۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
12:07
کد خبر : 9263387
۲۱:۱۳

۱۳۹۹/۰۵/۱۴
دکتر افشار در آئین رونمایی از سردیس آیت الله فیروز آبادی در شهرری :

خدمات و شخصیت مردمی آیت الله فیروز آبادی باید برای نسل جوان تبیین شود

خبرگزاری بسیج: همزمان با تولد آیت الله سیدرضا فیروزآبادی؛ سیاستمدار، روحانی نیکوکار و چهار دوره نماینده مجلس شورای ملی و بنیان‌گذار بیمارستان فیروزآبادی شهر ری، سردیس این روحانی مردمی در محل مسجد فیروزآبادی رونمایی شد.

دکتر فرهاد افشار، شهردار منطقه 20 در این مراسم اظهار داشت: آیت الله فیروزآبادی از شخصیت های برجسته و روحانیت مردمی قرن معاصر است که خدمات بسیاری برای مردم انجام داد و یکی از کارهایی که مدیران هر جامعه ای باید در مقطع مسئولیت خود انجام دهند تبیین اقدامات و خدمات این شخصیت های ریشه دار همچون آیت الله فیروزآبادی برای آحاد جامعه بویژه نسل جوان است که بالغ بر نیم قرن خدمات بزرگی انجام دادند و جمع کثیری از مردم از این خدمات بهره می برند. وی با قدردانی از کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای پنجم شهر تهران، ری و تجریش، در برپایی ازن مراسم و رونمایی از سردیس این عالم مجاهد، افزود:  اصحاب رسانه و خبرنگاران هم باید در شناساندن این شخصیت های بزرگ و بی نظیر به نسل جوان تلاش کنند و اینگونه اقدامات را به صورت ویژه اطلاع رسانی نمایند تا هویت گم شده نسل جدید که امروز به واسطه کم رنگ شدن این شخصیت ها از سوی عواملی که به دنبال بی هویت کردن کل جامعه بشری هستند،  صورت گرفته  به جامعه باز گردد.

در ادامه این مراسم، محمد ترکمان نویسنده کتاب یادنامه آیت الله سیدرضا فیروزآبادی به ذکر گزیده ای از سجایای اخلاقی این روحانی مردمی و نیک اندیش پرداخت و گفت: ایشان حتی از دوران کودکی نه تنها به فکر انسانها بودند، بلکه در حوزه حیوانات هم بسیار مهربان و بخشنده بود به گونه ای که اظهار می داشتند: مورچه ها خیلی زحمت می کشند تا از راه های دور برای خود توشه و غذا به لانه ببرند برای همین اغلب اوقات مقداری دانه ارزن و گندم خریداری می کرد و جلویلانه مورچه ها می ریخت تا این حیوانات هم برای تهیه آذوقه دچار زحمت نشوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: « مادر ترزا» خانمی است که در هندوستان به بیماران جزامی کمک کرد و دنیا در مورد این خانم کتاب ها، نمایش ها و فلیم های بسیاری ساخت اما در   مورد افرادی مثل آیت الله فیروز ابادی که در زمان استبداد رضا خانی مبارزه کرد، با مدرس همراه بود، در ملی شدن صنعت نفت نقش داشت، تا آخرین لحظات عمر خود را صرف استقلال و معنویت کشور کرد و از شرافت مردم دفاع کرد و همه عمر خود را در خدمت محرومان بود هنوز هیچ کار درخور توجه و ارزشمندی انجام نداده ایم. 

 این نویسنده خاطرنشان کرد: در دنیای امروز که دچار آشوب و جنگ و نامهربانی است، نیاز داریم که چنین چهره هایی شناسانده شوند .

حسن خلیل ابادی عضو شورای شهر تهران ری و تجریش هم در سخنانی با اشاره به نقش آیت الله فیروز آبادی در نهضت مشروطه، گفت: مشروطه نقش مهمی در تحولات تاریخ کشور داشته است، وی افزود: امروز برای گفتگو از ابزار بی مهری استفاده می کنیم اما با این ابزار جامعه به آرامش بر نمی گردد. باید از رویکرد انسان گرایانه افرادی مثل آیت الله فیروز ابادی که از محبت به حیوانات تا کمک به انسانها دریغ نمی کرد و حتی شب ها با لباس روحانی در بیمارستان حضور می یافت و به بیماران کمک می کرد الگو بگیریم .

سید ساعد، یکی از نوه های آیت الله فیروز آبادی در حاشیه این مراسم اظهار داشت: حدود 48 مورد وقف و رقبه از آیت الله فیروزآبادی به جا مانده است که  بیمارستان و مسجد فیروزآبادی واقع در خیابان فدائیان اسلامی شهرری و دارالیتامی که پشت بیمارستان احداث شده است؛ مدرسه علمیه رضویه روبروی بیمارستان سپهر بخشی از این موارد وقفی است اما بسیاری از رقبه ایشان تعیین تکلیف نشده و عواید آن در بیمارستان صرف نمی شود که در صورت ساماندهی و تعیین تکلیف آنها شاید چندین میلیارد تومان عایدی به درآمد بیمارستان اضافه شود که این موضوع می تواند کمک بزرگی به مردم منطقه جنوب تهران که بسیاری از آنها از خانواده ها و اقشار ضعیف جامعه هستند، نماید.

  حمید رحیمی بافرانی، مدرس دانشگاه هنر و هنرمند مجسمه ساز اهل شهرری، سازنده این سردیس در سخنانی اظهار داشت: این اثر با تکنولوژی پرینت سه بعدی از جنس abs طراحی و در مدت یک هفته ساخته شده که پس از بهره برداری بخش هایی از آن با دست پرداخت شده است. وزن این سردیس حدود 30 کلیوگرم با پایه چوبی متناسب با سردیس ساخته شده است.

سید وحید فیروزآبادی نوه پسری آیت الله فیروز آبادی هم در سخنانی اظهار داشت: او در تمام مدتی که نمایندهٔ مجلس بود، حقوقی دریافت نکرد و تنها هنگامی که تصمیم گرفت بیمارستانی در شهر ری بسازد، حقوق خود را از مجلس شورای ملی گرفت و  با کمک دکتر امیراعلم باغ حرمت الدوله را که مساحتی حدود 45 یا 55 هزار متر مربع داشت، خریداری کرد بعدها یک باغ دیگر را هم خریداری و به آن الحاق کرد که به مرور تا 100 تخت افزایش داد.

 

 

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید