تجهیز ۷۳ درصد مطب های کشور به نسخه الکترونیکی/سرانه تخت بیمارستانی در کشور ۱/۶ است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، طاهر موهبتی معاون امور حقوقی، مجلس و امور استانها و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در حاشیه مراسم ارائه عملکرد دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در قزوین برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار فعلی بیماران بیمه سلامت بیان کرد: حدود چهل میلیون نفر در کشور تحت پوشش خدمات سازمان بیمه سلامت هستند که بیشترین آمار در روستاها بوده و بعد از روستاییان، بیمه رایگان و بیمه کارکنان دولت، رتبه چهارم را به خود اختصاص داده که شامل خانواده معزز شهدا، بهزیستی، کمیته امداد، طلاب و دانشجویان می باشد.
وی با اشاره به آمار کرونایی های تحت پوشش بیمه سلامت گفت: در بحث کرونا نیز حدود ۱۱۰ هزار نفر از بیمه شدگان ما تا کنون به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری شده اند و تعدادی نیز در آی سی یو بسر می برند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور اظهار کرد: خدمات خوبی در بحث بیمه شدگان کرونا وجود دارد. داروهایی که در پروتکل دارویی ما وجود داشت خوشبختانه در حمایت بیمه قرار گرفت از سیتیک تا آزمایشات تی سی آر، تحت پوشش خدمات بیمه می باشد و همچنین خدمات آی سی یو که تحت پوشش خدمات سازمان های بیمه ای از جمله سازمان بیمه خدمات وجود دارد.
موهبتی عنوان کرد: امروز یکی از مهمترین پروژه هایی که در ایام کرونا می تواند به فاصله گذاری اجتماعی و عدم مراجعه به پزشک کمک کند، بحث نسخه الکترونیک است و دورا پزشکی نیز مبتنی بر نسخه پزشکی خواهد بود و خوشبختانه ۷۳ درصد مطب های ما به نسخه پزشکی وصل بوده و به صورت آنلاین نسخه ارسال می کنند و ۷۰ درصد به صورت نسخه الکترونیک و ۳۰ درصد به صورت ویزیت شد می باشد.
وی افزود: ۶۸۰۰ مرکز پاراکلینیک مانند داروخانه ها، تصویربرداری ها به مراکز قیزیوتراپی نیز نسخه الکترونیکی انجام می دهند که اتفاقی کم نظیر است و امیدواریم این عدد تا پایان سال به صد در صد برسد.
معاون امور حقوقی، مجلس و امور استانها وزارت بهداشت تصریح کرد:
پیش بینی ما تحقق این عدد تا هشتاد درصد تا پایان سالجاری بود اما با توجه به پوشش ۷۳ درصد طرح تا کنون و تاکید رییس جمهور مبنی بر اینکه از تاریخ ۹۹/۹/۹ عملا مصرف کاغذ جهت تهیه کاغذ به حداقل برسد، در تلاش برای تحقق این امر هستیم.
موهبتی اضافه کرد: این حذف به معنای عدم وجود زیرساخت فنی نیست بلکه به این مفهوم است که بتوانیم شرکای کاری خود اعم از پزشکان، متخصصان، داروخانه ها، تصویربرداری ها، آزمایشگاه ها را متقاعد نماییم که در این فرایند حضور یابند. در تغییر رفتار مقاومت های ذاتی وجود دارد و ما در بحث دولت الکترونیک باید به این نکته توجه نماییم که بلوغ سامانه های الکترونیکی مشمول زمان بوده و در زمان انجام شود.
وی ادامه داد: شرکای کاری و پزشکان کشور بیش از انتظار ما با این طرح همکاری کردند و این در حالی است که در فنلاند این طرح ۱۵ سال، در ترکیه ده تا پانزده سال زمان برده و ما بخش عمده کار را به اتمام رساندیم و امیدواریم بزودی بتوانیم برای اولین بار نظام اپراتوری را در نظام سلامت کشور در بخش آی تی تجربه نماییم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت خاطرنشان کرد: غیر از موارد اورژانس، مراجعات الکترونیکی عملا به حداقل رسید و طبیعی است ۹۰ تا ۹۵ درصد درآمد بیمارستان ها عملا از بیمه ها تامین می شود و بالطبع با کاهش خدمات در بخش هزینه های ما نیز کاهش یافته و آسیب این امر این است که درآمدهای بیمارستانی را به شدت کاهش خواهد داد و طبیعی است هزینه های بیمارستانی به ویژه در حوزه پرسنلی و مصرفی بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد از این محل تامین می شود و این می تواند آسیب جدی باشد.
موهبتی یادآور شد: طبیعی است که قاعدتاً از منابع دیگر کشور در عین اینکه به محدودیت های منابع در کشور آگاهیم باید کمک های انجام شود و از بخش یک میلیارد یورو که بنا بود به بخش سلامت پرداخت شود می توان کمک های دریافت کرد اما کافی نیست.
وی افزود: رسانه ها می توانند نقش بسیار موثری در این امر باشند که ما بتوانیم ورودی هایمان را کنترل کنیم. سرانه تخت بیمارستانی در کشور ۱/۶ است و در دنیا در کمترین حالت این درصد وجود دارد. این میزان در آی سی یو نسبت به جمعیت صدهزار نفر ۶/۶ است در حالی که در آمریکا ۳۴/۴ می باشد و این تعداد در نظام سلامت اگر ورودی ها بیشتر شود که به تعبیری تاب آوری سلامت می باشد بی شک دچار مشکل خواهیم شد.
معاون امور حقوقی، مجلس و امور استانها بیان کرد: وقتی تعداد تخت آی سی یو، کفاف ورودی ها را ندهد قطعا دچار مشکلات می شویم لذا از رسانه ها می خواهیم کاری کنید که مردم از سلامت خود صیانت کنند.
موهبتی گفت: خوشبختانه همدلی و رفاقت بسیار خوبی بین دانشگاه علوم پزشکی قزوین و مدیریت و مسوولان استان وجود دارد. در سختی ها منابع مالی بسیار مهم است اما مهمتر از آن رفاقت و همدلی است که در استان قزوین بسیار خوب بروز و ظهور یافته است.
۱۰۱۰/گ۳۰/ب