۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
07:46
کد خبر : 9032092
۱۷:۵۳

۱۳۹۷/۰۴/۱۲
مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الیگودرز

تهمت زدن عقوبت اخروی و عقوبت دنیوی دارد

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الیگودرز گفت: تهمت زدن هم عقوبت اخروی دارد و هم عقوبت دنیوی، عقوبت تهمت دنیا و آخرت انسان را تخریب می‌كند.

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، حجت‌الاسلام علی لرستانی مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الیگودرز در کارگاه آموزش آگاه‌سازی و پیشگیری از وقوع تخلفات دینی، اخلاقی، سیاسی که به همت معاونت نظارت و تائید صلاحیت ناحیه مقاومت الیگودرز در سپاه الیگودرز برگزار شد به اهمیت رعایت شئون اسلامی در محیط اداری اشاره کرد اظهار داشت: گناه تهمت وافتراءکه از موارد تهدیدکننده مباحث دینی و یکی از زشت‌ترین رفتارهای اجتماعی، تهمت، بهتان و افترا زدن به دیگری است.

 وی با اشاره به اینکه نگاه منفی به دیگران و بدگمانی، موجب می‌شود که آبروی آن‌ها در معرض خطر قرار گیرد افزود: تخلفات دینی یک معضل و بلکه بیماری اجتماعی و ضد ارزش‌های انسانی و ضد هنجارها بر اساس آموزه‌های اسلامی است.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الیگودرز عنوان کرد: یكی از گناهانی كه عامل می‌‌شود انسان در گناهان دریده شود تهمت است چراکه تهمت ایمان را از بین می‌‌برد وقتی ایمان از بین رفت دیگر هر چه معجزه هم بیاوری باورش نمی‌‌شود. بعضی از كسانی كه در محضر نبی مکرّم اسلام بودند اما با دیدن معجزات از پیامبر عظیم الشان آن‌ها را انکار می‌کردند.

وی گفت: تهمت تبعات و پیامدهایی دارد ازجمله اعتماد بین انسان‌‌ها را از بین می‌‌برد و جامعه و محیط کاری را دچار ناامنی می‌کند. امام جعفر صادق (ع) می‌‌فرمایند: مَنِ اتَّهَمَ أَخَاهُ فِی دِینِهِ فَلَا حُرْمَةَ بَیْنَهُمَا کافی، ج 7، ص 19 آن كسی كه به برادر دینی خودش تهمت بزند، دیگر حرمتی بین آن دو باقی نمی‌‌ماند.

لرستانی بیان اینکه درروایت داریم جامعه‌‌ای كه اعتماد در آن از بین رفت خیرات و بركات ظاهری و مادّی هم از بین می‌‌رود تصریح کرد: نسبت دادن سخن یا فعل ناحق یا صفت نادرست به دیگری که موجب آبروریزی می‌شود گناهی نابخشودنی و یکی از گناهان کبیره زبانی است که در برخی از مصادیق آن جرم نیز تلقی شده و احکام قانونی چون حد و تعزیر بر آن بار می‌شود. ازنظر اسلام هرچند این نسبت دادن برخاسته از اعتقاد فرد باشد جایز و روا نیست زیرا تا زمانی که چیزی بر اساس ادله محکمه‌پسند اثبات نشده باشد بیان هر سخن یا کار نادرست یا صفت ناروا به دیگری عملی ضد اخلاقی، گناهی نابخشودنی و گاه جرم قانونی است که تبعات حقوقی و کیفری به دنبال دارد.

وی عنوان کرد: ظالم‌ترین افراد کسی است که به خدا نسبت دروغ ببندد و به زنان و مردان مؤمن تهمت بزند آدم تهمت‌ زننده از رسواترین خلایق در آخرت است.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الیگودرز گفت: از امام صادق (ع) آمده است که هنگامی شخصی به شخص دیگری تهمت می‌زند ایمانش از بین می‌رود همانند حل شدن نمک در آب و در جای دیگری فرمودند که حرمت کعبه بسیار بالاست اما حرمت مؤمن از حرمت کعبه بالاتر است.

وی افزود: در روایتی از پیامبر اکرم (ص) آمده است: هر کس به مرد یا زن مؤمن تهمت بزند به خداوند در قیامت او را بر تلی از آتش قرار می‌دهد؛ اولیاء الهی دائم این تذکر را داده‌‌اند كه انسان برای اینكه دچار تهمت نشود اوّل باید مراقبت داشته باشد و قبل از آن، جامعه را به غیبت دچار نكند.

لرستانی گفت: غیبت به معنای این است که خصوصیت و چیزی که فردی مبتلابه آن است را بگوییم و تهمت یعنی اینكه فردی خصوصیاتی را ندارد و ما آن خصوصیت را به آن می‌بندیم.

وی عنوان کرد: تهمت زدن هم عقوبت اخروی دارد و هم عقوبت دنیوی، عقوبت تهمت دنیا و آخرت انسان را تخریب می‌كند جالب این است راجع به تهمت داریم که خود خداوند در دنیا از تهمت زننده انتقام می‌گیرد چراکه مهم‏ترین آثار تهمت زدن عبارت‌اند از زوال ایمان، قطع روابط انسانى، عذاب اخروى، رسوایى، عدم قبولی توبه، بی‌اعتمادی، را در دنیا و آخرت را به دنبال دارد. لذا وظیفه همه ما در محیط کاری رعایت مودت و رفاقت و موارد اخلاقی است.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الیگودرز در ادامه صحبت‌های خود به بندهایی از قوانین مربوط به تخلفات دینی و اخلاقی پرداخت و گفت: بررسی و ریشه‌یابی علل وقوع تخلفات یکی از اقدامات لازم جهت پیشگیری از وقوع تخلف و سلامت محیط خدمتی است.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید