به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ مجتبی شاکری در حاشیه سفر رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: خوشبختانه شهرستان بردسکن بر روی کمربندی از فلزات مختلف قرار گرفته است و بیش از ۵۰ ماده معدنی در منطقه ترشیز شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان بردسکن درحوزه مس، طلا و آهن در استان سرآمد است گفت: بزرگترین کارخانه کنسانتره مس استان و کارخانه تولید شمش طلا و تنها معدن زیر زمینی سنگ آهن کشور در منطقه جنوب بردسکن قرار گرفته است.
وی عنوان کرد:شهرستان بردسکن به لحاظ ماده معدنی ۱۹ میلیون تن ذخیره در حوزه مس، طلا، سنگ آهن و گچ دارد و مساحت برداشت آن در سطح شهرستان ۵۹۰ کیلو متر مربع است.
شاکری گفت: در شهرستان بردسکن ۳۳ واحد معدنی فعال و ۱۶ واحد دیگر در حال گرفتن مجوز اکتشاف و بهره برداری هستند.
وی از فعالیت ۱۰ معدن و کارخانه مس و ۴ معدن و کارخانه طلا و ۴ معدن و کارخانه سنگ آهن در این شهرستان خبرداد و گفت: معدن طلای دامن قر نیز با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی مراحل پایانی خود طی میکند و ظرف سال جاری افتتاح مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به سال جهش تولید گفت: با پیگیریها و مکاتبات مهندس رزم حسینی استاندار خراسان رضوی به دنبال این هستیم که شرکت مس ایران دراین شهرستان سرمایه گذاری و شرکت ایمیدر رو نیز نسبت به احداث پست برق ۱۳۲ کیلو وات نیز با هدف تامین برق مورد نیاز معادن بخش انابد اقدام کند که در صورت محقق شدن این مهم تولید و اشتغال زایی در حوزه معادن به ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
وی همچنین گفت: درراستای اجرای طرح مدل توسعه مثلث اقتصادی فرهنگی استاندار خراسان رضوی نیز شرکت آسیا پی جوی بینالود (معدن طلای سه بندون) و شرکت کومه معدن پارس (مجتمع مس نسیم) دومعین اقتصادی منطقه هستند که خوشبختانه تاکنون در حوزههای مختلف موفق عمل کرده اند.
وی به راه اندازی کارگاه آموزشی جواهرسازی توسط معدن طلای سه بندون با همکاری مرکز فنی و حرفهای اشاره کرد و افزود: در مرحله اول ۵۰ نفر از جوانان منطقه مشغول فراگیری آشنایی با صنعت طلا و جواهر هستند که در ساخت جواهر و طلا فعالیت کنند.
وی با اشاره به مشکلات حوزه معادن شهرستان بردسکن گفت: همه مدیران مکلف هستند در کوتاهترین زمان نسبت به مشکلات صاحبان سرمایه اقدام کنند و نتیجه را به کارگروه رفع موانع تولید شهرستان اعلام کنند.
وی افزود: صاحبان سرمایه بیش از هزار میلیاردتومان دربخش معادن شهرستان بردسکن سرمایه گذاری کرده اند و اشتغال زایی در حوزه معادن ۲ هزار و ۵۰۰ نفر میباشد.
وی فعال کردن معادن نیمه فعال و واحدهای تولیدی را از دیگر برنامههای نماینده عالی دولت در سال جاری برشمرد و گفت: مشکلات زیست محیطی، تامین آب و برق و جاده دسترسی به معادن از مهمترین مشکلات معدنکاران است که دراین رابطه با دستگاههای ذی ربط مکاتبات لازم انجام شده است.
وی با بیان اینکه اکثر معادن دفاتر آنها در مرکز استان است از مدیران عامل معادن منطقه خواست نسبت به راه اندازی یک دفتر در شهرستان نیز اقدام کنند..