به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، سید جواد حسینی واشان در گفتوگو با خبرگزاری علم و فن آوری از خراسان جنوبی با اشاره به ماده ۱ قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، مصوب سال ۱۳۸۹اظهارداشت: «شرکتها و موسسات دانشبنیان، شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان بهویژه در تولید نرمافزارهای مربوط تشکیل میشود.
شرکتهای دانش بنیان حلقههای واسط میان ایدههای تجاری،تولید و ارتقای فناوری اند
معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر گسترش شرکتهای دانش بنیان تاکید دارند، گفت: شرکتهای دانش بنیان به نوعی حلقههای واسط میان ایدههای تجاری و تولید و ارتقای فناوری هستند.
وی با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در صنعت خراسان جنوبی ادامه داد: امروزه یکی از مشکلات اساسی بسیاری از کارخانجات و صنایع کشور و استان، قدیمی بودن تجهیزات، فرسوده بودن و ناکارآمدی است که باعث افزایش هزینههای تولید میشود.
نقش قشر علمی و دانشگاهی در توسعه مهم و اساسی است
حسینی واشان تاکید کرد: شرکتهای دانش بنیان میتوانند با ارائه ایدههای نو و قابل پیادهسازی علمی توسط پژوهشگران و قشر علمی و دانشگاهی، در مسیر تبدیل به فناوریهای کاربردی و سطح بالا باعث تحول شوند.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات یک شرکت دانش بنیان ممکن است بدون حضور فیزیکی باعث تحولات عظیمی در جامعه شود، یادآور شد: تعداد شرکتهای دانش بنیان فعال در استان خراسان جنوبی بیش از ۸۰ شرکت است، با توجه به دانشگاهی بودن و فرهنگی بودن این استان، انتظار میرود تعداد این شرکتها به سرعت افزایش یابد و باعث افزایش رونق اقتصادی استان شوند.
معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی تاکید کرد: با توجه به نامگذاری امسال بهنام جهش تولید از طرف مقام عظمای ولایت انتظار میرود شرکتهای دانش بنیان بهعنوان موتور محرک فعالیتهای استان با ارائه فناوریهای جدید، ایدههای خلاقانه در شرایط کرونا و محدودیتهای موجود باعث افزایش کارایی تولید و زمینه تحول در کسب و کارهای خرد و کلان شوند.
پژوهش موتور محرک اقتصاد و توسعه در تمامی جوامع است
حسینی واشان با اشاره به نقش پژوهش در توسعه استان نیز تاکید کرد: پژوهش موتور محرک اقتصاد و توسعه در تمامی جوامع پیشرفته و در حال توسعه است ولی متاسفانه هنوز این باور در جامعه ما وجود ندارد و اهمیت لازم به مباحث پژوهشی و یافتههای پژوهشی داده نمیشود.
وی ادامه داد: اگر این باور در جوامع تقویت شود و مدیران دستگاههای اجرایی و صنایع تولیدی از پژوهشهای کاربردی حمایت و از نتایج آن استفاده نمایند زمینه تحول فراهم خواهد شد.
تمامی صنایع تولیدی نیازمند پژوهش درجهت ارتقا هستند
معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تمامی صنایع تولیدی نیازمند پژوهش درجهت ارتقا، به روز بودن و قابل رقابت بودن با رقیبان هستند، گفت: در صورتی که صنایع از پژوهشهای جدید بهرهبرداری لازم را نداشته باشند بهسرعت میدان رقابت را به رقیبان داخلی بویژه رقیبان خارجی خواهند باخت زیرا تکنولوژیهای جدید باعث افزایش راندمان تولید و کاهش هزینههای تولید میشوند.
وی تاکید کرد: یکی از ویژگیهای بارز شرکتهای دانش بنیان توسعه علمی-پژوهشی و ارتقای فناوریهای پیچیده و کارآمد جهت تولید ثروت است.
حسینی واشان به جایگاه شرکتهای دانش بنیان در عرصه های مختلف اشاره و بیان داشت: امروزه شرکتهای دانش بنیان در تمامی زمینههای بین المللی، صنایع مختلف مکانیک، برق، ساختمان، سازه، فناوری اطلاعات، کشاورزی، پزشکی، علوم آزمایشگاهی و ... فعال هستند.
وی ادامه داد: در شرایط کرونایی جامعه، مطمئنا شرکتهای دانش بنیان و موسساتی که از تکنولوژی جدید استفاده می نمایند در رقابت برنده خواهند بود.
حسینی واشان عنوان کرد: در بعضی از علوم مانند فناوری اطلاعات، شرکتهای دانش بنیان بهسرعت جایگاه ویژه ای در جامعه پیدا کردند و ارتقا یافتند که این می بایست در سایر زمینههای علمی نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی افزود: لازم است مسئولین به لحاظ حمایت مادی و معنوی در جهت توسعه حمایت ویژه کنند تا به زودی میزان وابستگی به جوامع خارجی کاهش یابد و به مرز صادرات در بسیاری از صنایع برسیم.
استفاده از علم نوین در جهت توسعه صنایع کشور
وی ادامه داد: همانگونه که در بحث کرونا شاهد بودیم در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا دست به راهزنی ماسک و اقلام دارویی زدند ولی با تلاش شبانه روزی شرکتهای دانش بنیان کشور و فعالیت گروههای جهادی بهسرعت نیازهای کشور تامین شد و کمترین اخلال در این زمینه در کشور رخ داد و این روند در بحث پزشکی و سایر حوزهها می بایست بسرعت توسعه یابد.
معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی تاکید کرد: پژوهش، فناوری نوین و شرکتهای دانش بنیان زمینه ساز تحول در جوامع هستند و هرگونه غفلت و یا بیتوجهی میتواند باعث کندی سرعت حرکت و عقب ماندن شود.
انتهای پیام/
منبع: روابط عمومی جنبش استادی بسیج استان خراسان جنوبی