به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، ویژه برنامه "چشم انداز آفتاب" با موضوع اقدامات بسیج سازندگی و با حضور دکتر مرضیه افضلی مدیرکارآمدی و سازندگی سازمان بسیج جامعه زنان کشور و همچنین سید پوریا محسنی بناب مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی تهران از شبکه رادیویی گفت و گو به روی آنتن رفت.
افضلی در ابتدای این ویژه برنامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی نقطه تحولی در حضور اجتماعی بانوان کشور و هویت بخشی به آنان محسوب می شود گفت: امام خمینی (ره) تنها مدافع حضور زنان در تظاهرات ها بودند و ایشان یک تنه در برابر مخالفت هایی که در این رابطه می شد ایستادند و بعد از پیروزی انقلاب نیز همچنان شاهد حضور زنان در جامعه هستیم.
وی افزود: بسیج جامعه زنان دقیقا وظیفه ساماندهی حضور بانوان را در فعالیت های مختلف برعهده دارد. ما در سطح پایگاه های مختلف در عرصه محرومیت زدایی از محله ها، روستاها و ایجاد اشتغال برای زنان جویای شغل و همچنین تبیین مفاهیم اقتصاد مقاومتی فعالیت می کنیم.
مدیرکارآمدی و سازندگی سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: اشتغال لزوماً یک ویژگی مثبت برای خانم ها نیست و یک خانم باید در عین فعالیت اجتماعی، وظایف همسری و مادری خود را نیز انجام دهد. بسیج با توجه به این مسائل، شرایطی را فراهم کرده که امکان فعالیت بانوان در هر دو عرصه ایجاد شود.
این مقام مسئول یادآور شد: بسیج بزرگترین NGO در کره زمین است. پایگاه های بسیج حتی در روستاهای دور دست هم حضور دارند و به جامعه زنان خدمات ارائه می دهند.
افضلی با تشریح اقدامات سازمان گفت: ما هزار گروه جهادی داریم که مسئولیت آن با خواهران است. ۱۰ میلیون اردوی جهادی خواهران در پنج سال برگزار کردیم. بسیج ورود جدی به عرصه اشتغال کرده و هم اکنون ما ۳ هزار و ۵۰۰ کارآفرین ماهر خانم در حوزه های مختلف صنایع تبدیلی، تولید پوشاک و صنایع دستی داریم که در حد مهارت رسیده اند که این افراد را به بسیج سازندگی معرفی می کنیم تا حمایت های لازم از آنها صورت گیرد.
همچنین در ادامه این ویژه برنامه محسنی بناب مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی تهران گفت: در حال حاضر حدود ۱۱ هزار گروه جهادی ثبت شده در کشور داریم و از این تعداد، ۷ هزار گروه در سطح بسیج محلات و مابقی در اقشار دیگر حضور دارند.
وی افزود: یکی از اصلی ترین مأموریت های سازمان، سازماندهی جوانان در قالب گروه های جهادی در جهت گسیل به اقصی نقاط کشور برای محرومیت زدایی است.
این مقام مسئول یادآور شد: هم اکنون پروژه ۴۰ هزار واحد عمرانی را در کل کشور آغاز کرده ایم و ریل حرکت جدید بسیج در سال جاری و سال ۹۸ بر مبنای خدمت رسانی و محرومیت زدایی است. از این تعداد، بیش از هزار و ۴۰۰ پروژه در استان سیستان و بلوچستان در سال آینده انجام می شود.
مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی تهران عنوان کرد: محوریت اقدامات در بسیج سازندگی، ایجاد کارگاه های کوچک در حوزه صنایع تبدیلی و مشاغل خانگی است. ۲۹ هزار واحد کوچک خانگی و صنایع تبدیلی به ازای هر سال در کشور تشکیل شده و هزار کارگاه اشتغالزایی را با کمک منابع بانکی در حوزه های مختلف خیاطی، کاشت زعفران و غیره در استان تهران راه اندازی کردیم.
بناب همچنین گفت: ما به بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر آموزش های خود اشتغالی ارائه کردیم این امور با روحیه جهادی انجام می شود. علاوه براین، ۴۳۵ قطب تبدیلی را در کشور شناسایی کردیم که در چند مقطع مختلف فعال سازی شده اند.