خبرهای داغ:

نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

عقده‌گشایی علیه سپاه به بهانه کرونا
کد خبر: ۹۲۳۰۷۰۱
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همچنان که در گذشته (از روزهای پرشکوه دفاع مقدس تا کمک به سیل‌زدگان و زلزله‌زدگان) به ایثار پرداخته‌اند در ایام مبارزه با کرونا نیز به خط مقدم آمده و طبق دستور رهبرانقلاب برای حفظ جان مردم می‌کوشند. همین‌ها باعث شده تا تحلیلگر سابق سازمان سیا در مقاله‌ای که فارین‌پالیسی آن را منتشر کرده عملکرد سپاه را در برابر کرونا در مقایسه با دیگران بهتر و به موقع‌تر بخواند اما در این سو نماینده طیف موسوم به اصلاح‌طلب به عقده‌گشایی از سپاه پرداخته است.
پروانه سلحشوری، نماینده فراکسیون امید مجلس در مصاحبه با روزنامه آرمان با انتقاد از نحوه مواجهه با کرونا گفت: «بر اساس اطلاعاتی که بنده دارم آقای روحانی درخواست برداشت یک‌ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مقابله با بحران کرونا داشته‌اند. هدف نیز تامین نیازهای بهداشتی و پزشکی و کمک به اقتصاد خرد در کشور بوده است. با این وجود هنوز پاسخی به این درخواست رئیس‌جمهور داده نشده است. ما در مجلس در یک روز دویست ‌میلیون دلار به سپاه قدس اختصاص دادیم. بدون شک در شرایط کنونی حفظ سلامتی مردم از مسائل دیگر مهم‌تر است.»
سلحشوری در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «بنده معتقدم در شرایط کنونی در جامعه شکاف «دولت- ملت» زیاد شده است و بی‌اعتمادی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.»
پروانه سلحشوری پیش از این نیز همزمان با برگزاری تجمعات ضدایرانی اوباش اجیرشده توسط مثلث آل‌سعود، آمریکا و اسرائیل در عراق با حمله به اقدامات اقتدارآفرین و امنیت ساز سپاه قدس به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی در منطقه، مدعی شده بود: «ما نه اقتصادی پویا مانند چین داریم و نه مثل روسیه توانسته‌ایم نقاط اتکا برای خود دست و پا کنیم. تمرکز خود را بر کشورهای منطقه گذاشتیم و امروز مردم آن کشورها نیز ما را لعن و نفرین می‌کنند.»
حالا این نماینده مدعی اصلاحات، به بهانه کرونا به سپاه قدس حمله کرده است. سلحشوری در این مصاحبه مدعی شده است که پیش از این،ظرف یک روز 200 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به سپاه قدس اختصاص داده شده است. این در حالی است که مجلس- دی 98- پس از اقدام جنایتکارانه آمریکا در ‌ترور سردار سلیمانی، مبلغ 200 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به سپاه قدس اختصاص داد.
نکته قابل تأمل اینجاست که سلحشوری- عمداً یا سهواً - رقم 200 میلیون یورو را 200 میلیارد دلار نامیده است! بیان این رقم اشتباه، چه سهوی باشد و چه عمدی، تأمل‌برانگیز و قابل پیگیری است.
این روزها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار ارتش، بسیج، طلاب و تعداد زیادی از جوانان مومن و انقلابی در حال مجاهدت شبانه‌روزی در مبارزه با ویروس کرونا است. از تاسیس بیمارستان صحرایی و راه‌اندازی کارگاه‌های متعدد تولید ماسک، ژل ضدعفونی‌کننده و لباس ایزوله تا ضدعفونی کردن معابر شهری و توزیع اقلام بهداشتی و اقلام خوراکی به خانواده‌های کم بضاعت.
در این میان،‌ اشخاصی همچون این نماینده مدعی اصلاحات در مجلس، به‌جای انجام وظایف خود و کمک‌رسانی در مبارزه با کرونا، به تامین خوراک رسانه‌های معاند و دشمنان مردم ایران مشغولند.
اروپا زودتر از ایران دچار کرونا شد
روزنامه دولتی ایران دیروز گفت‌وگوی پرویز اسماعیلی، سفیر ایران در کرواسی با روزنامه وچرنی لیست این کشور را منتشر کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که ایران دومین کشور پس از چین بود که ویروس کرونا در آن همه‌گیر شد، دلایل این امر چیست؟ گفته است: ویروس کرونا از چین، ایران و هیچ کشوری برای ورود ویزا نگرفت. همه جهان را غافلگیر کرد. داده‌های علمی‌نشان می‌دهد که خیلی از کشورها، حتی در اروپا، زودتر از ایران دچار ویروس کرونا شده‌اند. پاندمی‌ کرونا یک تهدید جهانی است اما برخی از آن به‌عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می‌کنند. همانها که ماه گذشته ایران را از طریق رسانه‌هایشان بابت گسترش ویروس کرونا سرزنش می‌کردند، امروز بالاترین آمار مبتلایان را در جهان دارند. و ما البته از این موضوع و بیماری همه ملت‌ها بسیار متأسفیم.
اسماعیلی در بخش دیگری از مصاحبه می‌گوید: آمریکا در شرایط سختی که مردم ما داشتند، دشمنی را بر انسانیت‌ ترجیح داد. آقای ‌ترامپ و پمپئو خصومت‌ها و تحریم‌ها را افزایش دادند. و به‌طور مثال مارک دوبوویتز (Mark Dubowitz) رئیس مؤسسه دفاع از دمکراسی آمریکا (FDD) در اظهارنظری بی‌شرمانه در مورد این ویروس مرگبار نوشت «بسیار خوشحالیم که اگر تحریم‌ها نتوانست صادرات غیرنفتی ایران را متوقف کند؛ کرونا این کار را انجام داد!»
وی در پاسخ به این سؤال که تحقیقات مربوط به سقوط هواپیمای اوکراینی به کجا رسید؟ اظهار داشته است: این حادثه‌ای دردناک در پی سلسله تهدیداتی بود که آمریکا بعد از ‌ترور سردار سلیمانی ادامه داد. شب قبل این حادثه آقای ‌ترامپ توییت زد که ۵۲ نقطه ایران به‌عنوان هدف تعیین شده است. هواپیماهای اف۳۵ در مرزهای ما پرواز می‌کردند. طبیعی است که پدافند ایران حساس‌تر از همیشه بود. نیروهای مسلح ما در اولین فرصت از اشتباه صورت گرفته عذرخواهی و مسئولیت آن را پذیرفتند. بیشترین قربانیان این حادثه ‌تراژیک، نخبگان ایرانی بودند. ایران در این زمینه طبق مقررات بین‌المللی عمل کرد. جعبه سیاه باید در کشوری بازخوانی شود که حادثه در آن رخ داده است. لذا ما از آمریکا به‌عنوان سازنده هواپیمای بویینگ خواستیم بر اساس قرارداد، نرم‌افزار مربوطه را در اختیار ایران قرار دهد. شرکتی که موظف به این کار بود، به بهانه تحریم نرم‌افزار را به ما نداد. علی‌رغم این؛ ما موافقت کردیم که جعبه سیاه به لابراتوار اوکراین منتقل شود. با همکاری فرانسوی‌ها و حضور نمایندگان کشورهای ذی‌نفع اطلاعات آن بازخوانی شود و تحلیل نهایی در تهران انجام شود.
حمله حامیان FATF به مجمع تشخیص
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «اکنون ۲ شورای نگهبان داریم؟» نوشت: «مجمع تشخیص مصلحت نظام از نهادهای اصلی کشورمان است که یکی مهم‌ترین مسئولیت‌هایش حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است؛ اما مدت‌هاست نه فقط در موارد اختلافی که هرجا مصلحت بداند به موضوع قانون‌گذاری ورود می‌کند».
این روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه نوشت: «یکی از برجسته‌ترین مواردی که بدون وجود اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان راهی مجمع شد، لایحه پالرمو از چهار لایحه FATF بود که در مجمع ماند تا خاک بخورد. بی‌توجهی مجمع به لایحه پالرمو و CFT تا جایی پیش رفت که ایران دوباره در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF قرار بگیرد تا این‌گونه از ۱۹۰ کشور جهان فقط ایران و کره‌شمالی در این لیست باشند».
برخلاف ادعای این روزنامه اصلاح‌طلب، لوایح مرتبط با FATF از موارد اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس بود و به همین خاطر از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفت.
اصلاح‌طلبان در سال ۹۴ و همزمان با بررسی برجام در نهادهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز با این دروغ که هر روز تاخیر در اجرای برجام، ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت به کشور می‌زند، تلاش کردند تا این توافق خسارت‌بار را هر طور شده به کشور تحمیل کنند.
حالا این طیف با ژست مظلوم‌نمایی و حمله به مجمع تشخیص مصلحت نظام در پی تکرار این اقدام مغایر با منافع ملی است.
برخلاف ادعای حامیان اف‌ای‌تی‌اف، اکنون تنها حدود ۳۶ کشور جهان عضو اف‌ای تی اف هستند. کره‌شمالی پیش از این به دو کنوانسیون پالرمو و سی‌اف‌تی پیوست، اما نه تنها از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج نشد، بلکه این سازمان بین دولتی بهانه‌های جدیدی را مطرح کرد.
روایت مشاور خاتمی‌از سوءمدیریت در دولت
در حالی که روزنامه‌های طیف موسوم به اصلاح‌طلب علاقه بسیاری دارند که همه چیز را به گردن رقیب بیندازند و در تازه‌ترین مورد پس از تعطیلات عید نیز این نکته را مطرح کردند که اصولگرایان در روزهای مقابله با کرونا هم به انتقاد از دولت مشغول هستند اما گاهی دم خروس ادعاهایشان بیرون می‌زند.
«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات و عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاحات در مصاحبه با روزنامه جهان صنعت گفت: «توجه داشته باشید که دولت در سال‌های قبل خیلی مسائل کم‌اهمیت‌تر از کرونا را هم نتوانست مدیریت کند. از آنجا که آقای روحانی در دو سال گذشته منفعل بوده و باری به هر جهت عمل کرده است طبیعتاً نمی‌توان از او انتظاری داشت. به جهت اینکه دولت برنامه‌ای برای مقابله با کرونا ندارد شاهدیم که وزارت بهداشت یک موضعی می‌گیرد و وزارت صمت موضع دیگری. من معتقدم انتظار مدیریت این شرایط از آقای روحانی اساساً انتظاری واهی است زیرا او مدت‌هاست که به‌طور جدی نشان داده هیچ برنامه‌ای ندارد و دچار روزمرگی شدید است».
ناصری در ادامه گفت:«حتما ارزیابی جامعه مدنی در سال آینده از عملکرد روحانی و دولت به مراتب منفی‌تر و سیاه‌تر از قبل خواهد بود...البته اگر آقای روحانی این وزرای ضعیف و نالایق را از دور خود کنار بزند و یکسری آدم‌های باتجربه را برای مدیریت کرونا روی کار آورد، در همین شرایط تحریم و با همین محدودیت منابع هم می‌توان تصمیمات خوبی گرفت. ولی مردم باید بدانند که تصمیمات مطلوب ضدکرونایی با آقایان رحمانی، نمکی و نوبخت انجام شدنی نیست و متأسفانه آقای روحانی هم با طناب اینها در چاه می‌رود».
مشاور رئیس دولت اصلاحات در ادامه گفت:«آقای روحانی اما کار را رها کرده و من معتقدم که منتظر سپری شدن این یک سال است تا جامعه وارد فضای انتخاباتی شود».
این روزها سپاه و ارتش و بسیج و طلاب برای شکست ویروس کرونا، در کنار دولت قرار گرفته و شبانه‌روز مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستند. همزمان، فعالین اصلاح‌طلب، گوشه‌ای نشسته و ژست منتقد و اپوزیسیون به خود گرفته و گلایه می‌کنند که چرا دولت روحانی، از کارآمدی لازم در مدیریت بحران برخوردار نیست.
این قبیل انتقادات از سوی فعالین اصلاح‌طلب، بیشتر از آنکه با هدف بیان کردن مشکلات کشور و مطالبات مردم باشد، صرفا‌ ترفندی برای پاک کردن صورت مسئله و جداکردن سفره خود از دولت است.
اکثریت مطلق دولت روحانی، از معاون اول تا وزیر نفت و وزیر خارجه و وزرای اقتصادی و...همگی متعلق به طیف اصلاح‌طلب هستند. بنابراین اصلاح‌طلبان شریک کارنامه دولت در به‌وجود آمدن وضع موجود هستند، اما با بی‌اخلاقی در پی شانه خالی کردن از مسئولیت خود هستند.
اصلاح‌طلبان می‌خواهند تا با جداکردن سفره خود از دولت، برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده شوند، برای همین انتقادات تند و تیز این طیف علیه دولت، هر روز رنگ و بوی بیشتری به خود می‌گیرد.

کیهان

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار