رونق صادرات با هدایت نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت بورس انرژی
به گزارش خبرگزاری بسیج، علی اکبر کریمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به وضعیت صنعت نفت و پتروشیمی در بازار سرمایه، گفت: اگرچه بورس باید در زمینه فروش نفت خام و فرآوردههای نفتی فعال باشد و بخش قابل توجهی از فروش از کانال انرژی صورت گیرد اما این مهم با تشدید تحریمها و کاهش مصرف و قیمت همراه شد و در نتیجه فضا برای فعال شدن بورس انرژی نامناسب است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عرضه در بورس به غیر از نفت خام، شامل فرآوردههای نفتی نیز میشود درواقع میتوان بخشی از صادرات فرآوردههای نفتی را از طریق بورس انرژی انجام داد.
وی تحریمها، کاهش مصرف و کاهش قیمت را سه علت اصلی عدم رونق بورس انرژی برشمرد و گفت: سهامهای شرکتی نفتی به همین دلیل رشدی را در بورس شاهد نیستند.
کریمی علت دیگر وضعیت نه چندان مساعد نفت و پتروشیمی در بازار بورس را دولتی بودن این شرکتها عنوان کرد و گفت: این شرکتها به دلیل عدم استفاد از تکنولوژی روز سود بالایی ندارند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: در پی سیر نزولی بیماری کرونا، فعالیتهای اقتصادی رو به افزایش است و برخی صنایع تا حدودی در کشور فعال شدهاند، همچنین از سر گیری فعالیتها در چین و برخی از کشورها به رشد سهامهای نفتی و پتروشیمی در آینده کمک میکند.
بیشتر بخوانید: علل رشد ناچیز سهام شرکتهای نفتی در بورس چیست؟ / از دولتی بودن شرکتها تا سقوط قیمت نفت
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین با توجه به نقدینگی بسیار گسترده موجود در جامعه اگر بخشی از این نقدینگی به سمت سرمایهگذاری در بورس انرژی سوق داده شود آثار خوبی را به دنبال دارد این مهم به صادرات برق، فرآوردههای نفتی و گاز منجر میشود و میتواند انواع فرآوردهها را در بر گیرد.