۱۴ / خرداد / ۱۴۰۴ - 04 June 2025
03:43
کد خبر : 9254824
۱۴:۱۸

۱۳۹۹/۰۴/۱۶
دکتر سلیمانی دانشمند اصفهانی:

حقوق بشر آمریکایی از زبان دانشمند مبحوس در زندان‌آمریکا

حقوق بشر واژه زیبا و فریبنده ای است که آمریکا این روزها با ابزار رسانه و هالیوود آن را به نام خود زده و دیگران را به نقض آن محکوم می کند، اما برخلاف آنچه آمریکا موی گوید، خاطرات پروفسور سلیمانی، دانشمند اصفهانی مبحوس شده در زندان‌های آمریکا از نبود کم ترین حقوق انسانی در آمریکا خبر می دهد.

به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان؛ به توصیف وبسایت دانشگاه تربیت مدرس، پروفسور مسعود سلیمانی، فارغ التحصیل دکترای هماتولوژی از دانشگاه تربیت مدرس، جزو دانشمندان 1 برتر جهان در سال 2015 و استاد برگزیده کشوری ، هم اکنون استاد‌ ‌‌تمام گروه هماتولوژی این دانشگاه است. وی با تألیف بیش از 12 جلد کتاب و نیز نگارش بیش از 550 مقاله معتبر، در زمره‌ی  دانشمندان شاخص بین المللی در زمینه تحقیقات سلول‌های بنیادی، مهندسي بافت و سلول درمانی است.

پس از دعوت‌های مستمر از یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاه‌های علوم پزشکی دنیا برای انجام تحقیقات علمی عازم آمریکا می‌شود. 15 مهر 1397 به محض نشستن هواپیمای دکتر سلیمانی در خاک آمریکا، وی در فرودگاه توسط پلیس FBI دستگیر می‌شود و 14 ماه در سخت‌ترین شرایط بدون هیچ مدرکی در بازداشتگاه‌های آمریکا نگهداری می‌شود و سرانجام در 16 آذر سال بعد در یک تبادل از چنگال غرب وحشی آزاد شده و به وطن باز می‌گردد. وی بعد از بازگشت به کشور در مصاحبه‌هایی حقوق بشر در آمریکا را روایت می‌کند.

این دانشمند اصفهانی هنگام بازداشت زمانی که از رتبه علمی خود و علت سفرش به آمریکا توضیح می‌دهد این پاسخ را می‌شنود که «این قدر تو را در اینجا نگه می‌داریم تا تحقیق و تدریس را فراموش کنی».

استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس تهران بدون هیچ گونه مدرکی و تنها به بهانه این که چند دانشجوی ایرانی تصمیم داشتند تعدادی آمپول «ویال» فاکتور رشد مصنوعی که کاربردش تنها در سلول‌های بنیادی است و از قضا در ایران هم یافت می‌شود را برای او به ایران ببرند 14 ماه در بازداشتگاه و نه حتی در زندان نگهداری می‌شود و از حقوق اولیه یک زندانی نیز محروم نگهداشته می‌شود.

دکتر سلیمانی در این رابطه می‌گوید: «من را در بند زندانیان قاتل و قاچاقچی‌های بین‌المللی برده بودند و در زندان گفته بودند من یک تروریست هستم که برای بمبگذاری به آمریکا رفته‌ام»

وی که در زمان دستگیری از بیماری رنج می‌بُرد در مورد حقوق زندانیان در سلول‌های آمریکا می‌گوید: «بعد از شش ماه بازداشت که لباس‌هایم کهنه شده بودم درخواست دادم برایم لباس بیاورند و روز بعد که لباس آوردند دیدم لباس‌هایی آورده‌اند که استفاده شده است و وقتی این را از زندانبان پرسیدم آن را تأیید کرد».

این دانشمند برجسته بین‌المللی عنوان می‌کند: «زندان‌ها، دادگاه‌ها و حقوق بشری که از آمریکا به نمایش گذاشته شده است مخصوص هالیوود است و واقعیت آمریکا چیز دیگری است»

پروفسور سلیمانی در رابطه با فشارهای روحی در طول 14 ماه بازداشت خود عنوان می‌کند «به خاطر وارد آوردن فشار روحی به من می‌گفتند حداقل 20 سال زندان انتظارم را می‌کشد».

وی بیان می‌کند: «وقتی به قاضی دادگاه گفتم من بیمارانی دارم که منتظر نتایج تحقیقاتی من هستند و باید برگردم و به آن‌ها رسیدگی کنم و اگر برنگردم جان خود را از دست خواهند داد، پاسخ داد: بمیرند؛ مهم نیست!»

استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس در رابطه با ادعای آمریکا مبنی بر حمایت از مردم ایران می‌گوید: «قسم جلاله می‌خورم این حرف دروغ محض است. آن‌ها وقتی اسم ایران را می‌شنیدند از غیظ چهره‌شان سرخ می‌شد و وقتی به آن‌ها می‌گفتم اگر من زودتر به ایران برنگردم بیماران من جانشان را از دست خواهند داد، می‌گفتند به ما ربطی ندارد»

وی در این مورد ادامه می‌دهد :«در دادگاه زمانی که وکیل من در متن دفاعیه رتبه‌ها و جایگاه علمی من را می‌خواند که موجب تعجب و برانگیخته شدن قاضی دادگاه شده بود به یکباره قاضی از عصبانیت به وکیل خطاب کرد که به صحبت‌هایش را تمام کند»

وی در تکمیل سخن خود می‌افزاید: « دادستان به من گفت اگر زیربار حرف‌های ما بروی بهترین زندگی را برایت تأمین می‌کنیم فقط دور ایران را خط بکش! آن‌ها با رسیدن ایرانیان به جایگاه علمی مشکل داشتند و می‌خواستند این علم در خدمت ایران نباشد. می‌گفتند دست از ایران بردار، تو را در بهترین دانشگاه‌های آمریکایی مستقر می‌کنیم»

این صحبت ها برای اولین بار در تاریخ زده نشده است و تاریخ آمریکا از بدو تاسیس تاکنون پر از ضایع کردن حقوقی است که این بار این دانشمند اصفهانی آن را بیان کرد. اگرچه نسل امروز آمریکا را با هالیوود و سوپراستارهایش می شناسند، اما آمریکای بزک کرده امروز همان گاوچران های یک قرن گذشته اند که از استثمار، استکبار، تجاورز و زیرپا گذاشتن حق حیات دیگران که اولین حق هر انسانی است ابایی ندارند.

صحبت های سلیمانی تنها خاطرات یکی اصفهانی از جنایات آمریکایی در اصفهان نیست و مردم اصفهان هنوز خاطرات حضور مستشاران آمریکایی در مناطق شمالی شهر اصفهان و شاهین شهر و جنایاتی که زیر بار مصونیت قضایی انجام دادند را فراموش نمی کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید