خبرهای داغ:
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به ورود یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب به مخزن سد زاینده رود از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۹، درباره چگونگی تخصیص ها و وضعیت این حوضه آبریز در سال جاری جزئیاتی ارائه کرد.
کد خبر: ۹۲۵۴۶۰۶
|
۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷

به گزارش خبرگزاری بسیج، حسن ساسانی با اشاره به میزان بارش ها در سال آبی ۹۸-۹۹ در ایستگاه شاخص زاینده رود، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۸) تاکنون یک هزار و ۱۷۰ میلی متر بارش در چلگرد ایستگاه شاخص حوضه آبریز زاینده رود ثبت شد در حالی که مدت مشابه سال گذشته دو هزار و ۱۲۴ میلی متر و در بلند مدت در همین بازه زمانی میزان بارش ها یک هزار و ۳۵۱ میلی متر بوده است.
وی افزود: بارش ها در حوضه زاینده رود نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد و نسبت به متوسط بلند مدت (۵۰ ساله) ۱۳ درصد کاهش یافته است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: از ابتدای سال آبی تا اولین روز تیرماه، یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب وارد مخزن سد زاینده رود شده است و طبق پیش بینی ها به نظر می رسد در سال آبی جاری، (مهر ۹۸- شهریور ۹۹) در مجموع حدود یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب به این سد وارد شود.
ساسانی با بیان اینکه در سال آبی-زراعی جاری تاکنون ۶۱۰ میلیون متر مکعب آب برای بخش کشاورزی و ۱۲۵ میلیون مترمکعب نیز برای محیط زیست رودخانه و تالاب رهاسازی شده است، تصریح کرد: با توجه به مصوبه اخیر کارگروه سازگاری با کم آبی جهت توزیع آب بهاره کشاورزی، امکان ذخیره سازی ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب در سد زاینده رود در پایان شهریور (سال آبی) امکان پذیر نخواهد بود.
وی به افزایش مصرف آب به علت شیوع ویروس کرونا در شش ماه گذشته اشاره و توصیه کرد: با توجه به آغاز فصل گرما انتظار داریم که همه بخش ها با مصرف بهینه آب نسبت به این کالای ارزشمند مسئولانه رفتار کنند تا برای تأمین آب شرب و بهداشت در ماه های پیش رو با مشکل کمبود آب مواجه نشویم.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد. سد زاینده‌رود به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره‌برداری شد.

/منبع:ایمنا/

ارسال نظرات
پر بیننده ها