عبدالعزیز فقهی در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در تعداد زیادی از کشورها از جمله کشور ما، بسیاری از مردم، نگران و خانهنشین شدند و نظر به تعطیلیهای پیدرپی ادارات و بازارها، ارتباط مردم برای حضور در فضای غیر از خانه و یا مراجعه به واحدهای انتقال خون بسیار کم شده است.
وی افزود: به با توجه به کاهش مراجعهکنندگان اهدایی خون، اهدای خون از سوی مردم نیز در استان خوزستان کاهش یافت هر چند بعد از بازگشایی و عادیسازی ارتباطات مردم با فضای بیرون از خانه باز هم با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی، شاهد حضور اهداکنندگان در مراکز انتقال خون بودیم.
مدیرکل انتقال خون استان خوزستان تصریح کرد: تعطیلی چندماهه خزانه بیمارستانی، ذخایر انتقال خون استان را به شدت کاهش داده است که برای ترمیم آن و رسیدن به یک سطح اولیه قابلقبول در ذخایر خونی باید شاهد حضور مستمر مراجعهکنندگان اهدای خون باشیم.
فقهی عنوان کرد: از مردم انتظار میرود تا زمان رسیدن به ذخایر خونی قابلقبول همچنان برای اهدای خون مراجعه داشته باشند چرا که بیماران بیمارستانها به خون بسیاری نیازمند بوده و بیماران تالاسمی چشم انتظار هستند.
وی در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی لازم درباره انتقال خون، تصریح کرد: انتقال خون از دیرباز دستورالعملهای خود را برای بیماریهای ویروسی و میکروبی رعایت کرده است و اکنون نیز این دستورالعملها با توجه به شروع کرونا تشدید پیدا کرد و مشکلی در خصوص رعایت نکات بهداشتی برای اهداکنندگان خون نداریم.
مدیرکل انتقال خون خوزستان با اشاره به اینکه مردم با اطمینان خاطر میتوانند برای اهدای خون مراجعه کنند، گفت: بین ۶۵ تا ۷۰ درصد از ذخایر خونی سازمان انتقال خون متعلق به اهداکنندگان ثابتی است که اهدای خون نزد آنها به یک عادت و فرهنگ تبدیل شده است و در این بین ۳۰ تا ۳۵ درصد ذخایر خونی را افرادی اهدا میکنند که بین یک تا دو بار مراجعه داشتهاند.
فقهی در خصوص پلاسما درمانی کرونا بیان کرد: پلاسما درمانی یک شیوه خوب برای مبارزه با بیماری کووید – ۱۹ است و بیماران زیادی روی تخت بیمارستانهای مختلف انتظار می کشند تا بهبودیافتگان این بیماری پلاسمای خود را اهدا کنند.
وی به قدرت درمانی فوقالعاده پلاسما درمانی برای بهبود بیماران مبتلا به کووید – ۱۹ اشاره کرد و افزود: اهداکنندگان پلاسما سهم بسیار بزرگی در درمان بیماران کرونایی دارند که در حال حاضر روی تخت بیمارستانها بستری هستند؛ این روش درمانی تأثیر خوبی در کاهش مرگ و میر داشته است.
۱۰۰ بهبود یافته خون دادند
مدیرکل انتقال خون خوزستان خبر داد: تاکنون بیش از ۱۰۰ مورد اهدای پلاسمای خون از بهبودیافتگان کرونا ثبت شده است و در این زمینه جز استانهای پیشتاز در کشور هستیم.
فقهی اضافه کرد: هر روز شاهد افزایش تصاعدی مراجعه بیماران بهبودیافته برای اهدای پلاسمای خود هستیم و به طور مطمئن خوزستان یکی از بهترین استانهای کشور در این زمینه خواهد بود.
وی یادآور شد: سازمان انتقال خون خوزستان با ساخت کلیپ، اطلاعرسانی از طریق فضای مجازی، خبر رسانی در صداوسیما و همچنین دعوت از تمامی ادارات دولتی برای اهدای پلاسمای خون پرسنل بهبودیافته از کرونا گامهای مؤثری را در زمینه تشویق بیماران بهبودیافته به اهدای پلاسما برداشته است.
مدیرکل انتقال خون خوزستان درخواست کرد: از تمام بیماران بهبودیافته از کرونا درخواست میشود که به شکرانه سلامتی خود در این کار خیرخواهانه و انسانی شرکت کنند؛ همچنین از تمامی مدیران استان خوزستان درخواست میشود به این کار نگاه خاص و ویژه داشته و برای نجات جان بیماران فعلی عنایت داشته باشند.
وی در پایان تأکید کرد: با توجه به اینکه پلاسما فرز تنها در واحدهای انتقال خون انجام میشود از مسئولان دانشگاهها و بیمارستانها انتظار میرود که تحت هیچ شرایطی نسبت به اعلام آمار اقدام نکنند؛ انتقال خون خود مرجع اعلام آمار این موضوع هست و مردم نیز اخبار را از مسئولان مربوطه انتقال خون دریافت کنند.