خبرهای داغ:
امام جمعه همدان عنوان کرد

کاهش آسیب‌های اجتماعی با نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در جامعه

امام جمعه همدان گفت: برای دستیابی به رشد علمی و کاهش آسیب‌های اجتماعی باید مفهوم «یار مهربان» بودن کتاب به معنای واقعی کلمه در جامعه نهادینه شود.
کد خبر: ۹۱۶۲۴۱۲
|
۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۳

کاهش آسیب‌های اجتماعی با نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در جامعهبه گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی در آیین اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی همدان عنوان کرد: برای رساندن جامعه به رشد، تکامل و روشنگری، راهی جز قرارگرفتن در مسیر هدایت اهل بیت(ع) وجود ندارد.

وی افزود: بشر امروزی برای دستیابی به آرامش باید از تعالیم بلند آسمانی برخوردار شود چراکه سخنان آن بزرگواران چون حضرت امام رضا(ع) قابل درک برای فطرت انسانی است.

امام جمعه همدان با اشاره به نقش با اهمیت آن حضرت در ترویج علم‌آموزی بیان کرد: حضرت ثامن‌الحجج(ع) را عالم آل محمد(ص) می‌دانند چراکه برای ترویج فرهنگ علم‌آموزی و فراگیری علوم تلاش بسیاری انجام داده‌اند.

وی افزود: برای دستیابی به رشد علمی و کاهش آسیب‌های اجتماعی باید مفهوم «یار مهربان» بودن کتاب به معنای واقعی کلمه در جامعه نهادینه شود.

*بهترین راه مقابله با دشمن انجام کار فرهنگی ماندگار

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز در آیین اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با بیان اینکه توانایی انسان‌ در دانایی اوست، اظهار کرد: سرمنشأ علومی که انسان را در مسیر درست هدایت می‌کند و به رشد و کمال می‌رساند پیامبران و ائمه اطهار (ع) هستند.

مصطفی آزادبخت با اشاره به اینکه کاملترین دستورالعمل‌ها از ائمه معصوم(ع) نشأت می‌گیرد، افزود: امروز جایگاه فرهنگ در جامعه ما ویژه است چراکه با همین فرهنگ به عنوان محور حق در برابر دنیای استکبار ایستاده‌ایم.

وی با بیان اینکه شیوه کتاب و کتابخوانی راه ارزشمندی است، گفت: با فعالیت فرهنگی و تبعیت از راه و روش امامان معصوم(ع) این انقلاب به پیروزی رسیده و با ایثار و گذشت توطئه دشمنان خنثی شده است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با تاکید بر اینکه دشمن تنها از توانایی نظامی ما نمی‌هراسد بلکه از توانمندی فرهنگی ما هم می‌ترسد، خاطرنشان کرد: با توسعه کتاب و کتابخوانی و تقویت فرهنگی کودکان، نوجوانان و جوانان می‌توانیم به اهداف خود برسیم.

وی با بیان اینکه دشمن جنگ روانی و تبلیغ فرهنگ ابتذال را پیش گرفته است، تصریح کرد: بهترین راه مقابله با دشمن انجام کار فرهنگی ماندگار و آشنایی با فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

آزادبخت با بیان اینکه خوشبختانه در چهار سال اخیر روند رو به رشدی از کتابخوانی را در استان داشته‌ایم، بیان کرد: امروز هدف دشمن ناامیدی مردم است اما هر کس مردم را امیدوار و تقویت کند به وظیفه خود عمل کرده است.

*همدان به قطب فرهنگی‌ تمدنی تبدیل شده است

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: امروز شاخص استان همدان از نظر نیروی انسانی، دانش، آگاهی و فرصت‌سازی در کشور ارتقاء یافته و استان به سرعت رو به توسعه در حرکت است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی ادامه داد: کتاب و کتابخوانی یکی از شاخص‌های پیشرفت علم انسانی است که در این حوزه رشد بسیار خوبی داشتیم و جشنواره‌ها چون کتابخوانی رضوی باعث ایجاد آمادگی فرهنگی در جامعه است.

وی عنوان کرد: همدان به علت داشتن انسان‌های فرهیخته به قطب فرهنگی‌ تمدنی تبدیل شده است و به سرعت در این حوزه در حال قدم برداشتن به سمت توسعه است.

* ضریب هوش جوانان ما سرآمد همه‌ کشورها است

دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: فرهنگ کتابخوانی باید ترویج شود همانطور که اسیران با مطالعه و قرآن خواندن و حفظ نهج البلاغه توانسنتند روحیه خود را حفظ کنند، امروز نیز با مطالعه باید فرهنگ‌ کشور را حفظ کنیم.

امیر خجسته با بیان اینکه ۳۶۰ ماهواره و رسانه دشمن و ۲ هزار و ۷۰۰‌ پژوهشکده در حال مطالعه برای یافتن راهی در راستای تخریب و آسیب رساندن به این فرهنگ هستند، اظهار کرد: نخبگان ما در جهان بی‌‌نظیر هستند و ضریب هوش جوانان ما سرآمد همه‌ کشورها است به همین علت دنیا به دنبال نخبگان ما هستند.

*شرکت ۱۲۴۵۲ نفر از شهروندان شهرستان همدان در نهمین جشنواره رضوی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز از شرکت ۱۲ هزار و ۴۵۲ نفر از شهروندان شهرستان همدان در نهمین جشنواره رضوی خبر داد و اظهار کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی برای چهارمین سال متوالی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود.

عاطفه زارعی هدف از برگزاری جشنواره را ترویج فرهنگ کتابخوانی به صورت چاپی و الکترونیکی، نشر و نهادینه کردن سیره رضوی و معرفی ابعاد شخصیتی کریمان اهل بیت(ع)  بالاخص امام رئوف دانست.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان ادامه داد: تولید و عرضه محصولات فرهنگی امام رضا(ع)، گسترش فعالیت‌های فرهنگی و ارزشی در سطح جامعه از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره در استان است.

وی با بیان اینکه شروع جشنواره رضوی از یکم اردیبهشت‌ماه و پایان جشنواره نیز ۲۸ خرداد ماه بود، گفت: قرار است در ۱۰ شهرستان استان نیز اختتامیه این جشنواره در مرداد ماه برگزار شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان عناوین موضوع جشنواره رضوی را حضرت رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت احمد بن موسی(ع) و امام جواد (ع) دانست و در خصوص منابع جشنواره رضوی نیز بیان کرد: امسال این جشنواره در ۱۲ عنوان و در سه رده سنی که شامل چهار عنوان کتاب کودک، پنج عنوان کتاب جوان و بزرگسال است برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه نحوه شرکت در این جشنواره به صورت مکتوب و الکترونیکی بود، افزود: چاپ پوستر، بنر، بورشور و فراخوان جشنواره و نصب و توزیع آن در کتابخانه‌های عمومی و دستگاه‌های اجرایی و مراکز فرهنگی استان در مدت برگزاری این جشنواره انجام شده است.

زارعی با بیان اینکه توزیع و امانت کتاب به صورت چاپی و نسخه پی دی اف در پاسخنامه جشنواره انجام شده است، خاطرنشان کرد: در جشنواره رضوی امسال ۶۱ هزار و ۲۲۵ نفر در استان شرکت کرده‌اند که ۳.۵ درصد جمعیت استان را شامل می‌شوند.

وی با بیان اینکه در شهرستان همدان  ۱۲ هزار و ۴۵۲ نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند، گفت: این تعداد شرکت‌کننده برابر ۱.۸ درصد جمعیت شهرستان همدان است که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه ۱۰ دستگاه اجرایی در این جشنواره مشارکت فعال داشته‌اند این مجموعه‌ها را شامل استانداری، شورای اسلامی شهر همدان، بهزیستی، صدا و سیما، انجمن خیرین کتابخانه ساز، فرمانداران، شهرداری و اداره کل زندان‌های استان دانست.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار