۰۷ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 27 April 2025
14:39
کد خبر : 9265561
۱۰:۴۷

۱۳۹۹/۰۵/۲۱
نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان:

مردم دنیا تشنه اندیشه مقام معظم رهبری هستند/واتیکان بیش از نیم قرن است که تولید فکر و اندیشه ندارد

امروز چشم جهانیان به دستاوردهای علمی حوزه های علمیه است، حوزه ای که در ده ها رشته مختلف صدها طلبه محقق و فاضل پژوهشگر را تربیت کرده است بارقه امیدی را در میان همگان رقم زده است.

به گزارش سرویس بسیج طلاب و روحانیون خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام و المسلمین مهدی مهدوی پور در آیین افتتاح سایت زبان اردو خبرگزاری حوزه  که امروز در قم برگزار شد، در سخنانی اظهارکرد: امروز حوزه علمیه قم با برخورداری از ده ها هزار طلبه و هزاران استاد در سطوح مختلف دستاوردهای علمی عظیمی را در ابعاد مختلف علوم اسلامی و انسانی رقم زده اند و این در حالی است که واتیکان بیش از نیم قرن است که از نظر فکر، ایده و اندیشه تحرکی ندارد.

وی ادامه داد: امروز چشم جهانیان به دستاوردهای علمی حوزه های علمیه است، حوزه ای که در ده ها رشته مختلف صدها طلبه محقق و فاضل پژوهشگر را تربیت کرده است بارقه امیدی را در میان همگان رقم زده است.

حجت الاسلام و المسلمین مهدوی پور بیان داشت: امروز شیوه های علمی و برپایی کرسی های آزاد اندیشی یکی از خصوصیات بارز و برجسته حوزه های علمیه است که این رویداد را حتی در به روز ترین دانشگاه های دنیا سراغ نداریم که بدین سبک و سیاق برنامه ای مدون داشته باشند.

وی گفت: اهمیت رسانه به نحوی است که می بایست ۳۰ سال پیش اقدام به راه اندازی خبرگزاری و رسانه حوزه می کردیم و امروز شاهد فعالیت ده ها زبان خارجی می بودیم. رسانه، زبان گویای دستاوردهای حوزه های علمیه است، خبرگزاری حوزه با دیگر خبرگزاری هایی که سبک و سیاق سیاسی دارند، متفاوت است، چرا که صدای اندیشه دینی را در جهان منعکس می کند.

مردم دنیا تشنه اندیشه مقام معظم رهبری هستند

استاد حوزه علمیه ادامه داد: انقلاب اسلامی راه جدیدی را به دنیا نشان داد و آرا و اندیشه های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در ۴۰ سال گذشته با پشتوانه دینی و از متن کلام ائمه اطهار(ع) در جان و دل آزادگان جهان نشسته است، مردم دنیا تشنه اندیشه مقام معظم رهبری هستند چراکه ۴۰ سال است که کلام و سخن مقام معظم رهبری در برابر استکبار جهانی و مقابله با ظلم همانی است که پیش از این گفته و تغیر نکرده است.

وی ادامه داد: بسیاری از سیاستمداران هندو سخنان رهبری را رصد می کنند و مواضع ایشان را مبنادار و متقن می دانند؛ رهبر انقلاب سیاست های جهانی را به خوبی می شناسند و مطالعات تاریخی ایشان در شبه قاره بسیار گسترده است و هیچکس در ایران به اندازه ایشان شبه قاره را نمی شناسد.

نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان بیان کرد: زبان اردو به عنوان یک زبان لطیف و پرجاذبه در منطقه شبه قاره مطرح است، چراکه پیش از این در ارتش و قوای نظامی به کار می بردند و نقش زبان فارسی در آن روزگار بسیار پررنگ بود، بطوریکه امروز میلیون ها سند تاریخی در گذشته شبه قاره هند به زبان فارسی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: با استعمار هند توسط انگلستان زبان فارسی که ۸۰۰ سال زبان دیوانی آن دوران بود جای خود را به زبان انگلیسی و هندی داد، بطوریکه امروز نسل جوان هندوستان زبان انگلیسی را زبان آموزشی خود می داند، ولی نمی تواند اردو بخواند و تنها صحبت می کند.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی پور با اشاره به علاقه مردم شبه قاره هند به ملت و نظام اسلامی ایران، تصریح کرد: علما، بزرگان و نخبگان جامعه هندوستان پیگیر سخنان و منویات رهبر معظم انقلاب هستند، چرا که معتقدند ایشان بر روی مبنا سخن می گویند و آمریکا را خوب می شناسند و معادلات جهانی را خوب می بینند و تحلیل می کنند.

وی به تاریخ هندوستان اشاره کرد و گفت: اگر به تاریخ هندوستان توجه ای داشته باشید خواهید دید بسیاری از علما، عرفا و شعرای ایرانی در سدهای گذشته به  شبه قاره مهاجرت کرده اند و امروز نقطه اتصال و اشتراک فرهنگی ما را با این مردمان تشکیل می دهند، نظام الدین اولیا، میرحامدحسین، شهید ثالث از نمونه های آن می باشند.

نماینده رهبر انقلاب در هندوستان خاطرنشان کرد: طی سدهای اخیر بیش از ۱۵۰ فقیه و مجتهد در نقاط مختلف هندوستان حضور داشتند که ۳۵ نفر آنان دارای رساله بودند و از این دست نقاط قوت بسیار زیاد است که می توانیم به جهت فرهنگی، دینی و معرفتی آنرا تقویت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به چند راهبرد برای رسانه حوزه در عرصه بین الملل، رسالت رسانه حوزه علمیه را القای وحدت و اتحاد بین مسلمین دانست و گفت: امروز دنیای اسلام بیش از هر زمان دیگر نیاز به وحدت و یکپارچگی دارد و صدای رسانه حوزه باید تقریب بین مذاهب اسلامی باشد،‌نباید اختلافات داخلی را در بیرون بیان کرد و یا به اختلافات بیرونی دامن زد.

حجت الاسلام و المسلمین مهدوی پور، زبان اردو را زبان شعر و ادب برشمرد و افزود: رسانه حوزه در انعکاس شور شعور مردم ایران در زمینه عزاداری اهل بیت(ع) در عرصه بین الملل به ویژه شبه قاره می تواند بسیار اثرگذار باشد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید