بیانیه سازمان بسیج حقوق دانان کشور

مدعیان حقوق بشر کجایند؟

سازمان بسیج حقوق دانان کشور جنایات هندوهای افراطی در کشتار مسلمانان بی دفاع هند را محکوم کردند.در این بیانیه آمده است مدعیان حقوق بشر باید بدانند برخلاف آنچه بر طبق سنت هندوستان بر آن تاکید شده تا تمامی اقوام و مذاهب در کنار هم به صورت مسالمت آمیز زندگی کنند، هند در مسیر شوونیسم و تعارض قومی گام برمی‌دارد.
کد خبر: ۹۲۲۲۶۰۶
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴

مدعیان حقوق بشر کجایند؟به گزارش روابط عمومی  و فضای مجازی سازمان بسیج حقوق دانان کشور، سازمان بسیج حقوق دانان کشور در بیانیه‌ای ضمن محکومیت کشته شدن جمع کثیری از مسلمانان هند، از مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور خواسته است  برای تحقق آرامش و سلامت برای مسلمانان این کشور تلاش کنند که خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند و اقدامات افراطی دولت مودی در حمایت از گروه‌های رادیکال، تضییع حقوق مسلمانان و انفعال نیروهای امنیتی، محکوم و از دستگاه های مربوطه بین المللی پیگیری و برخورد نمایند.

متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:

این روزها انتشار تصاویر سرکوب خشونت بار مسلمانان توسط هندوهای افراطی در مقابل نگاه‌های بی‌تفاوت نیروهای امنیتی هندوستان، همزمان با سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به دهلی نو و دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر هند و انعقاد چندین قرارداد اقتصادی و امنیتی باعث شد تا تصور معمول از هند، به یکباره دستخوش تغییر شود.

مسلمانان هند که یکی از اقلیت‌های دینی در این کشور در کنار بوداییان، مسیحیان و پارسیان محسوب می‌شوند، مدت‌هاست به نقض حقوق خود توسط دولت مرکزی معترض بوده و در حاشیه سفر ترامپ سعی کردند تا با ترتیب دادن اعتراضات مسالمت آمیز در قالب تجمعات مدنی ناراحتی‌های خود نسبت به تصمیمات مودی و حزب حاکم BJP را اعلام کنند.

کمی دورتر از محلی که مودی و ترامپ همدیگر را به گرمی در آغوش کشیده و دوربین‌های خبری از امضای قراردادهای همکاری میان دهلی‌نو  و واشنگتن خبر می‌دادند، هندوهای افراطی در حریم امنی که نیروهای امنیتی هند ایجاد کرده بودند، مسلمانان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دادند.

از زمان به قدرت رسیدن ناندرا مودی در هندوستان، دولت تلاش کرده است تا این کشور را به کشوری برای هندوها تبدیل کند. به همین دلیل نیز نوعی ملی‌گرایی مبتنی بر هندویی بر فضای سیاسی این کشور حاکم شده است و از همین رو دیگر گروه‌های مذهبی و قومی از جانب دولت حس تبعیض را دارا هستند.

از زمانی که انگلیس هندوستان بزرگ را پس از ده‌ها استعمار ترک کرد، تخم نفاق میان مسلمانان و هندوها کاشته شد که محصول آن را در جدایی پاکستان و بنگلادش از سرزمین مادری می‌توان مشاهده کرد. از همان زمان بود که میان مسلمانان و هندوها اختلاف ایجاد شد که در مقاطع مختلف زمانی نمودی خشونت‌بار به خود می‌گیرد.

مودی دقیقاً با توسل به حس ملی‌گرایی هندوها تلاش کرد تا به قدرت برسد و توانست با همین روش برای اولین بار حزب مردم را برای دو دوره متوالی در قدرت نگه دارد. به جز موضوع کشمیر و خشونت‌هایی که علیه مسلمانان در این منطقه وجود دارد و اعطای مالکیت مسجد بابری به هندوها، تصویب حقوق شهروندی جدید در هند نیز دلیلی شده است که مسلمانان این حس را داشته باشند، دولت مرکزی تلاش می‌کند تا آنها را از خانه و سرزمین خود بیرون کند.

قانون جدیدی که اخیراً در هند به تصویب رسید، افرادی که پیش از سال ۱۹۴۷ میلادی در سرزمین هندوستان زندگی می‌کردند را شهروند این کشور می داند (هندی) و جامعه مسلمان را که عمدتاً مشمولین این طرح می شود را عمداً از حق شهروندی خود محروم می‌کند.

بر کسی پوشیده نیست که روابط نظامی، سیاسی و امنیتی میان هند و رژیم صهیونیستی  فراتر از روال عادی بوده و سیاست رواج اسلام ستیزی توسط رژیم صهیونیستی در حال انتقال و فرهنگ سازی برای هندوستان است و حال این حس به هندی‌ها نیز منتقل شده و حزب حاکم نیز در این کشور با الگوبرداری از آپارتاید نژادی حاکم در رژیم اسرائیل، تلاش می‌کند تا در مسیر هندو سازی این کشور، علیه اقلیت مسلمان در این کشور اقدامات قهری انجام دهد.

همچنین تلاقی این دور از خشونت ها با سفر ترامپ که در اسلام ستیزی وی شکی وجود ندارد، این ذهنیت را برای بسیاری از صاحبنظران سیاسی ایجاد کرده است که اقدامات جنایتکارانه علیه مسلمانان در هند، با چراغ سبز واشنگتن همراه بوده و آمریکا در این جهت از دهلی نو در مجامع بین المللی و به اصطلاح حقوق بشری حمایت خواهد کرد.

مدعیان حقوق بشر باید بدانند برخلاف آنچه بر طبق سنت هندوستان بر آن تاکید شده تا تمامی اقوام و مذاهب در کنار هم به صورت مسالمت آمیز زندگی کنند، هند در مسیر شوونیسم و تعارض قومی گام برمی‌دارد.

اگر بی‌عدالتی‌های دولت نسبت به مسلمانان ادامه یابد، و  همچنین حمایت حزب حاکم از هندوهای افراطی برای حمله به مسلمانان  گسترش یابد و نیروهای امنیتی همچنان منفعل عمل کنند در آینده شاهد اقدامانت ضد حقوق بشری بیشتری علیه مسلمانان خواهیم بود و این زنگ خطر به صدا  در خواهد آمد که هندوستان به سمت بنیادگرایی و خشونت‌ها در آینده حرکت می‌کند و شکاف‌های قومیتی در نهایت سبب خواهد شد که این کشور از ثبات اجتماعی خود خارج شود.

حقوق دانان انقلابی خطاب به دستگاهها و سازمان های بین المللی اعلام میدارند  که خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند و اقدامات افراطی دولت مودی در حمایت از گروه‌های رادیکال، تضییع حقوق مسلمانان و انفعال نیروهای امنیتی، محکوم است و آنچه امروز در هندوستان شاهد هستیم، یک فرآیند بوده و صرفاً اتفاقی نیست که اخیراً به وقوع پیوسته باشد. حزب حاکم هند یک حزب افراطی هندو است که با افراط‌گری با مسلمانان در این کشور برخورد می‌کند. کلید این اتفاقات در کشمیر زده شد و با حمایت آمریکایی‌ها در شرایطی که جهان اسلام درگیر مشکلات داخلی خود بود ادامه پیدا کرد. ایران اسلامی، سالها دوست هند بوده است لذا ضمن اینکه از مقامات هند می‌خواهیم که رفاه «همه» هندی‌ها را تضمین کرده و اجازه ندهند این آدم‌کشی بی‌معنا ادامه یابد.از سازمان های بین المللی و حقوق بشری می خواهیم که مدافع واقعی حقوق مسلمانان در هندوستان باشند

                                                                                         سازمان بسیج حقوق دانان کشور

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
آخرین اخبار