پزشک متخصص بیماری های عفونی:

پیشگیری مهم ترین اقدام برای کنترل بیماری کرونا است

دکتر خسروی، پیشگیری را مهم ترین اقدام برای کنترل بیماری کرونا دانست و گفت: وظیفه اصحاب رسانه این است که اطلاع رسانی کنند.
کد خبر: ۹۲۲۱۰۱۳
|
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۱

 

دکتر خسروی در نشست اعضای بسیج رسانه استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: کرونا بحث جدیدی نیست. یک بیماری است که دستگاه تنفسی را درگیر می کند. ویروس کرونا در سرماخوردگی های عادی همراه انسان بوده است؛ اما آنچه این مسئله را مقداری متمایز می کند، تغییراتی است که در ساختار این ویروس به وجود آمده است.

وی افزود: سال 2003 اولین بار در چین این مسئله به وجود آمد که با تغییرات در ویروس کرونا تنگی نفس و بیماری سارس به وجود آمد که یک بیماری تنفسی حادی بوده است.

دکتر خسروی ادامه داد: سال 2012 از همین خانواده بیماری مرس ظهور کرد که از جزیره العرب(مصر) شیوع پیدا کرد.

وی گفت: در حال حاضر هم یک بیماری تنفسی ناشناخته ایجاد شد که با جداسازی بیماران به این بیماری جدید پی بردند.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی افزود: انتقال این بیماری از حیوانات به انسان ممکن نیست، مگر اینکه تغییری رخ دهد که ویروس بتواند قابلیت زندگی در بدن انسان را داشته باشد.

وی، ادامه داد: تغییرات ویروس کرونا انتقال از مخزن بیماری به بدن انسان را تسهیل نمود و با ورود به بدن سیستم تنفسی و کلیوی بدن انسان را درگیر می کند.

دکتر خسروی خاطرنشان کرد: بعد از دوره 3 تا 14 روزه بیماری علائم خود را نشان می دهد. اطلاعاتی که امروز در دست است و هر روز هم به روز می شود، نشان می دهد که این ویروس در زمان نهفتگی هم قابلیت انتقال دارد.

وی، گفت: علائم مشترک این ویروس با آنفولانزا و سایر بیماری های رایج فصلی تشخیص این بیماری را سخت کرده است.

دکتر خسروی افزود: علائم تنفسی، تب، سرفه، درد بدن، آب ریزش بینی و عطسه، گرفتاری کلیه و گرفتاری ریه در انتهای بروز بیماری، از علائم ویروس کرونا در بدن است.

پزشک متخصص بیماری های عفونی؛ دادن آرامش به بیمار، استراحت در خانه و عدم ارتباط با افراد خانواده را از الزامات ابتدایی برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس دانست و ادامه داد: افراد دارای سن بالای 59 سال و بیماران زمینه ای قلبی، عروقی و ریوی بیشتر در معرض خطر قرار دارند. بیمارانی که همودیالیز می شوند هم در معرض خطر بیشتری هستند.

وی گفت: بیماران نقص ایمنی مثل کسانی که شیمی درمانی می کنند نیز باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

دکتر خسروی، افزود: فاز حاد تنفسی بیمار آخرین مرحله این بیماری است که باید با دستگاه های کمک تنفسی کنترل شوند.

وی، درصد مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا را 2.5 الی 3درصد عنوان کرد و گفت: بیمارانی که سابقه سفر به مناطق گزارش شده شیوع ویروس کرونا را دارند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. آنچه مهم است بحث پیشگیری است. این ویروس درمان قطعی ندارد و هرچه که گفته شده بر اساس یک تجربه کمتر از دو ماه است و این مسئله اهمیت پیشگیری را به ما نشان می دهد.

دکتر خسروی با اشاره به راه های شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: این ویروس به سه طریقه شیوع می یابد که از راه ذرات هوا شیوه نخست است؛ اما این نوع بسیار پایین است. راه دیگر انتقال از طریق قطرات تنفسی است که قطرات خروجی از بیمار می تواند به بدن افراد سالم ورود کند.

وی سومین راه انتقال ویروس کرونا را انتقال تماسی دانست که در این نوع ویروس از بیمار بر روی سطوح و اشیاء می نشیند، که از 5ساعت تا 9روز و نیم می تواند قابلیت انتقال داشته باشد، که شستشوی مکرر دست ها با صابون مایع و ضدعفونی سطوح در این زمینه بسیار کارآمد می باشد.

پزشک متخصص بیماری های عفونی، تصریح کرد: باید با مدیریت علمی بتوانیم یک خروجی خوبی نسبت به این بیماری داشته باشیم و از ورود افراد به جاهایی که ازحام جمعیت است، ممانعت شود.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه اصحاب رسانه این است که اطلاع رسانی کنند.

معاون فرماندهی سپاه قمربنی هاشم علیه السلام در امور بسیج نیز در این جلسه گفت: کادر پزشکی در خط مقدم مقابله با این بیماری هستند. در دوران دفاع مقدس نیز کادر پزشکی پا به پای رزمندگان حضور داشتند و امروز نیز در خط مقدم قرار دارند و جلوتر از همه در تقابل با این بیماری می کوشند.

سرهنگ پاسدار اسماعیل مولوی، افزود: جبهه دوم این بیماری اصحاب رسانه هستند که می توانند با اطلاع رسانی به موقع از اپیدمی شدن آن جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: باید کار فرهنگی انجام شود؛ زیرا هرگاه اطلاع رسانی ها به موقع انجام نشده، شایعات بروز و ظهور پیدا کرده اند. بازنشر اطلاعات درست در خبرگزاری ها و فضای مجازی و رسانه های مکتوب و مطالبه گری از نهادهای خدمات رسان و مسئولان در این زمینه بسیار مهم است.

این مقام مسئول تصریح کرد: آنچه امروز از کرونا خطرناک تر است، افراد سودجویی هستند که نان خود را در خون مردم می بینند و شما اصحاب رسانه باید این افراد را رسوا کنید.

وی گفت: ایجاد جو امید و جلوگیری از یأس و ناامیدی از دیگر وظایف ذاتی اصحاب رسانه است که نگذارند امید از جامعه کنار برود.

مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قمربنی هاشم علیه السلام نیز در این جلسه، گفت: سلامت در 4بُعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است.

سرهنگ پاسدار البرز لله گانی، افزود: جامعه ما یک جامعه معنوی است. آیات و روایات بسیار زیادی در توکل به خدا و استفاده از منابع دینی است که عمل به آنها می تواند تاب و صبر و استقامت را در جامعه تقویت کند.

وی ادامه داد: تقویت بُعد معنوی در جامعه قطعاً می تواند تأثیر بسزایی برای کنترل بیماری داشته باشد و فعالان فضای مجازی نیز می توانند با تولید محتوا از جمله کلیپ، نماهنگ، موشن گرافیگ و ...، در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری و اطلاع رسانی به مردم در جامعه نقش ایفا کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار