خبرهای داغ:
مخترعی از دیار سینه ستبر ایران زمین

 احساس نیاز کنیم می‌توانیم یک مخترع باشیم

رئیس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) کرمانشاه موفق به تبدیل دستگاه لاپاراسکوپی به دستگاهی در مقیاس بسیار کوچک و کاربردی‌تر و البته بدون نمونه خارجی، شده است.
کد خبر: ۹۱۱۲۶۶۲
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
 احساس نیاز کنیم می‌توانیم یک مخترع باشیم 
 

به گزارش  سرویس خبری بسیج علمی از کرمانشاه، زهرا میرزایی، لاپاراسکوپی یا پهلوبینی نوعی تکنیک برای درون‌بینی شکم و لگن که اغلب لاپاراسکوپی اقدامی تشخیصی، که گاه می‌تواند درمانی نیز باشد مانند آپاندکتومی به روش لاپاراسکوپی یا کوله‌سیستکتومی لاپاراسکوپیک.

براساس این گزارش، این روش در سال‌های اخیر به دلیل کاهش زمان بستری بیمار در بیمارستان، کاهش درد از این دستگاه بهره و در این روش دکتر داخل شکم را کمک یک لوله دوربین‌دار مشاهده می‌کند. این لوله از طریق ایجاد یک سوراخ بسیار کوچک در ناف با بیهوشی عمومی وارد می‌‌شود.

اما، این دستگاه حجیم و خارجی توسط یک تیم فنی، تخصصی با مدیریت دکتر بهنام‌رضا مخصوصی، رئیس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) کرمانشاه تبدیل به دستگاهی بسیار کوچک و کاربردی‌تر بدون نمونه خارجی آن شده است.

رئیس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری در این خصوص، اظهار داشت: دستگاه لاپاراسکوپی یک نوع دستگاه درون‌بین است که از قدیم ایام و در سال 1700 جراحان بعد از اینکه پریسکپ را کشف کردند به دنبال وسیله‌ایی بودند که داخل شکم را ببینند.

بهنام‌رضا مخصوصی تصریح کرد: تلاش ها ادامه داشت تا اینکه قدیمی‌ها آمدند همان دستگاه پریسکپ را درون شکم بردند و دیدند شکم تاریک و چیزی درون آن معلوم نیست بعد نور و لامپ به آن وصل کردند که لامپ سبب گرمای داخل بدن و سوخته شدن و آسیب دیدن روده شد.

وی با اشاره به شکست چندین ساله پزشکان در این خصوص، ادامه داد: موضوع رو به علت اینکه نتوانستند کاری کنند کنار گذاشتند و نزدیک به سال 1920 فیبر نوری همراه با نور سرد کشف شد، اما یک مانع و آن هم فضای کم داخل شکم بود و وسیله‌هایی به نام اکارتور، شکم بالا کشیده و رویت شد.

مخصوصی اضافه کرد: دستگاه‌های اولیه خیلی بزرگ و حجیم بود، این دستگاه سال 1370 وارد ایران و عمل‌هایی از جمله برداشتن آباندیس، آپاندکتومی و کیسه صفرا صورت گرفت دستگاه لاپاراسکوپی کنونی به طول و عرض سه متر در 1.5 در داخل اتاق عمل هستند.

رئیس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) کرمانشاه با اشاره به یک‌سری کاربردها این دستگاه‌ها، ادامه داد: لاپاراسکوپی هم قابلیت تشخیص هم قابلیت درمان دارند، از جمله دستگاه سونوگرافی و دیگر دستگاه‌ها سایه یک پادولوژی رو نشان می‌دهند، سونوگرافی سایه سنگ، سی.تی.اسکن سایه بدخیمی، اما دستگاه لاپاراسکوپی عین آندسکپ و خود پادولوژی را نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: در بیماران بدحال، غیرقابل انتقال و خارج از بیمارستان احتیاج به دستگاه کاملا محسوس و مشهود خواهد بود، دستگاه به جراح این کمک و این امکان را می‌دهد که در اسرع‌وقت در مورد مریض تصمیم‌گیری کند.

کاملا بومی و ساخت آن توسط کرمانشاهی‌ها جمله‌ایی بود که مخصوصی به آن تاکید داشت، و ادامه داد: تمام اجزا از دمنده‌گاز، نور سرد، کپسول گاز، بادگیر، مانیتور و همه را قابل حمل و غیروابسته به دستگاه اصلی کرده‌ایم؛ دستگاهی کوچک با قابلیت حمل به آسانی است

وی عنوان کرد: هدف از اختراع این دستگاه یکی قطع وابستگی و کمتر کردن وابستگی به کشورهای دیگر و سرآغاز یک کار بزرگ، دوم در بحث پدافند غیرعامل کمک بزرگی به ما دارد که در برخی موقعیت‌ها همچون جنگ به پزشک کمک شایانی خواهد کرد، سوم بحث سال حمایت از کالای ملی و این نیز یک کالای ملی و کرمانشاهی است و در نهایت در تمرین و آموزش دانشجویان از آن استفاده کنیم.

وی افزود: این دستگاه نمونه خارجی ندارد و برندی برای استان و سبب اشتغالزایی خواهد شد، در حال تجاری‌سازی هستیم که امیدواریم تا بعد از عید با کمک حامیان نمونه آن را تجاری و به کارگیری کنیم.

مخصوصی بیان کرد: یک گروه هشت نفره فنی، تخصصی، بازرگانی برای این کار در حال فعالیت هستند و اگر جایی اسپانسر، دلسوزانی در بخش خصوصی، دولتی به ما کمک کنند ما استقبال داریم این دستگاه کوچک لاپاراسکوپی در سی.آی اروپا ثبت اختراع شد و تاییدیه خورده است.

وی در پایان، افزود: دانش، توان، پتانسیل هست و این دستگاه آینده خوبی خواهد داشت و این را هم باید گفت پزشکی که علامت سوال در ذهن داشته باشد و احساس نیاز کند می‌تواند یک مخترع هم باشد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار