به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، سازمان بهزیستی ازسال ۱۳۸۲ طی تعاملی باوظیفه عمومی ناجا، جهت کاهش و تخفیف فشار ناشی از نگهداری فرد معلول در منزل اقدام به اخذ امتیازاتی جهت معافیت از خدمت سربازی فرزند سالم ذکور این دسته ازخانواده های دارای معلول نموده است.
علیرضا وارثی در این زمینه در گفتگو با خبرنگار بسیج قزوین بیان کرد: از جمله امتیازات کسب شده در این خصوص قانون جامع حمایت ازحقوق معلولان می باشد که بر طبق ماده ۶ این دستورالعمل یکی ازفرزندان ذکور اولیائی که خودناتوان و معلول بوده(هردو یا یکی از آنها معلول باشند) و یا حداقل دو نفر از فرزندان مجرد ایشان ناتوان و معلول باشند (در صورت عدم بهره مندی فرزند دیگرخانواده ازامتیازمذکور)، ازانجام خدمت دوره ضرورت معاف می گردد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: از آنجایی که هدف قانونگذار از بهره مندی فرد مشمول از معافیت سربازی، تشویق و توانمندسازی خانواده ها به مراقبت از فرد يا افراد معلول در منزل بوده لذا نگهداری آنان در مراكز شبانه روزی تحت پوشش سازمان، مغاير با قوانين مذكور می باشد.
وارثی عنوان کرد: براین اساس همسرانی كه زن ناتوان و معلول(جسمی حسی) خود را نگهداری می نمايند، مادامی كه سرپرستی همسر ناتوان خود را به عهده داشته باشند ازخدمت سربازی معاف خواهندشد.
وی با اشاره به بخشنامه بند 4 ماده 44 مکرر قانون(معافيت مشمول ازطریق همسر معلول ) افزود:
مشمولانی كه با معلولان اناث دارای معلوليت جسمی حركتی ازدواج می كنند درصورت عدم غیبت بهم صورت موقت از انجام دوره ضرورت معاف می شوند و پس از گذشت 5 سال ازاستمرار ازدواج آنها معافیت دایم صادرمی گردد.
وارثی اضافه کرد: همچنین طبق دستورالعمل دفتر توانمندسازی خانواده، یکی ازفرزندان ذکور مادر فاقد شوهر(به دلیل فوت همسر یا طلاق رسمی و قطعی ازایشان) به شرط تحت پوشش بودن در اداره بهزیستی ازخدمت دوره ضرورت معاف می گردند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: از دیگر امتیازات کسب شده، معافيت مشمول ازطريق فرزند معلول خود می باشد که براین اساس مشمولان دارای حداقل یک فرزند معلول در خانواده ازانجام خدمت سربازی معاف می باشند.
گفتنی است طبق بند(3) ماده 44 مكرر، تنها پسر والدین معلول یا از کارافتاده نیازمند که دارای سه فرزند اناث یا بیشتر باشند در صورت عدم غیبت از انجام خدمت سربازی معاف می باشند.