عملیاتی شدن برنامه «هر زندانی یک مهارت» در زندانهای همدان
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، پژمان پروین در کارگروه تخصصی اشتغال و حرفهآموزی زندانهای استان همدان اظهار داشت: مسئولان اشتغال و حرفهآموزی در زندانهای استان نقشی بسیار مهم در پر کردن اوقات فراغت زندانیان را بر عهده دارند.
وی افزود: فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای توسط زندانیان زمینههای سعادتمندانه ورود آنان به جامعه پس از آزادی از زندان را فراهم میآورد.
مدیرکل زندانهای همدان اهمیت و ضرورت اشتغال و حرفهآموزی زندانیان را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: آموزش و یادگیری مهارت میتواند مسیر زندگی فرد را مشخص کند و زندانی که حرفهای را یاد بگیرد و منتج به اشتغال شود مسیر زندگی آن فرد تغییر خواهد کرد و به جای مسیر خلاف و جرم در حوزه مهارت و شغل وارد شده و به زندگی برخواهند گشت.
وی بیان کرد: آموزش مهارتهای فنی و حرفهای لازم به زندانیان موجب خودباوری و اصلاح و تربیت آنان میشود.
پروین با تأکید بر عملیاتی شدن برنامه «هر زندانی یک مهارت» در سطح زندانهای استان عنوان کرد: در این راستا باید زیرساختهای لازم برای این امر فراهم و همچنین کاری با شیوه نوین و خلاقانه انجام شود تا به برنامه «هر زندانی یک مهارت» برسیم.
وی با تأکید بر اینکه باید از فضاهای موجود در زندان به درستی استفاده شود، گفت: داشتن مهارت در زندانی ضمن توانمندسازی کمک میکند تا پس از فراغت از زندان به اشتغال پایدار برسند.
مدیرکل زندانهای همدان یکی از علل مهم بزهکاری افراد و سوق آنها به سمت انجام جرم را نداشتن مهارت عنوان کرد و خطاب به مسئولان اشتغال و حرفهآموزی بیان داشت: ضمن ارائه آموزشهای مختلف در زمینههای فرهنگی، اعتقادی، سوادآموزی و ... به زندانیان، آموزش یادگیری مهارت به زندانیان را نیز در دستور کار خود قرار دهید تا این زندانیان پس از آزادی زمینه ورودشان به بازار کسب و کار در رشتههای مختلف فراهم شود و از این طریق ضمن تامین مایحتاج زندگی و خانواده خود به آرامش برسند.
وی در ادامه بر پرداخت به موقع حقوق و دستمزد زندانیان تاکید کرد و گفت: زندانیان با اشتغالزایی میتوانند یک منبع درآمد برای خود و خانوادهشان داشته باشند و با دستمزدی که به زندانی پرداخت میکنید از گرفتار شدن خانواده زندانیان در آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند.
پروین در بخش دیگری از سخنان خود آموزش فنی و حرفهای به سربازان وظیفه را نیز مورد تاکید قرارداد و افزود: این مهم نیز در اولویت کاری قرار دارد و باید برنامهریزیهای لازم برای تحقق این امر مهم صورت گیرد و سربازان وظیفه در حین خدمت با برنامهریزی دقیق در این کلاسها شرکت کنند و بدین ترتیب همراه با انجام خدمت مقدس سربازی موفق به اخذ یک مهارت فنی و حرفهای شوند.
وی به آموزش سبدبافی و حصیربافی در زندان ملایر، منبت کاری در زندان تویسرکان، میناکاری در زندان همدان اشاره کرد و گفت: آموزش این رشتهها به صورت تخصصی نیز در سایر زندانهای استان برای زندانیان مورد توجه قرار گیرد و توسعه یابد.
مدیرکل زندانهای همدان از مسئولان اشتغال و حرفهآموزی در زندانهای استان خواست تا با اهتمام و تلاش بیشتر به دنبال پیشرفت در این حوزه مهم اصلاحی و تربیتی باشند تا زمینه اشتغال زندانیان بیشتری را در کارگاههای اشتغال فراهم آوریم.
انتهای پیام/