به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجتالله ایوبی در آئین آغاز اجلاس جهانی «راه ابریشم» با تقدیر از زحمات برگزارکنندگان این همایش اظهار داشت: ما جزء نوادر انجمنها و اتحادیههایی در جهان هستیم که به نام یک راه، دور هم جمع شدیم و این اتفاق چه زیبا است.
وی با بیان اینکه راه یعنی امید، هدف، تحرک و پویایی؛ راه یعنی دور را دیدن و مراقبت و از مسیر منحرف نشدن، گفت: ملتهای ساکن راه ابریشم ملتهایی ویژه هستند و اگر نگاهی به تاریخ پر افتخار این سرزمینها بیاندازید به این مهم دست مییابید.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران ابراز داشت: میراث ماندگار سرزمینهای جاده ابریشم نشان میدهد مردم این سرزمینها پر از شادی و بهجت هستند و به قول شمس آثار رحمت الله است.
وی با اشاره به گسترده شدن باغها و بوستانها در سرزمینهای جاده ابریشم خاطرنشان کرد: مردم این منطقه بدون رنگ نمیتوانند زندگی کنند و هر خانهای رنگ و گلستان و بوستان است و این باغها به قول شمس گلها و لالهها در اندرون است.
ایوبی با بیان اینکه کلمه و حرف و سخن بسیار ارزشمند است، ادامه داد: در این سرزمین که مردمش اهل علم و سخن هستند از زیباترین و گرانترین کلام این سرزمین شاهنامه و مثنوی است چراکه قدر سخن و کلمه را مردم درک میکنند.
وی یادآور شد: هنر خوشنویسی، از جمله هنرهای راه ابریشم است و امروز شاهد افتتاح نمایشگاه خوشنویسی خواهیم بود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران تاکید کرد: هزار سال پیش در غرب آنها که زور در بازو داشتند، سپر بهدستان و نیزه بهدستان قهرمان بودند و فردوسی بزرگ در همان زمان بر بلندای جهان ایستاد و گفت «توانا بود هرکه دانا بود».
وی با بیان اینکه به گفته فردوسی قدرت و دانایی دو روی سکه هستند و کسانی که میدانند مقتدرند، عنوان کرد: مردم سرزمین جاده ابریشم از هزار سال پیش با اخلاق، ادب و احترام آشنا هستند و سازمان یونسکو امروز به دنبال اخلاق علم و رسانه و اخلاق دانایی است.
ایوبی با اشاره به انتخاب یک روز در کره جنوبی به عنوان «احترام به بزرگترها» تصریح کرد: سرزمین ما سرزمین احترام به بزرگترها و رحم به کوچکترها است و این آموزه هر روز ما است.
وی با بیان اینکه مدینه فاضله این است که حاکمان جاده ابریشم عدالتگستر باشند، گفت: سخن هزار سال پیش ما سخن امروز ما و دنیا است و اگر زمینی را به بدان بسپاریم چه میشود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران تاکید کرد: اخلاق و فضیلت عقل ویژگی این سرزمین است؛ بسیاری از هنرها ریشه در این سرزمین دارد و موسیقی سابقهای ۴ هزار ساله برای ما دارد؛ پدرجد گیتار، تار و سه تار است و فلوت همان نی و ویولون برگرفته از کمانچه است.
وی ادامه داد: در بخش هنر کتاب و شعر و ادبیات، ما جزو نوادر هستیم که شعر و ادب بر زبانمان جاری است و در هیچ تمدنی به اندازه ما عاشق ادب نیستند و این همه دیوان وجود ندارد.
ایوبی تصریح کرد: زنده کردن جاده ابریشم زیارت اهل قبور نیست بلکه راه ابریشم یک راه حل برای جهان امروز است؛ جهان به آموزهها و ادب و اخلاق این سرزمین نیاز دارد و تشنه مثنوی معنوی و اخلاق ادب شاهنامه است.
وی با اشاره به اینکه جاده ابریشم علاوه بر مسیر اقتصادی محمل تبادل فرهنگی بود، تاکید کرد: جهان نیازمند اخلاق و ادب و شعر آموزهها است؛ باید برای این جاده برنامههای بزرگ داشته باشیم و خودمان و فرزندان آن را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران همچنین برای اجرای برنامههای فرهنگی باشكوه با كشورهای عضو راه ابریشم اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام/