به مناسبت 1شهریور روز بزرگداشت "حسين بن عبداللَّه" معروف به "ابوعلي سينا" و روز پزشك
به گزارش خبرگزاری بسیج حجت الاسلام محمدی به مناسبت 1شهریور روز بزرگداشت "حسين بن عبداللَّه" معروف به "ابوعلي سينا" و روز پزشك در شرح این مناسبت گفت:
ابوعلي حسين بن عبداللَّه بن حسين بن علي بن سينا ملقَّب به حجة الحق، معروف به شيخ الرييس، از حكماي بزرگ و علماي نامدار جهان و پزشكان اسلام است. شيخ الرييس در سوم ماه صفر سال 370 هجری قمری در بلخ به دنيا آمد و از خردسالي به فراگيري علوم زمان پرداخت تا اين كه در جواني، علامه دهر گرديد. حجت الاسلام محمدی گفت:ابن سینا چنان در علم پيش رفت كه استادان خود را استاد شد و عمرش به بيست نرسيده بود كه به مطالعه علوم فلسفي همت گماشت. هرگاه مسأله اي از مسائل بر او مشكل مي شد، با وضو به مسجد شهر مي رفت و حلّ آن مسأله را از خداوند مي خواست. ابوعلي سينا به سبب معالجه بيماري امير نوح بن منصور ساماني، مقرب پادشاه گرديد. شيخ از اين فرصت استفاده كرد و به كتابخانه دربار راه يافت. در مدت عمر ابوعلي سينا، وقايع متعددي بر او گذشت كه از وزارت تا زندان را در بر داشت. مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه ناحیه راور در مورد تألیفات ابن سینا گفت: شيخ به زبان هاي فارسي و عربي، تاليفات فراوان دارد كه اشارات، شفا، حكمت عرشيه، قضا و قَدَر و لغةالعَرَب و از آن جمله اند. محمدی در سرگذشت ابن سینا گفت: سرانجام اين دانشمند شهير و فيلسوف كبير در 58 سالگي در همدان درگذشت و در همان شهر مدفون گرديد. به پاسداشتِ اين پزشك نامدار مسلمان، روز اول شهريور در جمهوري اسلامي ايران، روز پزشك نامگذاري شده است.
حجت الاسلام محمدی ضمن گرامیداشت روز پزشک و قدردانی از پزشکان و پرستاران زحمتکش خصوصا در راور حدیثی را در عظمت آن بیان کرد و گفت: پيامبرصلي الله عليه وآله فرمود: العِلمُ عِلمانِ: عِلمُ الأديانِ و عِلمُ الأبدانِ
{علم دو گونه است: علم دين و علم بدن (پزشكي)}