خبرهای داغ:

یادواره ۵۵ شهید طلبه و روحانی شاهرود با رعایت اصول بهداشتی برگزار شد

یادواره ۵۵ شهید طلبه و روحانی شاهرود در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولین با رعایت اصول بهداشتی در مصلی پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.
کد خبر: ۹۲۴۹۶۵۰
|
۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶
یادواره ۵۵ شهید طلبه و روحانی شاهرود با رعایت اصول بهداشتی برگزار شدبه گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، سالروز شهادت امام صادق (ع) همه‌ساله برای شاهرودی‌ها یادآور یک رویداد خاص است یادواره ۵۵ شهید طلبه و روحانی شهرستان که امسال با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا، با تدابیر بهداشتی و محدودیت‌هایی برای نخستین‌بار در مصلای بزرگ پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.
اما این محدودیت‌ها نتوانستند از حضور باشکوه مردم در این آئین معنوی جلوگیری کنند و بار دیگر مصلای شاهرود فرزندان خود را با رختی از نور در آغوش کشید.
وعده‌گاه آئین معنوی یادواره شهدای روحانی شاهرود که به همت و همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، بسیج طلاب و روحانیان، ستاد نماز جمعه، شهرداری و مدیریت شهری، لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار و تیپ ۱۰ محرم و سپاه ناحیه شاهرود و دیگر مسئولان و متصدیان برگزار شد، صبح روز چهارشنبه بود.
هنوز دقایقی به آغاز مراسم مانده که محوطه ورودی مصلای شاهرود مملو از جمعیت است.
دالانی برای تردد مردم ایجادشده که دو سمتش تصاویر، عکس‌ها و یادگاری‌ها و وصیت‌نامه‌های شهدای روحانی شاهرود قرارگرفته است. دفتر یادداشت شیخ‌محمد تهرانی از شهدای شاخص روحانی شاهرود، دفتر احادیث شهید حقیقت، تصاویر شهید صاحبی و خون‌جگری، تمثال شهیدان مظفری، شاهینی و نوری و حتی شهید سیدکاظم موسوی که در حادثه بمب‌گذاری دفتر حزب جمهوری‌اسلامی شهید نوشین شهادت نوش کرد به مهمانان خوش‌آمد می‌گویند.
تصاویر شهدای روحانی و طلبه‌ای که هم در رزم و جهاد و هم در تدارکات و روحیه بخشیدن به رزمندگان نقش‌آفرینی داشتند شهدایی که دلیرانه ایستادند تا نامشان بر تارک افتخارات انقلاب اسلامی و خطه شهیدپرور شاهرود ماندگار شود.
مردم دسته‌دسته عزم ورود دارند میزی در مقابل درب ورودی خواهران و برادران قرارگرفته است به مردم دستکش و ماسک داده می‌شود، فردی که لباس هلال‌احمر بر تن دارد هم تب سنجی می‌کند. صندلی‌ها نیز به‌گونه‌ای چیده شده‌اند که حداقل بین هر فرد یک و نیم متر فاصله باشد کم‌کم مصلای پیامبر اعظم (ص) مملو از جمعیت می‌شود.
همه آماده مراسم هستند و فرصتی دست می‌دهد تا با برخی گفتگو کنیم. حجت‌الاسلام محمد حسین‌پور از روحانیان و کارشناسان مسائل دینی درباره نقش روحانیت در دفاع مقدس می‌گوید: روحانیان در دفاع مقدس سه نقش‌آفرینی داشتند نخست در شهر‌هایی مثل شاهرود که چه در دوران انقلاب و چه دفاع مقدس نقش هدایتگری مردم را داشتند.
حسین‌پور بابیان اینکه این نقش بی‌بدیل سبب می‌شد تا مردم از تفرقه دور باشند، بیان کرد: ابتدای دفاع مقدس سخنان و صحبت‌های زیادی مطرح می‌شد حتی معاندان مسائل عجیبی را نیز مطرح می‌کردند و اگر روحانیان نبودند که مردم را هوشیار کنند شاید با مشکلات زیادی روبرو می‌شدیم.
وی می‌افزاید: نقش‌آفرینی دوم، اما در تبیین تکلیف حضور در جبهه‌های دفاع مقدس و عرصه تبلیغ و جهاد بود. هادی که نه صرفاً سلاح به دست گرفتن بلکه حضور در روستا‌ها و کار جهادی از درو گندم تا کمک به پشتیبانی جبهه‌ها و سخنرانی برای مردم و نیرو گرفتن برای اعزام به جبهه‌ها را نیز شامل می‌شود و البته رسالت و نقش‌آفرینی سوم که رزم بود و ما شهدای بسیار روحانی داشتیم که سلاح به دست گرفتند و در لباس رزمندگان اسلام به شهادت رسیدند لذا نقش روحانیان بسزا بود.
یکی دیگر از کارشناسان مسائل دینی درباره این موضوع می‌گوید: روحانیان در کنار نقش تعیین‌کننده‌ای که داشتند درواقع هدایت‌گر بودند به این معنی که مردم به آن‌ها مراجعه می‌کردند و روحانیان نیز تبلیغ مبانی اصلی و اساسی ولایت‌فقیه و جمهوری‌اسلامی را بر عهده داشتند.
حجت‌السلام حسین ماروسی بابیان اینکه بسیاری از روحانیان بودند که پیش‌دستی کرده و خود به سراغ مردم می‌رفتند به جای اینکه صبر کنند تا مردم به سراغشان بیایند، ادامه می‌دهد: نقش روحانیان در روشنگری شرایط حساس آن دوران دفاع مقدس و انقلاب که کشور دچار مسائل مختلف سیاسی از درون و حمله عراق از خارج بود، نقشی بسزا محسوب می‌شود.
ابوالفضل امامی مدرس دانشگاه در رشته الهیات نیز به نقش روحانیان در پشتیبانی از جبهه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: کافی بود روحانیان برای پشتیبانی از جبهه‌ها سخنرانی کنند یک‌باره سیل عظیمی از کمک‌های مردمی برای پشتیبانی از جبهه‌ها سرازیر می‌شد.
عضو بسیج طلاب و روحانیان استان سمنان نیز، بیان کرد: شهیدان روحانی درواقع دو اثرگذاری داشتند نخست در زمان حیاتشان که چه در دوران انقلاب اسلامی و چه دفاع مقدس سعی در تبیین جایگاه انقلاب، اسلام ناب محمدی (ص) و جلوگیری از انحرافات داشتند و دوم پس از شهادتشان که خون سرخ ایشان سبب ایجاد شدن جریانات زیادی شد.
حجت‌الاسلام علی سلمان نژاد با اشاره به اینکه خون شهیدان اثرگذار و جریان‌ساز است، بیان کرد: شهیدان روحانی با خون پاکشان سبب شدند تاجریانی ایجاد شود و آن‌هم جهاد و مبارزه با کفر و ظلم بود که نتیجه آن همان‌طور که در دفاع مقدس رقم خورد ایستادگی رزمندگان اسلام در برابر حزب بعث بود.
وی افزود: روحانیان امروز نیز همین رسالت رادارند، اما در جبهه‌ای متفاوت؛ امروز نوع دفاع و جنگ تفاوت کرده است دشمن را امروز نمی‌بینیم، اما آثار حملاتش در همه‌جا قابل‌مشاهده است درنتیجه باید با تأسی از خون شهدا ادامه همان جریان که از خون شهیدانمان آغاز شد را شاهد باشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی شاهرودی مسئول عقیدتی سیاسی دفتر فرماندهی کل قوا نیز به‌عنوان سخنران محوری این برنامه به سه رکن اصلی درزمینهٔ نقش بعثت و امامت در سیستم مدیریتی جامعه اشاره کرد و گفت: مدیریت سالم، کامل، صحیح و مطلوب، رابطه بین مسئولیت و صلاحیت و مراقبت و خودسازی پس از دریافت مسئولیت در زمره مهم‌ترین مسائلی هستند که باید در مدیریت جامعه به آن‌ها دقت کرد.
آئین گرامی داشت یاد ۵۵ شهید طلبه و روحانی شاهرود، اما با مداحی و شعرخوانی آئینی و سخنرانی نیز همراه بود. خوانش شعر ویژه یادواره با عنوان «شهید روحانی شاهرودی» از دیگر بخش‌های مراسم بود که موردتوجه حضار قرار گرفت.
یادواره شهیدان روحانی در حالی به اتمام رسید که عطر شمیم آن تا مدت‌ها در شهر خواهد ماند و این خاصیت تمام یادواره‌های شهیدان است. شهیدانی که چه در عرصه جهاد تبلیغ و دین و چه در رزم و دفاع از اسلام ناب محمدی (ص) تا آخرین قطره خونشان کوتاه نیامدند و امروز چه مسئولیت‌هایی بر گردن ما در قبال این شهدا قرار دارد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار