به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، سید موسی خادمی امروز در مراسم ویدئو کنفرانس افتتاح طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار و کم بازده استان لرستان با حضور رئیس جمهور در سخنانی با بیان اینکه یکی از مزیتهای بزرگ لرستان وجود اراضی شیب دار بوده به طوری که بیش از ۷۰ درصد مساحت استان شیب دار است، اظهار داشت: همچنین بارندگی بالای ۵۵۰ میلی متر نیز یکی دیگر از مزیتهای استان است.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به این دو ویژگی مهم، موضوع ایجاد باغات مثمر در اراضی شیب دار به عنوان یک مزیت نسبی مورد توجه است، افزود: شیب دار بودن اراضی و بارندگی بالا موجب فرسایش خاک میشود و خاک پشت سدها ایجاد میشود که احداث باغات در این اراضی مانع این امر خواهد شد.
استاندار لرستان با بیان اینکه در این راستا قرار شد که ۱۵ هزار هکتار باغ در اراضی شیب دار استان طی چهار سال احداث شود، عنوان کرد: الان حدود شش هزار هکتار از این میزان به نتیجه رسیده است و برنامه داریم که امسال نیز پنج هزار هکتار دیگر را احداث کنیم.
خادمی با اشاره به اینکه لرستان حدود ۷۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد، بیان داشت: حدود ۲۳ درصد از این اراضی آبی و ۷۷ درصد نیز دیم است که این یکی از اشکالات لرستان در این است چرا که میانگین اراضی آبی کشور ۴۴ درصد است.
وی با تاکید بر اینکه باید از طریق احداث سدها و سایر روشها این مشکل را در استان حل کرد، افزود: همچنین از حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن ارزش محصولات زراعی و باغی، ۸۱ درصد مربوط به ۲۳ درصد اراضی آبی کشاورزی استان است.
استاندار لرستان، عنوان کرد: در این راستا آبی کردن اراضی خیلی مهم است، حدود ۱۹۳ هزار هکتار از اراضی استان آبی و ۵۶ هزار هکتار از این میزان از طریق روشهای سیستمهای نوین آبیاری میشود.
خادمی، گفت: از مجموع این ۵۶ هزار هکتار، ۲۷ هزار هکتار قبل از دولت تدبیر و امید و ۲۸ هزار هکتار نیز مربوط به این دولت بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حمایتهای صورت گرفته از بخش خصوصی و زیرساختهای استان که در سیلاب خسارت دید قابل تحسین است و بخش عمدهای از مشکلات را در حوزه خسارتهای مردمی، کشاورزی و منازل مردم حل کردهایم، گفت: اما در حوزه زیرساختها مشکل داریم، تعدادی از پروژهها را شروع کردهایم که به دلیل عدم تأمین اعتبار نیمه تمام باقی ماندهاند.
استاندار لرستان، بیان داشت: اگر این اعتبارات تأمین نشود که پروژهها را به جایی برسانیم در بارندگی بعدی آنچه که انجام دادهایم از بین میرود و در این راستا نیازمند مساعدت خاص رئیس جمهور و اختصاص اعتبار برای تکمیل پروژههای نیمه تمام سیلاب سال ۹۸ هستیم.