید جنگی زهی از عبدالمالک ریگی و به چالش کشدن تفکر وهابیت و تکفیری از نقاط قابل توجه در زندگی شهید مولوی جنگی زهی است که موجب بدنامی استکبار جهانی و گروهک های معاند شد.

امام جمعه اهل سنت حبیبیه با تاکید بر اینکه شهید جنگی زهی آرزوی شهادت داشت، خاطرنشان کرد: شهید جنگی زهی همواره آرزوی شهادت خود را مطرح کرده و می گفتند خون ما مایه اتحاد و برادری خواهد شد، این گفته شهید به حقیقت پیوست و شهادت مظلومانه وی موجب شد تا هرچه بیشتر از گذشته نیات شوم استکبار جهانی رو شود.

وی ادامه داد: پس از شهادت شهید جنگی زهی تعداد زیادی از علمای اهل سنت خود را در راهی دیدند که نیاز به ادامه آن بود و اینک پس از شش سال از شهادت این شهید بزرگوار مکتب ولایت مداری و برادری او در جای جای سیستان و بلوچستان ریشه دوانده است.


شهید جنگی زهی یک شخصیت ولایت مدار بود

عبدالغفار جنگی زهی برادر شهید مولوی مصطفی جنگی زهی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: این شهید بزرگوار فردی با اخلاق نیکو بود و با آن اخلاق حسنه همیشه اماده خدمت رسانی به مردم منطقه، و دستگیری از مستمندان بود، که این رفتار شهید جنگی زهی باعث جذب مردم شده بود به گونه ای که از محبوبیت بالایی در بین مردم سرباز برخوردار بود

وی با تاکید بر این مطلب که شهید جنگی زهی یک شخصیت ولایت مدار بود، اظهار داشت: اخرین جملات شهید مصطفی جنگی زهی در ساعتی قبل از شهادت وآخرین نماز جمعه اش "اطاعت از ولایت فقیه" بود و در این نماز بیان کرده است که اطاعت از ولایت فقیه در نزد اهل سنت یک امر واجب است.

برادر شهید بیان داشت: مولوی جنگی زهی همیشه دنبال انسجام، وحدت و یکپارچگی بود و علاوه بر اینکه در منسب امام جمعه ای قرارداشت مسئولیت فرمانده دسته رزمی بسیج را نیز بر عهده داشتند و همیشه بر وحدت و هم دلی شیعه و سنی تاکید می کرد.

وی گفت: شهید جنگی زهی همیشه بر بسیجی بودن خود افتخار می کرد و تاکید داشت که هدف ما این نیست که تنها اسلحه بر دوش بگیریم بلکه هدف من از اینکه علاوه بر امام جمعه بودن، فرمانده دسته رزمی شده ام خدمت به خلق الله است، و این تنها یک پایگاه فرهنگی است.


شهادت آرزوی دیرینه منادی وحدت بود

حجت الاسلام علی بامری در گفت و گو با خبرنگار بسیج از سرباز، با تاکید بر اینکه شهادت آرزوی دیرینه شهید جنگی زهی بود، گفت: در مدت چهار سال آشنایی با این شهید بزرگوار بارها از زبان ایشان شنیدم که چه علاقه ای به شهادت در راه انقلاب دارند.

وی افزود: هنوز هم در جای جای شهرستان سرباز وقتی نام شهید جنگی زهی به میان می آید اشک در چشمان مردم جمع شده و از او به نیکی یاد میکنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان سرباز با بیان این مطلب که جنگی زهی چراغ راهنمایی برای نسلهای آینده است، تصریح کرد: تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی ایران نشان دهنده این حقیقت است که هیچ گاه دشمنان این ملت و انقلاب نتوانسته اند با حذف و ترور فرزندان ایران کاری از پیش برده و همواره خون شهدای ما پابرجا مانده و همچون چراغی روشن راهنمای نسل های بعد شده است.
ارسال نظرات
آخرین اخبار