سپاه و بسیج در رزمایش کمک مومنانه جانانه درخشیدند
شیخ حسین بازماندگان از علمای اهل سنت استان هرمزگان درگفتگو با خبرنگار بسیج با اشاره به رزمایش کمک مومنانه اظهار کرد: زمانی که رهبر انقلاب طرح رزمایش کمک مومنانه را مطرح کرد مردم قدر شناس و نوع دوست ایرانی پای کار آمدند و تا می توانسند به یاری آسیب دیدگان ناشی از بیماری کرونا شتافتند.
وی افزود: در ایام بیماری کرونا بسیاری از هموطنان ازنظر اقتصادی و معیشتی دچار مشکل شدند که با فرمان رهبری همه اقشار جامعه در میدان کمک رسانی حاضر شدند.
عالم اهل سنت هرمزگان بابیان اینکه سپاه و بسیج در رزمایش کمک مومنانه جانانه درخشیدند اضافه کرد: سپاه وبسیج همانطور که درهمه عرصه ها درکنار مردم هستند در بحران ویروس کرونا هم پای کار آمدند و رزمایش کمک مومنانه که برای کمک به نیازمندان بودکاری بسیار بزرگی انجام دادند.
بازماندگان گفت: ماه مبارک رمضان ماه خدا و بهار قرآن است از این رو این ماه مبارک در بین مردم شهرستان بندر خمیر و باالأخص بندرپل جایگاه ویژه و خاصی دارد و مردم این دیار برای آن حرمت خاصی قائلند.
وی در ادامه افزود: مردم بندرپل و شهرستان بندر خمیر درگذشته آداب و رسوم خاصی برای این ماه داشتند که اکنون به دلیل تغییر سبک زندگی منسوخ و کم رنگ شده، البته امسال به دلیل ویروس کرونا کم رنگی آن بسیار محسوس است.
امام جمعه بندر پل عنوان کرد: یکی از رسومات منسوخ شده، مناجات خوانی از بالای گل دسته ها و پشت بام مساجد که این مناجات خوانی معمولا توسط افرادی خاص خوانده و یک ساعت قبل از اذان صبح و زنهای خانه دار نیز با شنیدن صدای مناجات از خواب بیدار و مشغول تدارک سحری برای افراد منزل می شدند.
شیخ بازماندگان به رسم دیگر که در بیدار باش مردم وجود داشت اشاره نمود و عنوان کرد: در بعضی از مناطق این منطقه با به صدا در آوردن طبل مردم را با خبر می ساختند که هنگامه ی سحر است و این رسم سابقه دور و دراز دارد و در حال حاضر در این شهرستان به کلی از بین رفته و منسوخ شده است.
وی یادآور شد: افطاری یا فطور، فطور اصطلاحی است که مردم این منطقه به افطار و روزه گشودن می گویند مردم بندرپل و شهرستان بندر خمیر با چند دانه خرما و آب، حلوای خانگی و هریسه و حلیم و نان ترید ( نان خیس شده در آبگوشت ) و غیره که در گویش محلی به آن نان تلیت می گویند، روزه خود را باز میکردند.
شیخ بازماندگان اظهار کرد: از دیگر عادات حسنه ی مردم روزه دار منطقه این بود که هر چه خود داشتند به سفره مسجد محله نیز می فرستادند تا نماز گذاران روزه خود را افطار نموده و با طیب خاطر نماز جماعت را در مسجد ادا نمایند و همچنین از دیگر رسومات پسندیده این بود که بندرپلی ها طبق اعتقاد دینی و عادت دیرین به رسم یک سنت نبوی مقداری از غذای سفره افطاری خود را برای فامیل و همسایگان نیز می بردند تا رزق و روزیشان گواراتر و پر برکت تر شود.
وی در ادامه افزود: اکثر منازل متمولین منطقه از شب اول رمضان تا آخرین شب رمضان تعدادی از ملاهای بومی گردهم جمع می آمدند و بعد از نماز تراویح تا به سحر به مدارسه و تلاوت قرآن می پرداختند و کسانیکه دل در گرو قرآن داشتند هم به همین بهانه در آن مکان جمع می شدند و صاحب مجلس نیز درکل رمضان بساط سفره افطار و سحری برای همگان می گسترانید، ولی متاسفانه الانه شاید در اغلب جاها فقط یادی و خاطره ای از سنت حسنه وجود داشته باشد و بس.
شیخ بازماندگان یادآور شد: آداب دیگری که در مساجد وجود داشت عمران و آبادانی مساجد بود، بطوریکه در ماه مبارک رمضان کلیه مساجد منطقه بصورت بیست و چهار ساعته باز و دایر بود و تعدادی از روزه داران در کل ماه مبارک رمضان به فراخور حالشان معتکف بودند.
وی عنوان کرد: مردم این منطقه به اذکار و دعا و استغفار در ماه مبارک رمضان اهمیت زیادی می دادند، تا جاییکه بصورت خاص بعد از اتمام نماز سنت تراویح ذکر و اذکار خاص را تا صدمرتبه بصورت دسته جمعی در مسجد با صدای بلند و هماهنگ سر می دادند که مسجد و محله بخاطر این اذکار حال و هوای خاصی پیدا می کردند.
امام جمعه بندر پل تصریح کرد: یکی از آدابی که مردم در رمضان بیشتر از دیگر ماه ها به آن پایبند بودند، نگهداری زبان از سخنان بود ازقبیل دروغ ، غیبت ، سخن چنینی ، ناسزا گفتن و دشنام دادن … و سعی می کردند تا حد ممکن زبان خودرا به ذکر و یا تلاوت قرآن مشغول بدارند، مردم منطقه سعی می کردند نه تنها از خوردن و نوشیدن امتناع کنند بلکه نسبت به حفظ و نگهداری اعضای خود نهایت جدیت را داشتند بعنوان مثال حفظ و نگهداری چشم از نگاه به نامحرم و گوش از شنیدن سخنان لغو و دست و پا و سایر اعضای بدن خود از مرتکب شدن هرنوع گناه و معصیت و کارهای ناپسند محفوظ می داشتند.
وی اذعان کرد: مردم این شهرستان پای بندی خیلی زیادی به گرفتن روزه ماه مبارک رمضان داشته و دارند تاجاییکه سالمندان و جوانان و حتی کودکان غیرممیز روزه می گیرند و این برگرفته از فرهنگ دین دوستی و معنویت منطقه است که اکثریت اهالی شهرستان اهل روزه داری هستند و روزه می گیرند و برای انجام این فریضه الهی هیچ بهانه ای را جایز نمیدانند.
امام جمعه بندر پل خاطرنشان کرد: مردم منطقه دهه سوم ماه مبارک رمضان را اهمیت زیادی به آن قائل هستند و شب های قدر را با معتکف شدن در مساجد و شب زنده داری قدر می دانند این معتکف شدن خاص مردان نبوده و نیست بلکه بوده و هستند شیرزنانیکه گوی سبقت را از مردان ربوده اند، اما امسال همه چیز از متفاوت هم متفاوت تر است و بخاطر اهمیت داشتن سلامتی جان یک مسلمان بنابر مصلحت دست از خیلی از عادتهای حسنه و پسندیده خواهیم کشید و در ایام روزه داری با تضرع و زاری از خداوند متعال درخواست میکنیم که نعمتهاییکه قدرش را نمی دانستیم به ما بر بگرداند و سلامتی و تندرستی و عافیت را به جامعه ارزانی بدارد.