خبرهای داغ:

نگاهی به کتاب "جنگ جنگ تا پیروزی"

"جنگ جنگ تا پیروزی" عنوان کتابی است که به بررسی نقش یکی از گروه‌های سرود امور تربیتی خرم‌آباد در دهه‌ی شصت پرداخته است که توسط سامان سپهوند نگاشته شده است.
کد خبر: ۹۲۴۱۷۱۲
|
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، دفتر مطالعات جبهه‌ی فرهنگی انقلاب اسلامی در سال ۸۸ بر عناصر و سوژه‌های فرهنگی انقلاب متمرکز شد تا تاریخ شفاهی انقلاب را از زوایای تازه‌ای روایت کند. 

در همین راستا مساجد، مدارس، فعالیت‌های نهاد امور تربیتی، مربی‌های پرورشی و ... محور تحقیق پژوهش‌گران شد. بر همین مبنا "سامان سپهوند" را با سه اثر "تا نفس دارم می‌جنگم"، "جنگ جنگ تا پیروزی" و "میان لشکر هجران" می‌توان پیش‌گام روایت تاریخ شفاهی جبهه‌ی فرهنگی انقلاب اسلامی لرستان دانست.

 

سامان سپهوند پس از جمع‌آوری و ثبت خاطرات خواننده‌ی مشهور موسیقی فولکلور لرستان، محمد میرزواندی و چاپ کتاب تا نفس دارم می‌جنگم این بار به جمع‌آوری خاطرات گروه سرود امور تربیتی خرم‌آباد با هدایت "عیسی سپهونی" افسر بازنشسته‌ی ارتش پرداخت.

 

انتخاب عیسی سپهونی و گروهش برای ماجراجویی تازه در یک اتفاق ساده شکل گرفته است. همان‌طوری که در مقدمه‌ی مؤلف آمده، تعریف و تمجید برادر محقق این اثر از مربی پرورشی‌شان که در دهه‌ی شصت عضو یک گروه سرود با موسیقی و مربی حرفه‌ای بوده و به مسابقات کشوری راه یافته و حتی در جبهه‌های جنگ برای رزمندگان اجرا داشته‌اند، باعث می‌شود تا محقق برای دیدن "مسعود پورحمزه" مربی پرورشی برادرش کنجکاو شود.

 

در ادامه سیر دیدار با دیگر اعضای گروه سرود، مصاحبه و تدوین خاطرات آن‌ها از سال ۸۹ تا خرداد ۹۵ شکل می‌گیرد. 

در کتاب خواهید خواند که پیش از شکل‌گیری گروه سرود امور تربیتی، مسجد کانون اولیه‌ی فعالیت نوجوان‌هایی بود که صبح تا عصر را در کوچه‌ها به شیطنت می‌گذراندند. همین که یکی از بزرگ‌ترها پیشنهاد داد برای مسجد محل گروه سرود تشکیل دهند، هر کدام خود را جلو انداختند تا از قلم نیفتند. طی این مسیر در فعالیت‌های پرورشی مدارس برای بچه‌ها جدی‌تر شد و به واسطه‌ی عرض اندام در مناسبت‌های مذهبی مسجد و مدرسه به مسابقات کشوری شیراز راه یافتند. 

 

پس از مسابقات شیراز با تلاش مدیر نهاد امور تربیتی، عیسی سپهونی وظیفه‌ی آموزش موسیقی و عضوگیری از مدارس شهر را به عهده گرفت.

برای دانستن ماجرای جمع شدن بچه‌ها از کوچه‌های خاکی محله‌های خرم‌آباد تا انس گرفتن بچه‌ها با زیرزمینی نهاد امورتربیتی و دشواری رضایت گرفتن از والدین برای شرکت در اردوهای خارج از استان، کسب مقام‌های برتر کشوری، شیطنت در خط مقدم جبهه زیر گلوله‌ی دشمن، به سوگ نشستن در رحلت امام و پایان فعالیت‌هایشان باید این کتاب را خواند و با آن‌ها همراه شد.

 

نویسنده برای همراه کردن مخاطب از روایت اول شخص ناشناس بهره برده است، به گونه‌ای که داستان از زبان یکی از اعضای گروه روایت می‌شود اما کسی نمی‌داند او کیست؟ به این ترتیب فرصت روایت خاطره‌های همه‌ی اعضای گروه فراهم شده است. "جنگ جنگ تا پیروزی" نام یکی از معروف‌ترین سرودهای این گروه است که در سال‌های دهه‌ی شصت مکررا از صدا و سیما نیز پخش شده است.

 

این کتاب در هشت فصل به ماجراهای اجرای گروه سرود امور تربیتی پرداخته است. در ادامه زندگی‌نامه‌ی استاد سپهونی و هم‌چنین تبیین الگوی موفق هنری انقلابی و مطالعه‌ی مصداقی استاد از ابعاد مختلف توسط "سعید خورشیدی" از نقاط قوت کتاب است تا علاوه بر روایت داستانی گروه سرود، شاهد اثری علمی نیز باشیم. 

متن اشعار سرودها و فهرست اعلام حسن ختامی است که نشان‌گر تلاش محقق برای ارائه‌ی یک کار منسجم و حساب شده است.

 

در پایان گفتنی‌است؛ در گام دوم انقلاب، روایت تاریخی از فعالیت‌های فرهنگی پس از پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس یکی از اولویت‌های فعالان عرصه‌ی تاریخ شفاهی در جهت انتقال تجربه‌های موفق برای ساختن نسل جدید مبتنی بر آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی است که در این کتاب به خوبی انجام شده‌ است.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار