خبرهای داغ:

اعلام اسامی و میزان محکومیت متهمان اقتصادی

اسماعیلی اسامی و میزان محکومیت ۷ متهم اقتصادی را اعلام کرد.
کد خبر: ۹۲۶۹۶۴۳
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۵

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری امروز خود، درباره اعلام حکم تعدادی از محکومان پرونده‌های اقتصادی گفت: در تخلف قاچاق عمده ارز، مرتضی روحی‌نژاد فرزند رضا به 8 سال حبس،‌ امین روحی‌نژاد فرزند مرتضی به 7 سال حبس، ایمان روحی‌نژاد فرزند مرتضی به 10 سال حبس، جواد فرخنده مقام فرزند حسین به 10 سال حبس،‌ یاسر صابونی فرزند محمدتقی به 10 سال حبس، علیرضا برخوردار کاشانی فرزند قاسم به 10 سال حبس، حسین عطار جان‌نثار نوبری فرزند علی به 10 سال حبس و شرکت تجاری امین تجارت خزر به نمایندگی جعفر آذرطوس به انحلال شرکت، محکوم شدند.

وی ادامه داد: این متهمان همچنین مکلف شدند نسبت به استرداد ارزهای پرداختی و یا پرداخت ما‌به‌التفاوت نرخ ریالی نسبت به نرخ روز ارز اقدام کنند.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین گفت: سید رضا حسینی فرزند سید عباس به 7 سال حبس و پرداخت جزای نقدی در حق دولت، تقی عسگریان فیروزجاهی رئیس شرکت اریا سلامت به یک سال حبس و سید حسن سیدشجاع، 6 ماه حبس به اتهام احتکار ماسک محکوم شدند. در حوزه احتکار لاستیک، کرم‌علی احمدی گزنه فرزند ولی‌الله مدیرکل سابق کیان تایر به 10 سال حبس و 2 میلیارد و 100 میلیون تومان جریمه، پرویز جهانیان فرزند فریدون به 6 سال حبس و 14 میلیارد تومان جریمه، سید بهروز نبیان به 6 سال حبس و 14 میلیارد توامن جریمه، محمدرضا شهسوارزاده به 5 سال حبس و 6 میلیارد تومان جریمه، محکوم شدند.

اسماعیلی درباره وضعیت بازار بورس و اینکه آیا به دلیل تخریب حقوق عامه قوه قضائیه ورود می‌کند؟ گفت: موضوعات بورس تخصصی و مسئولیت اول با سازمان بورس و وزارت اقتصاد و امور دارایی است که حتما ورود دارند. تا امروز گزارشی نیامده و هر زمان نیازمند به ورود به مضووع باشد قوه حتما ورود خواهد کرد.

وی درباره اینکه شوراهای حل اختلاف برای مستأجرین حکم تخلیه صادر می‌کنند که ناقض مصوبه ستاد ملی مقابله با کروناست. آیا قوه نمی خواهد دستورالعملی به شوراها بدهد؟ گفت: در خود مصوبه در برخی از شمول اجازه داده تا ابن کار انجام شود. اینکه مستأجر قبلا تخلفی دارد و اگر اجاره بهایش را ندهد، این قیود را باید موردنظر قرار دهیم. از سوی معاون اول قوه قضائیه موضوع به شوراها و هم مراجع قضائی ابلاغ شده و رویه عمومی قوه عمل به بخشنامه ابلاغی از ناحیه معاون اول قوه قضائیه است.

سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه در هفته‌های اخیر دو پرونده وقف جنگل‌های هیرکانی و سه اعدامی آبان 98 قرار شد اعاده دادرسی انجام شود، نتیجه آنها چه شد؟ گفت: پرونده جنگل‌های هیرکانی به عنوان اعاده دادرسی هنوز نرفته به دیوانعالی. رئیس کل دادگستری استان تقاضای ماده 477 کرد که هنوز در مرحله بررسی است و اگر پذیرفته شد به دیوان می رود. اما سه اعدامی پرونده در دیوان است و منتظر اعلام نظر دیوان هستیم.

اسماعیلی در پاسخ به این سوال که تخصصی شدن وکالت چه تأثیری در رسیدگی به پرونده ها دارد؟ اظهار کرد: پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف کار تخصصی می‌طلبد؛ در رشته های پزشکی هر چه طبیب در ارتباط با بیماری از تخصص بیشتری برخوردارد باشد کمک بیشتری به بیمار می‌کند. ما این موضوع را هم در بخش قضات و وکلا و کارشناسان قبول داریم و دادگاه ها را تخصصی کرده‌ایم. در حوزه‌های مختلف آموزش های تخصصی ویژه برای قضات گذاشتیم و تخصصی رسیدگی می‌کنیم. کارشناسی و وکالت به عنوان بازوی تخصصی برای کشف حقیقت مورد تأکید است و امیدواریم کارشناسان و وکلا هم آموزش‌های تخصصی ببینند.

وی در پاسخ به این سوال که قوه قضائیه در موج دوم شیوع کرونا در حوزه سلامت زندانیان چه کرد؟ گفت: بارها اعلام کردیم سلامت زندانیان و بلکه رعایت همه حقوقی که قانون به رسمیت شناخته جزو اولویت‌های ماست. در این حوزه در دنیا حرف برای گفتن داریم و در دیگر کشورهای دنیا درصدی از اقداماتی که در زندانبانی ایران برای حقفظ سلامت و حقوق زندانیان و خانواده‌های آنها می‌شود را انجام نمی‌هند. در کشورهایی که بیشترین آلودگی کرونا را دارند، در آمریکا و کشورهای اروپایی، چه رفتاری با زندانیان می شود. هموطنان ما در دیگر کشورها هم در زندان‌ها هستند، گزارش‌هایی به ما می‌رسد و ادعا می‌کنیم هیچ کشوری در دنیا خدماتی که در ایران به زندانیان شده را ارائه نداده است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: از جمله اعطای مرخصی‌های کرونایی. در موج دوم نیز مانند موج اول با دستور ویژه رئیس قوه قضائیه به زندانیان مرخصی اعطا شد. تا امروز حدود 87 هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند. عده‌ای از زندانیان با استفاده از شرایط مرخصی زندانیان، مرخصی پایان حبس گرفتند و یا مرخصی آنها تمدید شد و سر جمع 95 هزار نفر از مرخصی در موج دوم استفاده کردند.

اسماعیلی در پاسخ به اینکه در سازمان استاندارد حجم تخلفات و بازداشت‌ها زیاد است، در سازمان بازرسی گزارشی داشتید؟ گفت: از ورود سازمان بازرسی اطلاع ندارم. سایر موضوعات را به تناسب در بخش‌های مختلف اگر در شوراهای شهر اتفاق می‌افتد رسیدگی می‌کنیم. در وزارتخانه اتفاقی بیفتد رسیدگی می‌کنیم. در سازمان استاندارد موضوعات متعددی را داشتیم که در برخی موارد مانند ذرت‌های آلوده سازمان بازرسی ورود کرد، تذکر داد و پیگیری کرد و جلوی استفاده آن گرفته شد. هنوز انبارهای ذرت‌های آلوده در البرز و خوزستان توقیف است. بعضی از افرادی هم که مرتکب جرایم و اتهامات هستند تحت تعقیب قرار گرفتند. الزاما این را موضوع سازمانی نمی‌دانیم و اعتقاد داریم که جرم سازمان یافته نداریم و در هر سازمانی ممکن است مختلفینی باشد.

اسماعیلی همچنین درباره آخرین وضعیت برگزاری دادگاه‌های ویژه اقتصادی و تعیین تکلیف استجازه رهبری گفت: در روزهای آینده خبرهای خوبی برای شما خواهیم داشت. روند رسیدگی به پرونده های پرونده های اقتصادی با قوت و اقتدار ادامه خواهد داشت و ادامه دارد.

او همچنین درباره اینکه آخرین وضعیت پرونده روح‌الله زم و اکبر طبری چه شد؟ گفت: زم را منتظر نظر دیوان عالی هستیم. امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور نظر خود را اعلام کند. محاکمات طبری هم تمام شده و دادگاه در حال انشای رأی است. چه بسا امروز صادر شود. دادگاه با توجه به اهمبت پرونده رأی خودش را بدهد.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین درباره شکایت نمایندگان از قرارداد ویلموتس گفت: در برخی از موضوعاتی که دغدغه عمومی است معطل شکایت دیگران نیستیم و مدعی هستیم قوه قضائیه در این حوزه پیشگام بوده و اولین اقدام را سازمان بازرسی ارائه داد. قبل از آنکه عزیزان ما در مجلس اقدام کنند. قوه قضائیه پیشگام بود در این موضوع و بر اساس گزارش سازمان بازرسی پرونده در دادگستری در حال رسیدگی است.

اسماعیلی درباره حاشیه‌های ایجاد شده درباره شهرهای محل تبعید زندانیان گفت: اینکه تبعیدگاه محکومان بیان شده بود، خبری مجعول و غیرواقعی بود. این خبر صحت نداشت و بلکه از اقدامات خوب قوه قضائیه در اصلاح قانون مجازات اسلامی این شد که در 1392 به تصویب مجلس رسیده و لازم الاجرا است، در ماده 23 قانون مجازات اسلام به گونه ای تنظیم شده که ما دیگر هیچ شهری را به عنوان تبعیدگاه نمی شناسیم و تفاوتی بین هیچ کدام از شهرها در زمینه مسایل قضائی وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره رهاشدگی فضای مجازی و اینکه آیا به عنوان ترک فعل قصد ورود دارید؟ گفت: این گلایه بجاست و شاهد رهاشدگی در این حوزه و به عبارتی شاهد عقب ماندگی سیاستها و رهنمودها هستیم. این اتهام که قوه از منظر سیاسی به دنبال ساماندهی است واقعیت ندارد. فضای مجازی باید در داخل کشور مدیریت شود نه از خارج از کشور. برای وزارت ارتباطات و مرکز فضای مجازی و شورای فضای مجازی وظایفی اعلام شده و مجدانه مطالبه‌گر هستیم تا مأموریت ها به نحو شایسته‌ای انجام شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار