به گزارش خبرگزاری بسیج، علی اصغر عنابستانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد بیانات اخیر رهبر انقلاب مبنی بر اینکه تولید مادر و کلید اصلی حل مشکلاتی مانند اشتغال و معیشت است، گفت: وضعیت معیشتی را باید به شرایط تولید و اشتغال گره زد در واقع یک بسته است که زیرساختهای اقتصادی کشور را شکل میدهد و مقام معظم رهبری هم به طور مداوم در اظهاراتشان تاکید کردند که باید اشکالات و علوم ساختاری اقتصادی کشور را حل کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: برای حل مشکلات باید به مساله تولید توجه شود و گرهها را باز و ساختار صدور مجوزها را اصلاح کرد همچنین نظام واردات مواد اولیه را تسهیل و نظام صادرات را با شرایط تولید متناسب کنیم و اجازه واردات کالاهای مشابه را ندهیم.
سخنگوی مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس یازدهم، افزود: با اصلاح و تغییر نظامات داخلی میتوانیم روی تولید و جهش تولید کار کنیم و اگر در کشور ظرفیتها متبادر و تولید بر اساس ظرفیتهای داخلی شکل گیرد به خودی خود وضعیت معیشتی، درآمدی و اشتغال کشور بهبود مییابد.
وی با تاکید بر اینکه باید بر روی تولید سرمایهگذاری ویژهای شود، گفت: اگر قرار است اشتغال ایجاد شود باید گرههای تولید را حل کرد؛ در جریان سوالی که از وزیر اقتصاد در مورد عدم اجرای مفاد قانون بهبود وضعیت کسب و کار داشتم به این نقطه رسیدیم که باید بر ساختار تولید نگاه جدیدی حاکم شود بر این اساس که نظارت دولت بر فرآیند تولید باید پسینی باشد نه پیشینی؛ یعنی نظام تولید نیاز به مجوز نداشته باشد و هر کس هر کاری که فکر میکند متناسب است بدون مجوز انجام دهد و دولت به جای نظارت قبل از تولید که سرشار از فساد و رانت و چوب لای چرخ تولید است همه همت خود را بر روی نظارت پس از تولید بگذارد.
نماینده مردم سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد، یادآور شد: دولت باید پس از تولید نظارت مناسبی را بر کیفیت کالاها و رعایت استانداردها داشته باشد؛ نظارت پیش از تولید جز گره زدن در کار تولید هیچ ثمرهای ندارد از سویی نیاز است نظام مالیاتی را اصلاح کنیم تا از تولید مالیات کمتری گرفته و از سرمایههای راکد مالیات اخذ شود.
عنابستانی افزود: درآمدهای مالیاتی کشور را باید از سرمایههای راکد محقق کرد و از تولیدکننده مالیات نگیریم و معافیتهای مالیاتی تولیدکننده را افزایش و به آنان یارائه ارائه کنیم و به طور قطع اگر این اقدامات انجام و حرکت تولید شکل بگیرد تحریم برایمان مشکل ساز نخواهد بود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر چون کالاها به دلیل مسائل داخلی در گمرک مانده و ترخیص نمی شوند تحریم برایمان مشکلساز شده است؛ تولیدکننده با سرمایه شخصی مواد اولیه را وارد میکند اما متاسفانه به دلیل وجود قوانین دست و پاگیر کالاها 6 ماه در گمرک مانده و ترخیص نمیشود و پشت تمامی مشکلات این چنینی مافیا وجود دارد.
وی یادآور شد: باید منافع ملی را بر منافع شخصی و مافیا ترجیح داد و گرهها را باز کنیم؛ 80 درصد مشکلات داخلی است و تنها 20 درصد مشکلات ناشی از تحریم است و هر چقدر دولت بتواند مشکلات سد راه تولید را رفع و گشایشها را ایجاد کند به بهبود وضعیت اشتغال و معیشت بیشتر نزدیک می شویم./