معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر:

شیوع دیابت در بوشهر از میانگین کشوری پایین‌تر است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: براساس بررسی‌ها و پژوهش‌های انجام شده میزان شیوع دیابت در این استان از میانگین کشوری پایین‌تر است.
کد خبر: ۹۰۷۷۵۳۷
|
۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۵:۳۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، عبدالمحمد خواجه ئیان روزچهارشنبه به مناسبت هفته دیابت افزود: براساس پژوهش انجام شده در این استان ۱۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال مبتلا به دیابت هستند.

وی بدون اشاره به میانگین شیوع دیابت در کشور بیان کرد: براساس این پژوهش شهرستان دشتستان بیشترین میزان شیوع بیماری دیابت را در استان بوشهر به خود اختصاص داده است.

خواجه ئیان بیان داشت: برای ایجاد تعادل بین کالری دریافتی و مصرفی توجه به اصلاح سبک زندگی، تحرک بدنی و تغذیه مناسب ضروری است.

کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بسیاری از افراد دیابتی از بیماری خود بی اطلاع هستند و با وجود جدی بودن، به آن توجهی ندارند.

نسرین حیدری افزود: دیابت به معنی افزایش میزان قند خون است که در اثر کاهش میزان انسولین یا مقاومت در برابر انسولین ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انسولین هورمونی برای کنترل میزان قند خون است و توسط پانکراس ترشح می‌شود بیان کرد: افراد مبتلا به دیابت قند خون بالایی دارند، زیرا غده پانکراس آن‌ها انسولین کافی تولید نکرده یا ماهیچه‌ها و سلول‌های کبد آن‌ها به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی‌دهد.

کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دیابت دارای سه نوع است که دیابت نوع اول به طور معمول در دوران کودکی اتفاق افتاده به گونه‌ای که بدن انسولین نمی‌سازد یا انسولین کمی ساخته و برای تامین انسولین باید روزانه تزریق انسولین انجام شود.

حیدری ادامه داد: دیابت نوع ۲ از نوع اول رایج‌تر است و بیشتر افراد مبتلا به دیابت با این نوع دست و پنجه نرم می‌کنند و به طور معمول در دوران بزرگسالی اتفاق می‌افتد.

وی بیان کرد: در این نوع دیابت پانکراس انسولین کافی برای نگه داشتن گلوکز خون در حد طبیعی تولید نکرده و به این دلیل است که بدن به انسولین بخوبی پاسخ نمی‌دهد.

این کارشناس اظهار داشت: دیابت بارداری سومین نوع از بیماری دیابت است که با افزایش گلوکز خون در دوران بارداری ایجاد شده و حتی در زنانی که در گذشته سابقه دیابت نداشته اند نیز بروز می‌کند.

کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تکرر ادرار، تشنگی زیاد، گرسنگی، خستگی، کاهش وزن و کم شدن بینایی از شایع‌ترین نشانه‌های دیابت است.

وی بیان کرد: از آنجایی که بیماری دیابت نوع ۲ به کندی پیشرفت می‌کند در برخی از افراد که میزان قند خون آن‌ها زیاد است نشانه‌هایی دیده نمی‌شود.

حیدری گفت: علائم دیابت نوع اول شامل افزایش احساس تشنگی، افزایش و تکرر ادرار، کاهش وزن با وجود افزایش اشتها، خستگی، سرگیجه و استفراغ است که بیماران مبتلا به این نوع دیابت بطور معمول خیلی زود نشانه‌های بیماری را مشاهده کرده و در حالت اورژانسی قرار می‌گیرند.

این کارشناس افزود: در دیابت نوع دوم کاهش دید، بهبود نیافتن عفونت‌ها و یا کند شدن بهبودی و ناتوانی جنسی در آقایان دیده می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
آخرین اخبار