به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، مریم بیدخام مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی سلامت خانواده که به ریاست هدایت اله جمالی پور استاندار قزوین و با حضور حبیبی معاون سیاسی استاندار و مسوولان استانی برگزار شد تکدی گری را از آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: حضور متکدیان در سطح شهر علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر، آسیبهای اجتماعی زیادی را نیز به دنبال خواهد داشت.
مریم بیدخام افزود: بر اساس قانون تکدی گری و سوء استفاده ابزاری از کودکان جرم محسوب میشود چون متکدیان و کودکان خیابانی در سطح شهر چهره ناخوشایندی ایجاد کرده و آرامش روان شهروندان را سلب کردهاند.
بیدخام ادامه داد: ساماندهی متکدیان برعهده یک دستگاه و نهاد خاصی نیست و نیاز به یک اراده جمعی دارد بنابراین تمامی ادارات و نهادهای ذیربط باید در راستای جمع آوری و ساماندهی کودکان خیابانی و متکدیان همکاری لازم را داشته باشند.
وی فرهنگ سازی را یکی از مطالب اساسی در ریشه کنی تکدی گری در استان اعلام کرد و افزود: باید با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به جامعه و شفاف سازی کارهای انجام شده، فرهنگ کمک نکردن به متکدیان حرفه ای را در جامعه گسترش دهیم.
بیدخام تصریح کرد: هم اکنون ۲۱۷ کودک کار و یک صد متکدی در سطح استان شناسایی شده که ساماندهی آنها نیازمند عزم همگانی است.
وی اضافه کرد: دستگاههایی مانند بهزیستی و شهرداری بر اساس قوانین بالا دستی، ملزم هستند که در بحث ساماندهی متکدیان و کودکان خیابانی اهتمام جدی داشته باشند.
این مسوول یادآور شد: نیروی انتظامی، دادگستری، اداره کار، بیمه خدمات درمانی، تامین اجتماعی، هلال احمر، صدا و سیما و کمیته امداد و بهزیستی از جمله دستگاههایی هستند که طبق قانون، باید برای ساماندهی و حمایت از کودکانکار اقدام کنند.
۱۰۱۰/پ۳۰/ب