به گزارش خبرگزاری بسیج، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در سال ۱۳۸۷ در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد. این ستاد که در حال حاضر با مدیریت امیرعلی حمیدیه فعالیت میکند، بر سه عرصه اصلی شامل توسعه مراکز ارائهدهنده خدمات سلولدرمانی و پزشکی بازساختی، توسعه تجاریسازی بازار محصولات سلولی و توسعه آموزش، پژوهش و منابع انسانی متمرکز میشود.
حمیدیه استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، فوقتخصص خون، سرطان و پیوند سلولهای بنیادی کودکان و عضو هیئت رئیسه پیوند سلولهای بنیادی خونساز آسیا و اقیانوسیه است. در ادامه مصاحبه خبرنگار آنا با دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی را میخوانید.
آنا: شیوع کرونا باعث چه تغییراتی در حوزه تحقیقاتی شد؟
حمیدیه: شیوع کرونا باعث شد چالشهای حوزه تحقیقات و فناوری نمایان شود. این امر نکات مثبت و منفی به همراه داشت، علاقه و انگیزه فراوان محققان و دانشجویان به انجام تحقیق و توسعه فناوری از جمله بعدهای مثبت این ماجرا بود. از سوی دیگر بههمریختگیهای پژوهشی و فناوری کشور را نشان داد؛ متأسفانه زمانی که اتفاق خاصی میافتد، هزاران نفر به آن حوزه هجوم میآورند و شروع به فعالیت میکنند. این اتفاق با شیوع کرونا در کشور نیز رخ داد که نتیجه مطلوبی نداشته است. برخی از دانشگاهها به ۳۰۰ تا ۴۰۰ طرح تحقیقاتی رسیدهاند. آیا برای کرونا فقط یک دانشگاه در یک کشور باید ۳۰۰ تا ۴۰۰ طرح ارائه دهد؟
این امر نشان میدهد که کفایت علمی آن ۳۰۰ تا ۴۰۰ طرح نمیتواند زیاد باشد و هر کسی پروپوزال مینویسد و ارائه میدهد. اگر این افراد و گروهها تجمیع شوند و در کنار هم کار کنند، میتوانند یک مطالعه فاخر و در سطح بینالمللی به نام ایران ارائه دهند. دانشمندان و محققان نباید برای خودشان و جداگانه کار کنند و در نهایت هم به نتیجهای نرسند. در حال حاضر تمام دنیا در حوزه کرونا فعالیت میکنند که باعث شده ادعاهای عجیبوغریبی نیز از گوشه و کنار جهان بشنویم. کرونا یک روزی به پایان میرسد اما نباید آبروی یک کشور به دلیل کارهای فناورانه و پژوهشی غیرعلمی و افزایش تعداد مقاله بالا برود.
/منبع: آنا/