به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، محمد ملایی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته معلم به تشریح برنامههای اجرا شده در سال ۹۸ پرداخت و اظهار داشت: حدود ۳۰ برنامه جامع توسط سازمان بسیج فرهنگیان در سطح استان همدان برگزار شده است.
وی با اشاره به اعزام تعدادی از فرهنگیان و دانشجو معلمان برای دیدار با رهبر معظم انقلاب افزود: برگزاری یادواره شهدای فرهنگی در تمام شهرستانهای استان، برگزاری کنگره شهدای فرهنگی استان همدان با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولین کشوری و لشکری با حضور ۲۰۰ هزار نفر و برگزاری ۱۳۰ نشست بصیرتی توسط کانونهای بسیج فرهنگی استان در راستای روشنگری جامعه هدف از جمله این اقدامات بوده است.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان برگزاری پنج سلسله نشست با عنوان «معلم مقاومت» به صورت کشوری و استانی و برگزاری مراسمات گرامیداشت شهادت و چهلم سردار دلها سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» در تمام شهرستانها و اعزام متمرکز و غیر متمرکز ۱۵۰ نفر از فرهنگیان استان در مراسم تشییع و بدرقه تاریخی سپهبد شهید سردار «حاج قاسم سلیمانی» به تهران را از دیگر برنامههای بسیج فرهنگیان برشمرد.
*اجرای طرح «معلم آیندهساز» در ۲۰۰ مدرسه استان همدان
وی با اشاره به ابلاغ طرح اعتلای بسیج فرهنگیان ادامه داد: این طرح بین سازمان بسیج فرهنگیان و وزارت آموزش و پرورش مشترک است که با عنوان طرح «معلم آیندهساز» ۲۰۰ مدرسه در استان همدان پایلوت اجرای طرح شد و ستاد پشتیبانی و هماهنگی آن در سطح استان و شهرستان تشکیل شده و در حال اجرا است.
ملایی با بیان اینکه آموزش ارکان اعتلای کانونها و مدارس استان طی سه مرحله در شهر مقدس مشهد و قم و همدان مشترک با وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، تصریح کرد: حضور موثر و جهادی فرهنگیان در زلزله کرمانشاه و سیل فروردین ماه ۹۸، کمکرسانی به مستضعفین به خصوص دانشآموزان بیبضاعت در قالبهای مختلف از جمله کمکهای آموزشی و عمومی و بهداشتی و برگزاری دوره فاطمهشناسی با حضور بانوان نخبه فرهنگی استان نیز از دیگر برنامههای اجرایی بود.
وی با اشاره به برگزاری دو دوره سواد رسانهای با حضور فعالین فضای مجازی در استان همدان ادامه داد: تحریر کتب منتشر شده در آموزش و پرورش با توجه به فرمان مقام معظم رهبری با موضوع نفوذ سند ۲۰۳۰ در مجموعه تربیتی کشور و شرکت نخبگان بسیجی فرهنگی در پانزدهمین جشنواره علمی و پژوهشی و کسب رتبه اول کشوری در فراخوان مقاله توسط استان همدان از اقداماتی بود که به همت بسیج فرهنگیان برگزار شد.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان همدان با اشاره به تجلیل از نخبگان بسیج به مناسبت هفته بسیج در جشنواره علمی و پژوهشی
سپاه عنوان کرد: ۱۹ عنوان برنامه با رعایت پروتکل بهداشتی توسط بسیج فرهنگیان استان همدان برگزار شده و فراخوان و آمادهباش کامل و سازماندهی گروههای جهادی کانونهای زیر پوشش در راستای رزمایش مومنانه ادامه دارد.
وی تصریح کرد: با توجه با شرایط موجود و وجود بیماری کرونا سعی شده با رعایت پروتکلهای بهداشتی برنامههایی را هفته معلم داشته باشیم که میتوان به صدور بیانیهای منطبق بر مطالبات فرهنگیان از جمله نظام رتبهبندی فرهنگیان و توجه دولت به برنامه ششم توسعه و جایگاه فرهنگیان در برنامه ششم توسعه، دیدار با خانواده شهدای فرهنگی، تقدیر از فرهنگیان بسیجی و جهادگر سلامت و سرگروه های صالحین به صورت انفرادی در سطح استان اشاره کرد.
ملایی تهیه و ارسال بستههای مواد غذایی برای دانشآموزان و فرهنگیان بی بضاعت در برخی از شهرستانها، برگزاری مسابقه مجازی «معلم و گام دوم انقلاب اسلامی» در شهرستان بهار، یادواره شهدای مجازی با محوریت شهید «حجه فروش» در کانون بسیج فرهنگیان ناحیه ۱و ۲ همدان و اهدای کتاب الکترونیکی «آب هرگز نمیمیرد» و برگزاری مسابقه آن در کانون بسیج فرهنگیان تویسرکان از برنامههای اجرایی در هفته معلم است.
* تهیه و توزیع سبد غذایی و کمک مومنانه توسط فرهنگیان بسیجی
وی ابراز داشت: تهیه و توزیع سبد غذایی و کمک مومنانه توسط فرهنگیان بسیجی به صورت اختصاصی در برخی از شهرستانها از جمله کانون بسیج فرهنگیان تویسرکان با محوریت روستا و محلات مستضعف و حاشیه نشین انجام شده است.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان همدان با بیان اینکه بر اساس فرمایشات رهبری یکی از وظایف مجموعه بسیج فرهنگیان مطالبات منطبق بر قانون از دستگاههای اجرایی است، گفت: در سال گذشته در ابتدای سال تحصیلی از هر دانشآموز برای تهیه لباس مدارس ۲۰ درصد اضافه بر مبلغ تمام شده لباس دریافت میشد و به حساب سازمان دانشآموزی واریز میشد که با پیگیری لازم توسط سازمان بسیج فرهنگیان این ابلاغیه از سوی وزارت آموزش و پرورش لغو شد.
وی ادامه داد: مطالبات بسیج فرهنگیان این است که در این شرایط اقتصادی چرا باید مبلغ اضافه گرفته شود و چرا باید به حساب یک سازمان غیر انتفاعی و غیر دولتی مانند سازمان دانش آموزی ریخته شود، اگر لباسی سالم و قابل پوشیدن است چرا باید بار مالی مضاعف اجباری و فشار مالی از سمت مسئولین بر مردم وارد شود.
ملایی اظهار داشت: پیشنهاد بسیج فرهنگیان این است که اگر قرار است هزینه اضافهای از دانشآموز گرفته شود زیر نظر مدیر مدرسه، اتحادیه انجمن اسلامی یا در سطح کلانتر تحت نظارت شورای آموزش و پرورش با محوریت شهرستان خرج دانشآموز مستضعف و یا مدرسه شود.
وی عنوان کرد: بسیج فرهنگیان در استان همدان در سطح کشور منادی مطالبهگری این موضوع بود و اعلام میکنیم کما فی السابق باید اجرا شود.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان همدان با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم در ابتدای سال تحصیلی گذشته کلاسهای خالی از معلم بود، گفت: این موضوع کاملاً قابل پیشبینی بود و هست چرا که آمار بازنشستگان و استخدامیهای جدید مشخص است و آموزش و پرورش میتواند تمهیداتی برای این مسئله بیاندیشد.
وی گفت: معتقدیم که مجموعه آموزش و پرورش تلاش خود را در این حوزه کرده است اما باید تلاش بیشتری صورت گیرد چراکه اگر یک کلاس خالی باشد دانشآموز ضربه خواهد خورد.
ملایی با تاکید براینکه نباید تفاوتی بین دانشآموزان مناطق حاشیهای شهر و روستاها با دانشآموزان بالای شهر قائل شد، خاطر نشان کرد: متاسفانه کلاسهای خالی از معلم در سال قبل مربوط به مناطق حاشیه نشین و روستاهای استان بود.
وی با بیان اینکه مناطق حاشیهنشینان پشتیبان واقعی انقلاب اسلامی هستند، گفت: مطالبه مقام معظم رهبری هم رسیدگی و پشتیبانی از اقشار مستضعف جامعه است و اسلام هم بر این موضوع تاکید دارد.
* باید عدالت آموزش در تمام سطوح برقرار شود
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان اظهار داشت: بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی این مفاهیم باید برای مسئولین و مجریان امر کاملاً آشنا و عملیاتی باشد.
وی ادامه داد: در سال گذشته با کلاسهای خالی متعدد در سطح استان همدان مواجه شدیم که با ورود نمایندگان مجلس و پیگیریهای بسیج سهمیه جذب گرفته شد و با تلاشهای زیاد انجام شده توانستیم تا اوسط مهرماه کمبود معلم را برطرف کنیم.
ملایی با بیان اینکه معلمین به کارگیری شده در این کلاسها بدون آموزش و بیکیفیت بودند، گفت: باید عدالت آموزش در تمام سطوح برقرار شود.
وی تصریح کرد: باید همه مسئولین از جمله استاندار، مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس برای رفع مشکلات آموزش و پرورش اقدام کنند تا مشکل کمبود معلم را در سال ۹۹ نداشته باشیم.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان ابراز داشت: با توجه به عدد قابل توجهی از فرهنگیان در سال ۹۹ بازنشسته خواهند شد کمبود وقت برای سازماندهی فرهنگیان باید مجموعه آموزش و پرورش و دولت تمهیداتی اتخاد کنند که مشکلات حل شود تا فشار بر روی مستضعفین و حاشیه شهر و روستاها متحمل نشود.
وی گفت: تاکید ما این است که در گذشته باید پیشبینی این خلأ میشده و اگر تمهید نشود در سال ۱۴۰۰_۱۳۹۹ شاهد کلاس خالی از معلم در مناطق مستضعفنشین خواهیم بود که با عدالت اسلامی همخوانی ندارد.
ملایی با بیان اینکه اقدامات آموزش و پرورش برای آموزش مجازی کافی نیست، گفت: در حوزه آموزشهای مجازی با مشکلاتی مواجه هستیم، چراکه آمارها نشان میدهد با توجه به شرایط اقتصادی درصد قابل توجهی از دانشآموزان مقطع ابتدایی در استان همدان بعد از ۶۰ روز از شیوع کرونا آموزش مجازی ندیدند.
وی با بیان اینکه مدیران مدارس متعهدانه میدانند کدام دانشآموزشان مشکل دارد و قابل استخراج است، گفت: دولت باید توجه ویژه به این قشر مستضعف داشته باشد.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه انصارالحسین(ع) همدان با بیان اینکه در بعضی از بخشها و روستاها زیرساخت اینترنت وجود ندارد، گفت: مسئولین عالی استان و نمایندگان مجلس باید سریع با قید فوریت و تعجیل مشکلات مردم را حل کنند.
وی اضافه کرد: اقدامات درحال انجام است اما با شیب ملایم که با نزدیک شدن امتحانات دانشآموزان محروم از امکانات، درحال ضرر هستند.
* مسئولین استان باید در میدان حضور پیدا کنند
ملایی با بیان اینکه مسئولین استان باید در میدان حضور پیدا کنند و به فضل خدا کمک کنند مشکل مردم مستضعف حل شود، گفت: در جایی باید بسته آموزشی و در جایی دیگر باید گوشی تهیه شود و در بعضی جاها معلمین حضوری وارد کار شوند که در حال انجام است اما کافی نیست.
وی عنوان کرد: ما در انقلاب اسلامی کار نشد، نداریم و با مدیریتی جهادی و برای خدا جهاد کردن برای خدمت به مستضعفین این موضوع هم قابل حل است.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان افزود: بسیج فرهنگیان با کمک برخی از مسئولین در استانداری و نمایندگان مجلس و با انجام هماهنگیهای لازم طرح سازماندهی و انتخاب معلمان توسط مدیران را لغو کرد.
وی با بیان اینکه دریافت به ازای هر دانش آموز یک هزار تومان از دانشآموزان بابت بوفه مدارس و واریز آن وجه دریافتی به حساب سازمان دانشآموزی مسئله قابل توجهی است، افزود: این مبلغ به اسم مراقبت از تعذیه سالم دانشآموز دریافت میشود اما جای سوال دارد که چرا به حساب سازمان دانشآموزی میرود و در اختیار مدیر مدرسه برای امورات بهداشتی مدرسه قرار داده نمیشود؟
ملایی گفت: آموزش و پرورش باید در حوزه مشاوره اقداماتی برای شرایط کرونایی و پاکرونایی دانشآموزان انجام دهد و با در نظر گرفتن حداقل ۲۰ خط تلفن به صورت تلفنی در مراکز مشاوره به خانوادههای دانشآموزان مشاوره ارائه دهد که مطالبات بسیج ناظر بر همین موضوعات است.
وی با اشاره به اینکه در طرح معلم آیندهساز توافقی بین آموزش و پرورش و بسیج مستصعفین صورت گرفته است، تصریح کرد: ۱۱ عنوان برنامه مشترک توافق شده که یکی از این توافقات توجه به حوزه تربیتی، اعتقادی و روشنگری برای جامعه فرهنگیان و بحثهای مختلف است.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه انصارالحسین(ع) همدان ادامه داد: در برنامه ششم توسعه برای آموزش و پرورش هفت تکلیف برای دولت مشخص شده که یکی از آنها اجرای کامل نظام رتبهبندی معلمان است که باید از سال ۹۵ انجام میشده اما هنوز عملیاتی نشده است و برخی دچار مشکلات معیشتی هستند، دومین تکلیف ارتقاء جایگاه معلمان در برنامه ششم تو سعه است که حاکمیت به فکر معلمین عزیز بوده است.
وی با بیان اینکه در مجموع تمام تلاش این است که به ارتقاء جایگاه معلمان کمک کنیم، گفت: نظام رتبهبندی معلمان از امسال شروع شد و چیزی تا سال ۱۴۰۰ باقی نمانده و دولت باید هفت تکلیف خود را انجام دهد.
ملایی با بیان اینکه مطالبه ما در بسیج فرهنگیان از مسئولین این است که مشکلات معیشتی فرهنگیان هر چه سریعتر حل شود، گفت: امیدواریم به فضل خدا بتوانیم با تلاش خالصانه برای رضای خدا مفاهیم تربیت اسلامی منطبق بر سند تحول بنیادین بر آموزش و پرورش که خاستگاه مقام معظم رهبری است را عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه بسیج فرهنگیان به دنبال این است که منطبق با سند تحول بنیادی برنامههای خود را اجرایی کند، گفت: اگر سند تحول بنیادین به صورت کامل و عملیاتی در آموزش و پرورش اجرایی شود در تربیت اسلامی، نسلی انقلابی، مجاهد، دلسوز، مودب، فداکار برای آینده و تحویل انقلاب اسلامی و دستان مقام معظم رهبری و امام زمان فاصله ای نخواهیم داشت.
انتهای پیام/