مسجد محور تحول آفرین در جهان اسلام است
حجت الاسلام و المسلمین فتحی در گفت و گو با خبرنگار بسیج ضمن بزرگداشت روز جهانی مسجد، با اشاره به اینکه پیامبر اسلام (ص) برای تعلیم، ترویج و تبلیغ رسالات الهی در شهر مدینه نیازمند اجتماع مردم در یک فضا(مسجد النبی (ص)) بودند، اظهار داشت: عمده کارکرد این فضا عبادی بودن آن است ولی کارکد اصلی آن مقر فرماندهی و راهنمایی مسلمین شد، تصمیمات مهم سیاسی اجتماعی و حتی عبادی در این فضا انجام می شد و به سمع مردم می رسید. مردم با شنیدن صدای اذان مؤذن که در اوقات نماز و غیر آن شنیده می شد، متوجه می شدند که پیامبراسلام کار مهمی دارد لذا فوج فوج از اصحاب پیامبر به مسجد می آمدند و پیام پیامبر را به گوش جان می سپردنند.
وی با بیان این اینکه در واقع مسجد ملجأ و پناه مردم است، افزود: مسجد کارکرد همه جانبه دارد و محدود کردن آن به یک موضوع خاص، خدعه دشمنان است، مسجد محل عبادت است اما عبادت های فردی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی نیز جزو اقسام آن می باشد.
وی همچنین با اشاره به جایگاه بنیادین مساجد در دین مبین اسلام، تصریح کرد: اسلام مسجد را به عنوان خانه خدا معرفی کرده است، محلی برای سجده و تواضع به درگاه الهی و محلی برای کسب معرفت و تقوی ورزی است.
مدیر کانون فرهنگی و تبلیغی ندای عصر مایه و قوام مساجد را بر سه رکن مهم (امام جماعت، هیئت امنا و جوانان) برشمرد، ابراز کرد: امام مسجد که در علم، معرفت و تقوا پیشتاز است، هیئت امنای مسجد که باید ولایت مدار، تابع امام مسجد، اهل برنامه و مجاهدت باشند و جوانان مسجد که در بین نمازگزاران می توانند در تحول آفرینی فرهنگی در منطقه خود به امام مسجد کمک کنند.
وی همچنین با بیان اینکه بعضی کارکرد مساجد را صرفا عبادی می دانند و معتقد هستند، مساجد نباید کارکرد دیگری داشته باشند، عنوان کرد: اگر کسی به کارکرد مسجد نبی(ص) کمترین شناخت داشته باشد، می بیند که مسجد در همه ی تحولات، اثر بخش بوده است و محدود کردن مسجد به عبادت جمعیی که رویکرد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آن لحاظ نشود، جفای به مسجد است. این افراد باید بدانند که ما در مسجد داری به نبی مکرم و اهل البیت (ع) اقتدا می کنیم و سیره عملی آنان نشان از این می دهد که مسجد محور همه تحولات است.
حجت الاسلام و المسلمین فتحی با اشاره به نقش زنان و بانوان در ادره مساجد، گفت: بانوان می توانند با برگزاری برنامه های معرفت افزایی در ایجاد بستر رشد و تعالی دختران و فرزندان نقش آفرینی کنند، همه می دانیم که بانوان بیشترین تاثیر را در اخلاق و منش خانواده دارند؛ اگر دوره های تربیتی، آموزشی و حتی مهارتی در زمینه خانواده برای بانوان گذاشته شود، می توانند در ارتقای فرهنگ اسلامی سهیم باشند.
وی با اشاره به نگاه چشم انداز بین الملل به مساجد، عنوان کرد: اگر مسجد را سنگر بدانیم، در سطح بین الملل می توان تصمیمات مهمی را در مسجد برنامه ریزی و مدیریت کرد، امام راحل خود بنای انقلاب را از مسجد و محراب شروع کردند و می بینیم که انقلاب اسلامی ایران بدین سان از مسجد به جهان صادر شد.
دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر در استان البرز در پایان با بیان اینکه مسجد را مدرسه کنیم و امام مساجد استاد آن مدرسه شودند، خاطر نشان کرد: ارتقای فرهنگ عمومی، تربیت نیروهای خلاق، مؤمن، متعهد و جهادی، آموزش خانواده ها جهت ارتقای سطح معرفتی و فرهنگی اعضای خانواده، ایجاد همبستگی و اتحاد بین مردم محله، هم افزایی و همدلی با محوریت مسجد می تواند اجتماع را به یک مجموعه عظیم کارآمد و متعالی نزدیک کند.