خبرهای داغ:

هر آنچه که در مورد «کرونا» باید بدانیم

با شیوع بیماری کرونا در کشور، ناخودآگاه نوعی هراس در دل شهروندان ایجاد شده است، از این رو بر آن شدیم که ضمن آگاهی‌بخشی به شهروندان، بایدها و نبایدهای این ویروس را بیشتر بدانیم.
کد خبر: ۹۲۲۱۳۰۸
|
۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، شیوع گسترده ویروس کرونا از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی معادل دی ماه امسال در شهر «ووهان» مرکز استان هوبی شروع شد.

وزارت بهداشت ایران، آخرین روز از بهمن ماه اعلام کرد، آزمایش دو مورد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا در شهر قم مثبت گزارش شده و به گفته این منبع، طی دو روز قبل موارد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا، کووید-۱۹، در شهر قم مشاهده شده و تیم‌های شناسایی و مدیریت بیماری واگیر در شهر قم مستقر شدند.

پس از قم در شهر‌های تهران، گیلان، مازندران، مرکزی و همدان و در روزهای اخیر استان‌های دیگر موارد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا دیده شد که باعث تصمیم تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها یا رویداد‌های ورزشی توسط اعضای شورای تامین این استان‌ها شد.

در لرستان نیز به دلیل همجواری با این استان‌ها، ناخودآگاه نوعی هراس در دل شهروندان ایجاد شده است و این بیماری، راه‌های پیشگیری و حتی هجوم افراد برای خرید مواد غذایی خاص یا ماسک و محلول‌های ضد عفونی کننده را در پی داشته است.

از این رو پای صحبت‌های چند تن از متخصصان حوزه‌های مختلف و مرتبط با این موضوع جهت معرفی اصولی این بیماری و راه های پیشگیری از آن نشستیم.

 

توزیع ماسک در مراکز بهداشت

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار  فارس، با اشاره به اینکه  توزیع ماسک توسط مراکز بهداشت انجام می‌شود و مردم در صورت نیاز از این طریق آن را تهیه کنند، گفت: نظارت بر قیمت کالاها و گران فروشی محصولات بهداشتی و غذایی نیز توسط تعزیرات و ادراه صمت انجام می‌شود.

دست‌ها را مکرر بشورید

امین حسنوند گفت: شست و شوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، پرهیز جدی همگان از دست دادن و روبوسی کردن، رعایت فاصله حداقل یک و نیم متری با افراد بیمار، پرهیز از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان، استفاده مواد غذایی با طبع گرم و پیگیر اخبار از دانشگاه علوم پزشکی باشند.

رعایت عمومی اصول ایمنی

رعایت عمومی اصول صحیح عطسه و سرفه، شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون و پرهیز جدی همگان از دست دادن و روبوسی کردن است به خصوص اینکه ایام عید را در پیش رو داریم و باید به همه مردم آموزش دهیم که از دست دادن و روبوسی کردن در دید و بازدید‌ها جدا خودداری کنند.

بر اساس این توصیه‌ها، افراد باید فاصله یک متری با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند را رعایت کنند.

 

یک متخصص علوم تغذیه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد، اظهار داشت: همانطور که می‌دانید، بیماری کرونا به دنبال استقرار ویروس کرونا در بدن فرد ایجاد می‌شود.

مهناز مردانی بیان داشت: ویروس کرونا نوع جدیدی از ویروس است که متعلق به خانواده ویروس‌هایی مانند سارس (سندروم تنفسی حاد) و سایر سرماخوردگی‌های معمولی  است.

وی در رابطه با چگونگی انتشار ویروس کرونا اظهار داشت: این ویروس از طریق تماس با ترشحات تنفسی فرد مبتلا  مانند ترشحات موجود در سرفه، عطسه و حتی تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل می‌شود و این وریروس ساعت‌ها برروی سطوح مختلف  زنده می‌ماند و در اثر تماس با سطوح آلوده به فرد منتقل می‌شود، اما استفاده درست از مواد ضدعفونی کننده می‌تواند  ویروس را از بین ببرد.

علائم بیماری کرونا

این متخصص علوم تغذیه عنوان کرد: علائم این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس و در موارد شدیدتر می‌تواند منجر به سینه پهلو (پنومونی یا همان عفونت ریه) یا مشکلات تنفسی شود و در موارد نادر این بیماری در سالمندان دارای بیماری های مزمن و یا بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی کشنده خواهد بود.

از آنجائیکه علائم بیماری، شبیه به علائم سرماخوردگی معمولی یا آنفلوانزا است برای تائید ابتلا به کرونا ویروس می بایست آزمایشات لازم به انجام شود.

بایدهای که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس انجام می‌شود

وی، راه‌های پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را این‌گونه بیان کرد: شست و شوی کامل  و مکرر دست‌ها با آب و صابون، پیشگیری از دست دادن و روبوسی کردن با افراد دارای علائم تنفسی مانند سرفه، عطسه، پوشاندن دهان و بینی خود در هنگام سرفه و عطسه با دستمال کاغذی یکبار مصرف و یا قسمت بالای آستین لباس، رعایت فاصله حداقل یک و نیم متری با افراد بیمار، پرهیز از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان، انداختن دستمال کاغذی استفاده شده در ظروف آشغال درب‌دار، استفاده از وسایل و البسه شخصی مانند چادر، چادر نماز، سجاده و مهر نماز، حوله، لیوان، قاشق و چنگال، خواب کافی روزانه و دوری از استرس و محیط‌های استرس‌زا، زیرا استرس و کم خوابی باعث ضعف سیستم ایمنی می‌شود.

 

نکات تغذیه ای مهم در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس 

مردانی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین نکات در امر پیشگیری از بیماری کرونا ویروس، افزایش سطح ایمنی بدن است، خاطرنشان کرد: برای تقویت سیستم ایمنی دریافت یک رژیم غذائی سالم، مکفی و متعادل حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: در این زمینه توجه به نکاتی مانند دریافت کافی مواد غذائی سرشار از ویتامین ث مانند انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه از قبیل مرکبات، کیوی، پیاز خام و تازه همراه با وعده‌های ناهار و شام، استفاده مناسب و درست از ادویه‌ها و چاشنی‌های غذائی همچون زردچوبه و زعفران و زنجبیل ، آب لیمو ترش، دریافت کافی مواد غذائی پروتئینی مانند تخم مرغ، گوشت کم چرب، مرغ و ماهی که البته می‌بایست به طور کامل پخته شوند، ضروری است.

متخصص تغذیه گفت: دیگر نکات ضروری استفاده از انواع مغزهای خام  مانند پسته، بادام، گردو و... به عنوان میان وعده‌های سالم و مقوی بویژه برای افراد سالمند، زنان باردار، بیماران و کودکان، مصرف کافی آب و مایعات سالم مانند چای کمرنگ، شیر کم چرب، آب میوه‌های خانگی و تازه در طی روز، محدود کردن غذاهای پرچرب و انواع فست فودها مانند سوسیس و کالباس و پیتزا، عدم مصرف غذا و قهوه و چای در محل های عمومی، پرهیز از مصرف مواد غذایی نیم پز و نیمه خام، استفاده از مکمل‌های مناسب زیر نظر متخصص در صورت وجود علائم کم خونی، زیرا کم خونی سیستم ایمنی را ضعیف کرده و احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.

 پیاز بخورید

کارشناس سطح عالی حوزه علمیه و پژوهشگر در حوزه طب اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد، اظهار داشت: این بیماری جدید و جز بیماری‌هایی نیست که در کتاب‌های طب سنتی بیان شده باشد، به همین دلیل باید به دنبال درمان بیماری‌های واگیردار در ایران در کتب منبع اصلی باشیم، چون قبلاً بیماری‌های واگیری رخ داده و افرادی را تحت تاثیر قرار داده است.

​یوسف اصغری افزود: در زمینه درمانی تاکیدات خوبی در کتب مرجع بیمارهای واگیر وجود داشته از جمله اینکه مصرف پیاز را حتماً به صورت روزانه داشته باشند، از حضور در اماکن عمومی پرهیز و از طرفی سیستم دفاعی بدن را مقاوم کنند و از کارهایی که منجر به ضعف ایمنی بدن شده، پرهیز شود.

این پژوهشگر در حوزه طب اسلامی عنوان کرد: طبق اظهار نظر همکارانی که در بیمارستان‌ها و در بخش کرونا فعالیت دارند، معتقد هستند، این بیماری ریه، کلیه و  احتقان قلب ایجاد می‌کند، پس افرادی که مشکلاتی در این اعضای بدن دارند، باید بیشتر مراقب باشند و در صورت امکان در منزل بمانند.

وی با بیان اینکه توصیه‌ها برای افراد عام و درمان گرها متفاوت است، خاطر نشان کرد: عموم افراد از غذاهای مقوی و کم حجم مانند زرده تخم مرغ، عسل، شیره انگور، کشمش، انجیر، گوشت کبک، گوشت غاز، گوشت بلدرچین، گوشت شتر، گوشت شتر مرغ و گوشت گوسفندی که علاوه بر حجم کم خود انرژی زیادی را می‌تواند، استفاده کنند.

اصغری با بیان اینکه از میوه‌هایی مانند به، سیب، موز، گلابی، آناناس و انبه چه به صورت آب و چه به صورت میوه خشک استفاده کنند، خاطر نشان کرد: دمنوش‌های گیاهی پونه و نعنا نیز به عنوان کمکی می‌توان استفاده کرد.

 

بالا بودن سیستم ایمنی بدن، راه مقابله با کرونا 

وی با اشاره به اینکه کادر درمانی نیز برای مقابله با این ویروس و بالا رفتن مقاومت بدن علاوه بر تغذیه سالم باید از داروهای گیاهی قوی‌تری استفاده کنند، بیان کرد: یکی از داروهایی که ایمنی را بالا می‌برد و در مقالات متعددی از آن یاد شده است، گیاه سرخارگل  یا گل مخروطی می‌شناسند، که محصولات فرآوری‌شده آن تحت عنوان قرص ایمواستیم (اکی هرب) تهیه شده و موجود و دارای عوارض خیلی کمی است و در افراد معمولی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند .

این پژوهشگر در حوزه طب اسلامی عنوان کرد: اگر بدن ایمنی بالایی داشته باشد و سیستم دفاعی بتواند کنترل کند، قاعدتاً مشکلی برای فرد به وجود نمی‌آید، اما در افرادی که سن بالاتری دارند به دلیل پایین آمدن ایمنی بدن خطر بیشتری در پی خواهد داشت، افراد می‌توانند از شربت‌های تقویت‌کننده ایمنی بدن تحت عنوان شربت ابریشم، شربت زعفران و بیدمشک استفاده کنند.

وی با بیان اینکه بادکش کردن ناحیه پشت ریه یک یا دوبار در هفته از توصیه‌هایی است که به صورت عمومی برای تمام انسان‌ها گفته می‌شود، چون منجر به تقویت این حوزه می‌شود، تصریح کرد: داروهای تقویت کننده ریه  از دیگر موارد مورد نظر است، چون ریه از طریق تنفس یا خوراک خیلی تحت تاثیر قرار می‌گیرد، به همین خاطر دستگاه بخور در بخش‌های بیمارستان که شیوع بیماری می‌تواند زیاد باشد، و حتی در منازل موجود باشد و از مواد ضد ویروس مانند عرق بادرنجبویه، اکالیپتوس یا پونه استفاده کنند.

اصغری گفت: حمام با آب گرم و ایجاد حالت شرجی در حمام، ماساژ دادن بدن به ویژه کف پا با روغن‌هایی مانند روغن زیتون، کنجد یا بادام شیرین  و ورزش کردن و دویدن در منزل می‌تواند ایمنی بدن را بالا ببرد و تاثیرگذار باشد.

 

آیا  استفاده از ماسک ضروری است؟
وی در رابطه با استفاده از ماسک و مواد ضد عفونی کننده نیز گفت:  توصیه‌ها برای درمانگاه و منزل متفاوت است، چون فردی که در خانه نشسته و با افرادی که کرونا دارند، ارتباطی ندارند، قطعا هیچ لزومی به مصرف ماسک یا  مواد ضدعفونی کننده ندارند، همین تقویت ایمنی بدن و پرهیز غذایی  کفایت می‌کند، اما دستکش باید استفاده شود، چون  ویروس به گونه‌ای است که از طریق مخاط گوش و چشم می‌تواند انتقال پیدا کند و فقط از طریق دهان و بینی انتقال می‌یابد،  پس خرید ماسک چندان ضروری نیست، چرا که خیلی از افرادی که درگیری بالایی با این بیماری دارند، نیازمند ماسک هستند.

این پژوهشگر در حوزه طب اسلامی بیان کرد:  یکسری محلول‌ها  را افراد می‌توانند در منزل تهیه کنند با دیدگاه طب ایرانی همان سرکه انگور طبیعی جزو مواردی است که می‌تواند خیلی خوب این ویروس را ناکارآمد کند و افراد می‌توانند با ترکیب آب و سرکه یا نمک محلول ضد عفونی کننده خوبی بسازند.

انتهای پیام/

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار