عباس مولایی در گفتوگو با خبرنگار بسیج زنجان، با بیان اینکه استقلال کشور در گرو استقلال اقتصادی به ویژه خودکفایی و تامین امنیت غذایی است اظهار داشت: طبق تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در جهاد اقتصادی حمایت از تولید، کار، سرمایه ایرانی و در نهایت اقتصاد مقاومتی راهکارهای اساسی در جهت رسیدن به امنیت غذایی پایدار میباشد.
وی افزود: امنیت غذایی به عنوان پایه اصلی یک جامعه توسعه یافته و قدرتمند به شمار میرود و پایین بودن آن در یک جامعه توانمندیها و قابلیتهای یک ملت را تحلیل داده و کارایی استفاده از منابع محدود را نیز کاهش میدهد از سویی دیگر تامین غذا به اتکای واردات همواره وابستگی را افزایش خواهد داد و کشورهایی که به این نحو عمل کردهاند نه تنها موفقیتی در این زمینه به دست نمیآورند بلکه ساختار تولید داخلی خود را نیز از دست خواهند داد.
این مسئول با اشاره به این که متوسط عملکرد تولیدات محصولات کشاورزی کشور پایین است و سریعترین راهکار ممکن حرکت به سمت خود کفایی، ارتقا بهرهوری و افزایش میزان عملکرد در واحد سطح میباشد گفت: امروز که اقتصاد به عرصه جنگ و تقابل اسلامی با دشمنان تبدیل شده است، همانگونه که بسیج در دفاع مقدس در مقابله با دشمن وارد عمل شد و معادلهها را تغییر داد در این عرصه نیز بسیج وارد میدان شده است تا با کمک جهاد کشاورزی و ارتقاء سطح علمی و مدیریتی نقش جدی و موثر ایفا کند.
مسئول بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به این که در راستای اهداف مذکور استارت اجرایی طرح بسیج همگام با کشاورز از سال 93 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سطح کشور آغاز شده است اظهار داشت: این طرح کمکرسان جهاد کشاورزی شده است تا علاوه بر بالا بردن راندمان تولید از ظرفیت فارغالتحصیلان کشاورزی فاقد شغل در راستای تولید بیشتر با اطلاعات بهروزتر استفاده نماید.
وی با اشاره به این که اولویت استان در طرح "بسیج همگام با کشاورز" در شهرستانهای خرمدره، خدابنده، طارم و ابهر اجرایی میشود و این شهرستانها دارای ظرفیت مناسبی از لحاظ کشاورزی و تحصیل کردههای کشاورزی است گفت: تلاش میشود در سایر شهرستانهای استان نیز برنامهریزیهای لازم صورت بگیرد و طرح بسیج همگام با کشاورز در این مناطق نیز اجرایی گردد.
مسئول بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان تصریح کرد: تا پایان سال 98 تعداد 160 روستا در استان زنجان تحت پوشش طرح بسیج همگام با کشاورز قرار گرفته است و با توجه به شعار سال که توسط مقام معظم رهبری جهش تولید ابلاغ شده است برنامهریزی برای تحت پوشش قرارگیری 500 روستای دیگر پیگیری میشود.
این مسئول با بیان اینکه با توجه به رتبهدار بودن زنجان در تولید گندم دیم، ابلاغیه موجود طرح بسیج همگام با کشاورز برای تولید گندم دیم است عنوان کرد: بیش از 50 درصد گندم دیم استان در شهرستان خدابنده تولید میشود بر این اساس تلاش میشود تا بیشترین مربیان در این منطقه ارائه خدمت کنند.
مولایی افزود: پنج محصول گندم، ذرت، برنج، کلزا و جو جزو اولویتهای ابتدایی در طرح بسیج همگام با کشاورز است اما تولیدات محصولات باغی و تولید گوشت قرمز نیز جز سایر اولویتهای کاری است و در این راستا اقداماتی در حال انجام است.