شهردار دامغان ضمن اشاره به توانمندیهای متنوع و فراوان شهرستان دامغان در بخشهای مختلف گفت: گامهای مؤثر نمایندگان مجلس یازدهم در مسیر اصلاح یا تصویب قوانین کارآمد درحوزه بودجه ریزی، مدیریت شهری، شهرسازی، گردشگری و میراث فرهنگی، اشتغال و ... میتواند، توسعه و شکوفایی اقتصادی شهرهایی مانند دامغان را محقق کند.

به گزارش خبرگزاری بسیج از دامغان، مسلم نصرتی در نشست جمعی از مسئولان شهرستان دامغان با ابوالفضل عموئی نماینده دامغانی مردم تهران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که باهدف بررسی راهکارهای استفاده بیشتر از توانمندیهای انسانی، طبیعی، اقتصادی و اجتماعی این شهرستان و هم اندیشی در راستای حل معضلات و مشکلات در بخشهای مختلف، به میزبانی دفتر امام جمعه دامغان برگزار شد با اشاره به شرایط و برخی مشکلات داخلی کشور و فشارهای خارجی، اظهار داشت: مجلس در این دوره کاری به مراتب سختتر از گذشته در پیش دارد.
وی با بیان اینکه امیدواریم با ریاست جناب آقای دکتر قالیباف بر مجلس شورای اسلامی و سوابق درخشان ایشان در شهرداری تهران گره مسائلی همچون اجرای قوانین مرتبت با اجرایی شدن طرحهای مدیریت جامع شهری محقق شود، افزود: در شهرستان دامغان نیز امیدهای نهفته بسیاری، در حوزههای نیروی انسانی، گردشگری، کشاورزی، صنعت و تجارت و... وجود دارد که باظرفیت به وجود آمده در مجلس یازدهم امیدواریم گامهای موثری در مسیر شکوفایی این توانمندیها برداشته شود.
نصرتی با تشریح برخی موانع دست و پاگیر قانونی در توسعه پایدار شهرهای کوچک و متوسط همچون دامغان، اضافه کرد: به طور مثال در موضوع گردشگری و آثار باستانی صندوق احیا میراث فرهنگی کشور که برحسب قوانین بیش از آنکه نگاه حفظ و نگهداری داشته باشد به دنبال مباحث درآمدی است، برای شهرهای بزرگی همچون، یزد، کاشان، اصفهان، تهران و... از یک رویه مشترک پیروی میکند که سبب رونق آثار و ابنیه تاریخی این شهرها و رونق صنعت گردشگری شده است؛ اما شهری مانند دامغان به دلیل قوانین موجود درباب شهرهای کم جمعیت به رقم وجود آثار باستانی منحصربفرد بی بهره مانده است.
شهردار دامغان گفت: به عنوان مثال در مورد کاروانسرای شاه عباسی منحصربفرد در مرکز شهر دامغان، سالهاست که برای واگذاری این اثر به پیمانکار جهت احیا، مرمت و بهره برداری تلاش میکنیم، چندین پیمانکار پای کار آمده اند، اما بحث اجاره بهای بالا در کنار سرمایه گذاری پیمانکار سبب میشود پروژه توجیه اقتصادی نداشته باشد و همچنان نتیجه مطلوبی حاصل نشده، حال آنکه ایا ابنیه باارزش اگر تعیین تکلیف نشود، دچار تخریبهای جبران ناپذیر و پرهزینه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم میتواند در این زمینه ورود کند و قاعده اجاره ابنیهای همچون مورد ذکر شده را مانند شهرهای بزرگ، در شهرهای کوچک حذف کند، صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی میتواند با یک تبصره آثار ارزشمندی همچون چشمه علی، تپه حصار، خانههای تاریخی و... و صنعت گردشگری شهرهایی مانند دامغان را رونق بخشد.
شهردار دامغان با بیان اینکه در مقوله پروژههای مستقل حوزه شهری، کشاورزی، میراث و... این نوع نگاه میتواند اقتصاد شهر را نجات دهد، تصریح کرد: در بودجه ریزی عمومی پایتخت بخش اعظم بودجه را مصرف میکند و در واقعیت سهم شهرها در پایینترین سطح از بودجه بسیار ناچیز است، حتی در این شرایط نیز مدیر شهرستانی باید مدام در مسیر سمنان و تهران باشد تا بتواند سهم ناچیزی از بودجهها و موافقت نامهها را محقق کند و از مسئولیت مدیریتی خود باز میماند.
مسلم نصرتی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت در سالهای اخیر رویه نسبتا خوبی در باب اختصاص قیر رایگان، ماشین آلات امداد و راهسازی و خدمات شهری، تسهیلات کم بهره و... درباب شهرهای زیر ۵۰ هزارنفر (مانند دیباج، امیریه و کلاته رودبار) داشته است و وعدههایی در زمینه اختصاص این موارد به شهرهایی با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر نیز داده شده که شامل حال شهر دامغان نیز میشود و امیدواریم با پیگیری نمایندگان مجلس یازدهم این وعده محقق شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه دامغان با وجود توانمندیهای بالقوه و بالفعل گسترده در بخشهای مختلف، بین ۱۴ شهر اصلی مسیر جاده ابریشم میدرخشد، اظهارداشت: وجود جناب آقای دکتر علیزاده به عنوان نماینده مردم ولایتمدار شهرستان دامغان در مجلس و دو چهره برجسته و اندیشمند دامغانی جناب آقایان حجت الاسلام والمسلمین تقوی و دکتر عموئی نمایندگان مردم تهران در مجلس یازدهم، ان شاالله سبب شود مردم شایسته دامغان طعم داشتن سه نماینده مقتدر را در مجلس بچشند.