دکتر قرایی مقدم در گفت و گو با بسیج:

فشار اقتصادی، معنویات را کمرنگ کرده است/ما چه کردیم؟ مسئولان چه کردند؟

سرمایه اجتماعی ما ضعیف شده است، مقام معظم رهبری هم چند سال پیش صحبت از ضرورت همدلی و یکرنگی کردند و گفتند که باید همدلی و همبستگی را تقویت کنیم، اما ما چه کردیم؟ مسئولان چه کردند؟
کد خبر: ۹۲۵۷۱۵۳
|
۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰

فشار اقتصادی، معنویات را کمرنگ کرده است

 

به گزارش خبرگزاری بسیج، تورم افسارگسیخته و افزایش روزانه قیمت ها باعث شده اقتصاد در راس سخنان و نگرانی های مردم و مسئولین باشد، این در حالی است که همین موضوع اثرات کوتاه مدت و بلند مدت بر جامعه خواهد گذاشت.

برای بررسی تاثیرات اقتصاد بر جامعه و مردم، و اثرات تورم و گرانی ها از لحاظ جامعه شناسانه، گفتگویی با دکتر امان الله قرایی مقدم استاد دانشگاه و از جامعه شناسان شناخته شده کشور داشته ایم.

این جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، می گوید: بدون شک اقتصاد عامل موثری است که در تمام زمینه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و روحی و روانی جامعه تاثیر دارد. الان می بینیم که در شهرهای بزرگ، مادیات، افکار و ذهنیت مردم را شکل داده و معنویات کمرنگ شده است بطوریکه موجب افزایش بی تفاوتی و سهل انگاری و "به من چه مربوطه"ها شده است.

سرمایه اجتماعی ما ضعیف شده است، مقام معظم رهبری هم چند سال پیش صحبت از ضرورت همدلی و یکرنگی کردند و گفتند که باید همدلی و همبستگی را تقویت کنیم، اما ما چه کردیم؟ مسئولان چه کردند؟

همانگونه که تکنولوژی، انسان ها را به صورت ربات درآورده و حساسیت ها و همدلی ها را کمرنگ کرده، اقتصاد هم تاثیر خود را می گذارد، بطوریکه شاهدیم شیءسروری بر جامعه حاکم شده است و افراد جامعه شخصیت خود را از اشیا می گیرند و ارزش افراد به پول آنها شده است.

الان شخصی که در حال تقویت همدلی است و توانسته مقداری امید را به جامعه بیاورد رییس قوه قضاییه است چون پیگیر حقوق عامه مردم است و یقه مفسدان را می گیرد و در زمینه اجتماعی و قضایی، اقدامات آگاهانه و دلگرم کننده ای انجام می دهد.

الان مردم در فشار اقتصادی هستند و به فرمایش حضرت علی(ع) هر گاه فقر از دری وارد شود ایمان از در دیگر خارج می شود، ما حدود 13 میلیون نفر حاشیه نشین داریم، و اگر اقدامات اقتصادی صورت نگیرد وارد بحران می شویم و من این بحران را پیش بینی می کنم. باید مسئولان و دولت چاره ای بیندیشند.

مردم اگر رفاه داشته باشند دلبستگی هم خواهند داشت اما اگر قرار باشد عده قلیلی از شکم سیری بمیرند و مایقی در تنگنا باشند و اختلاف طبقاتی فراوان داشته باشیم و به مرور، قشر متوسط هم حذف شود، بحران ایجاد خواهد شد.

ما هنوز رگه های معنویات را در جامعه داریم که در مواقع سختی و مصیبت ها مانند زلزله و سیل و... به داد ما می رسد اما متاسفانه روزبه روز کمرنگ تر می شود.

دولت باید اقتصاد و اشتغالزایی را سامان دهد تا از این وضعیت خارج شویم و اثرات فشارهای اقتصادی بر جامعه بیش از پیش منفی نشود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار