۰۲ / مرداد / ۱۴۰۴ - 24 July 2025
00:03
کد خبر : 9058107
۱۰:۵۲

۱۳۹۷/۰۶/۲۵
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع):

امام حسین (ع) فدایی امر به معروف/ وقتی منکرات را خودمان در جامعه ترویج می‌کنیم از مردم چه توقع!

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: در زمان امام حسن (ع) حفظ جان مسلمانان واجب است و زمان امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بالاتر است که جان امام حسین (ع) فدای این فریضه می‌شود تا اسلام زنده بماند.
امام حسین (ع) فدایی امر به معروف/ وقتی منکرات را خودمان در جامعه ترویج می‌کنیم از مردم چه توقع!به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، حجت الاسلام والمسلمین حسین سوزنچی در گردهمایی طلاییه داران امر به معروف و نهی از منکر سپاه شاهرود در سالن اجتماعات کانون جوانان بسیج در سخنانی با اشاره به دیدگاه شهید مطهری در باب امر به معروف از کتاب ۱۰ گفتار این شهید اظهار کرد: شهید مطهری در باب امر به معروف و نهی از منکر در کتاب ۱۰ گفتار بیان می‌کنند که ما دوگونه مسئولیت داریم، برخی مقدمه و برخی نتیجه است.
وی افزود: برخی موارد اگر مقدمه را انجام دهی نتیجه آن به عهده خداست مثل اینکه شما نماز را بخوان خدا کاری می‌کند جلوی فحشا و منکر را بگیرد، این‌ها مقدمه است.
این محقق و نویسنده علوم دینی و فلسفه اسلامی خاطر نشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر صرف امر کردن مهم نیست و این جنبه مسئولیت منتهی به نایجه است که کاری کنیم که معروف گسترش و منکر کم شود و همه راه حل‌ها باید اینگونه باشد که این مسئولیت به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه یکی از راه‌های به نتیجه رسیدن، تکرار مسئله است گفت: در امر به معروف و نهی از منکر اثر و نتیجه مهم است.
سوزنچی تصریح کرد: دعوت به خوبی در امر به معروف اصل است و هر کاری کنیم که معروف تقویت شود و منکر تضعیف شود، حتی با عمل خودمان.
وی اولین شرط امر به معروف و نهی از منکر را درست شدن خودمان برشمرد و افزود: این اصلاح در خودمان در تمام ابعاد است و اگر خودمان درست نشده باشیم نمی‌توانیم کسی را درست کنیم و اثرگذار باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با تاکید بر اینکه در امر به معروف و نهی از منکر عصبانیت نداریم و اگر هم هست ارادی است عنوان کرد: اولین مسئله در اجرای این فریضه تشخیص درست امر به معروف و نهی منکر در جامعه است و یکی از راه‌ها در این زمینه اولویت سنجی است که مهم است که چه زمان و چگونه این فریضه را اجرا نماییم که اثر عکس نداشته باشد.
وی با بیان این پرسش که آیا امر به معروف و نهی از منکر از جان مسلمان بالاتر است یا نه؟ گفت: این موضوع بستگی به زمان و مکان دارد، مثلاً در زمان امام حسن (ع) حفظ جان مسلمانان لازم است و زمان امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بالاتر است که جان امام حسین (ع) که باید فدای این فریضه شود تا اسلام زنده بماند.
سوزنچی با بیان اینکه معروف یعنی شناخته شده و مورد قبول جامعه و منکر یعنی عجیب و غریب و نامتعارف گفت: اگر می‌خواهیم این فریضه در جامعه کارآمد باشد قبل از اینکه امر کنیم باید معروف کنیم و کاری کنیم که واجب معروف شود تا اثرگذار شود و منکر هم منکر شود تا تضعیف شود.
وی با انتقاد از اتفاقات رخ داده در جامعه کنونی مثل طرح شهرداری تهران در نمایشگاه حجاب و یا جنجال حضور زائران عراقی در ایران و بالعکس افزود: وقتی منکرات را خودمان در جامعه ترویج می‌کنیم از مردم چه توقع داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با تاکید بر اهمیت سواد رسانه‌ای در عرصه امر به معروف و نهی از منکر گفت: در زمانه امروز قدرت را می‌توان از فضای مجازی و کارجمعی کردن و تفکیک بین افراد معاند و افرادی که ناآگاه و بدون قصد گناه می‌کنند بدست آورد و باید در این زمینه سرمایه گذاری نماییم و آگاهی خود و دیگران را بالا ببریم و از این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید