به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از سمنان، حسن آل بویه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه همزمان با روز صنایع کوچک به میزبانی اداره کل شهرکهای صنعتی سمنان، با بیان اینکه یک هزار و ۴۳۷ طرح صنعتی در سطح استان سمنان وجود دارد، بیان کرد: این طرحها دارای پیشرفتهای متفاوتی از یکدیگر هستند و ۶۶۰ هکتار اراضی شهرکهای صنعتی استان را اشغال کردهاند.
وی با بیان اینکه از ۶۶۰ هکتار اراضی اشغال شده توسط این صنایع، ۲۶۷ هکتار زمین خالی هستند،افزود: ۶۴ هکتار زمین خالی با دیوار کشی، ۱۳۴ هکتار نصب سوله، ۱۱۵ هکتار نصب ماشین آلات است که امیدواریم تکلیف این واحد ها روشن شود چرا که به تولید نرسیدن این واحد های صنعتی نیز ضرر است.
مدیرکل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان در ادامه با بیان اینکه صنایع کوچک می توانند زنجیره های ارزش و تامین صنایع بزرگ را تکمیل و پیشگام توسعه صنعتی کشور باشند، ابراز کرد: توسعه صنعتی در کشورهای توسعه یافته با صنایع کوچک رخ داده و ویژگی خاص این صنایع هم آن است که انعطافپذیری آنها بالا است و میتوانند شرایط را بهتر تغییر و تطبیق دهند.
وی با با بیان اینکه در سه ماهه اول سال قبل ۲۹ قرارداد واگذاری صنایع منعقد و هشت هکتار زمین در سطح استان برای صنایع، زمین در شهرکهای صنعتی استان واگذار شده است، خاطرنشان کرد: در سه ماهه اول سال جاری ۹۰ واحد صنعتی واگذار شدند و ۶۱ هکتار زمین در شهرکهای صنعتی به متقاضیان داده شده تا به تولید بپردازند.
آل بویه افزود: رشد هفت برابری واگذاری زمین و تعداد واحدهای جدید در شهرکهای صنعتی نشان میدهد که علاقه سرمایهگذران و سرمایهداران برای ورود به تولید بیشتر شده و این اتفاق همچنین در ۱۰ استان اول صنعتی کشور مشابه استان سمنان رخ داده است.
وی با بیان اینکه افزایش تقاضا برای شهرکهای صنعتی نشان میدهد که تولید داخل توجیهپذیر شده است، یادآور شد: موارد زیادی هستند که وارد کنندگان حرفهای که در این مدت با وضعیت ارز، خود به سمت تولید روی آوردهاند زیرا تولید داخلی امروز به مراتب توجیه بهتری از واردات دارد و این همان موضوعی است که مسئولان ما از آن به عنوان تبدیل یک تهدید به فرصت یاد میکنند.
مدیرکل شهرک های صنعتی استان سمنان با بیان اینکه سمنان رتبه هفتم استانهای کشور در واگذاری زمین و انعقاد قرار داد واحدهای جدید مستقر در شهرکهای صنعتی را در سه ماهه اول سال جاری به دست آورده است، تاکید کرد: سال گذشته رتبه سمنان در این شاخص، بین استانهای کشور نهم بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون که شرایط بسیار سخت اقتصادی در سطح کشور وجود دارد، افزود: شرایط کنونی اقتصادی حتی در زمان جنگ نیز نبوده است اما به کمک همین مدیران واحدهای صنعتی به خصوص صنایع کوچک توانسته ایم شرایط تهدیدهای جدی اقتصادی مرتبط با کشور را به فرصت های جدی بدل کنیم.
آل بویه درباره جایگاه و اهمیت صنایع کوچک، بیان کرد: در سال جاری که به نام جهش تولید نامگذاری شده در حقیقت یک تغییر پارادایم در سطح ملی در حال رخ دادن است و آن اینکه اقتصاد ما از اقتصاد نفتی به یک اقتصاد مولد غیر وابسته به نفت تغییر میکند که در این زمینه صنایع به خصوص صنایع کوچک دارای اهمیت هستند.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار در تاریخ بعد از نفت ایران، اقتصاد بدون نفت در حال رخ دادن است و از سوی دیگر تحریمهای بسیار هوشمندانه ای علیه ایران اسلامی رخ داده در نتیجه باید تولید ملی و جهش تولید در کشورمان افزایش یابد، گفت: این تغییر در فضای آرام نیز دشوار است چه برسد به اینکه کشورمان با چنین فشارهایی روبرو باشد که تاریخ اقتصاد دنیا آن را به یاد ندارد.