حجتالاسلام علیاصغر زارعی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در همدان با تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) با اشاره به نقش حضرت در تبلیغ دین و ابعاد مختلف زندگی امام صادق(ع) اظهار کرد: زندگی و فعالیتهای ایشان را میتوان از سه بعد علمی، مبارزاتی و عمل تشکیلاتی بررسی کرد.
وی با بیان اینکه بعد تشکیلاتی امام صادق(ع) بسیار اهمیت دارد و مورد غفلت واقع شده است، گفت: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود که در قالب کتاب انسان ۲۵۰ ساله جمعآوری شده به این بعد از ابعاد فعالیت امام صادق(ع) بیشتر از دیگران پرداخته است.
مدیر حوزه علمیه آیت الله بهاری شهرستان بهار با اشاره به بعد علمی امام صادق(ع) بیان کرد: امام صادق(ع) احیاگر فقه شیعه است.
وی با بیان اینکه بعد از شهادت پیامبر(ص) اختلافاتی پیش آمد که بعضی از احکام و آموزههای دینی پیغمبر(ص) دچار تحریف و تغییر و بدعتهایی ایجاد شد، عنوان کرد: از زمان امام سجاد(ع) اصلاح فقه و آموزههای احکام شریعت اسلام به صورت صحیح که پیامبر اکرم(ص) فرموده بودند، شروع شد.
زارعی با بیان اینکه اوج این اصلاحگیریها در زمان امام صادق(ع) اتفاق افتاد، اظهار کرد: امام صادق(ع) شاگردان عظیمی در ابعاد مختلف علوم دینی در سه شاخه فقه، اخلاق و اعتقادات تربیت کردند.
وی ادامه داد: به دلیل تربیت شاگردان متخصص و اصلاحگیریهای امام صادق(ع) فقه شیعه را فقه جعفری میگویند.
مدیر حوزه علمیه آیت الله بهاری شهرستان بهار با اشاره به بُعد مبارزاتی امام صادق(ع) گفت: حضرت در همان زمان حیات خود به دنبال اقامه حکومت بر حق علوی بودند و اقداماتی علیه حکومت زمان انجام دادند.
وی افزود: با توجه به اینکه اواخر حکومت بنی امیه بنا به دلایل مختلف دچار ضعف و سستی شده بود امام صادق(ع) به دنبال این بودند که از این موقعیت و مقدماتی که فراهم کرده بودند در راستای برپایی حکومت استفاده کنند.
زارعی عنوان کرد: با به وجود آمدن موقعیتی بنی عباس با شعار احقاق حق اهل بیت(ع) و خاندان پیامبر(ص) از فرصت پیش آمده به دلیل عدم علم و شناخت و آگاهی شیعیان سو استفاده کردند و در نهایت حکومت را به نام خود مصادره کردند و این فرصت از دست رفت.
وی افزود: با آغاز حکومت بنی عباس این بعد از شخصیت امام صادق(ع) به دلیل اختناق، فشار و شرایط سختی که وجود داشت با تقیه و با مخفی کاری ادامه پیدا کرد.
مدیر حوزه علمیه آیت الله بهاری شهرستان بهار با اشاره به بُعد عمل تشکیلاتی امام صادق(ع) گفت: امام صادق(ع) توانسته بودند با یک برنامهریزی بسیار دقیق و شناسایی افراد و تربیت و رشد دادن به این افراد یک شبکه عظیم تشکیلاتی را درست کنند.
وی افزود: امام صادق (ع) شاگردان خود را از مدینه تا دورترین نقاطی که شیعیان میتوانستند حضور داشته باشند با عمل تشکیلاتی و سیستمی مدیریت میکردند.
زارعی با اشاره به فعالیتهای تشکیلاتی امام صادق(ع) بیان کرد: رساندن احکام و معارف دین به گوش شیعیان در دورترین نقاط دنیا تا جمعآوری وجوهات و کمکهای مالی که برای کارهای تشکیلاتی و آماده کردن مقدمات حکومت از جمله آن فعالیتها بود.
وی با اشاره به کم بودن امکانات زمان امام صادق(ع) و وجود اختناق دوران حکومت بنی عباس ابراز داشت: امام صادق(ع) با یک کار تشکیلاتی عظیم توانستند شبکهای را راهاندازی کند که این شبکه بعد از ایشان رشد خود را ادامه میدهد تا به ائمه بعد برسد و همچنان این شبکه حیات خود را در قالبهای مختلف ادامه داده است.
انتهای پیام/