۰۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 26 April 2025
22:43
کد خبر : 9270190
۰۷:۱۱

۱۳۹۹/۰۶/۰۶
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد:

جای خالی دانشگاه فنی و حرفه ای در کارگروه اشتغال استان یزد/افزایش اعتماد صنعت به دانشجو با تحریم ها

جواد شاکر ادرکانی گفت: قطعا یک بخش اساسی اشتغال استان مربوط به دانشگاه فنی و حرفه ای است و اینکه هنوز راهکاری برای حضور این دانشگاه در کارگروه اشتغال استان دیده نشده قابل تامل است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، جواد شاکر اردکانی رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد در جمع اصحاب رسانه استان یزد با بیان اینکه عملکرد دانشگاه فنی وحرفه‌ای به ۴ حوزه اموزش، پژوهش، دانشجویی وفرهنگی و عمرانی دسته بندی می‌شود اظهار کرد: محور و حوزه اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای آموزش است، اما موفقیت در این حوزه وابسته به عملکرد درست سایر حوزه هاست.

شاکر افزود: در مدت هفت سال دولت تدبیر و امید، در راستای توسعه اموزشی در هر ۱۰ مرکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای تعداد رشته‌ها ۲ برابر افزایش داشته است و در حال حاضر ۸۰ رشته کاردانی و ۵۰ رشته کارشناسی در این دانشگاه ارائه می‌شود.

***بازنگری و تدوین سرفصل ۴۲ عنوان درسی بر اساس مهارت ورزی

شاکر اردکانی ادامه داد:در راستای شعار سال و لبیک به منویات رهبر معظم انقلاب، سرفصل ۴۲ عنوان درسی بر اساس مهارت ورزی بازنگری و تدوین شد عنوان کرد: ۸۰ درصد محتوای دروس دانشگاه کاربردی و مهارتی شده است که با توجه به نقش آفرینی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در اشتغال زایی و مقابله با تحریم ها، با بازنگری، عمده دروس با صنعت روز کشور هماهنگ و همراه شده است.

وی با اشاره به جذب ۲۰ هزار دانشجو در مدت ۷ سال دولت در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان ابراز کرد: خوشبختانه تاکون ۱۸ هزارو ۵۰۰ نفر از این دانشگا فارغ التحصیل و وارد بازار کار شده اند.

***تدوین رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد بر اساس سند آمایش

شاکر اردکانی با بیان اینکه رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد بر اساس سند آمایش استانی تدوین شده است خاطرنشان کرد: رشته‌های ارائه شده در هر شهرستان با توجه به ظرفیت‌های صنعتی است به گونه‌ای که در میبد با توجه به ظرفیت صنایع کاشی و سرامیک رشته سرامیک، در اردکان با توجه به ظرفیت صنایع چوب و فولاد رشته‌های زیرمجموعه این دو صنعت و یا در تفت با توجه به ظرفیت گردشگری رشته‌های هتل داری و گردشگری ارائه شده است که همین موضوع از پراکندگی منابع دانشجویی هم جلوگیری کرد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد تدوین دستورالعمل جذب اساتید را از دیگر اقدامات این دانشگاه برشمرد و تصریح کرد: در طی سه سال ۱۵۰۰ استاد مدعو بر اساس ساختار جدید دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای مصاحبه و ارزیابی شدند و کد مدرسی دریافت کردند.

***هزینه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومانی برای تجهیز دانشگاه فنی و حرفه‌ای یزد

وی با اشاره به ضرورت آموزش مجازی در شرایط اپیدمی ویروس کرونا گفت: در خصوص آموزش مجازی تنها ۴ استان موفق به اخذ مجوز راه اندازی سامانه آموزشی بومی شدند که استان یزد جزو این استان هاست و توانست با یک سامانه اموزشی مستقل زیرساخت‌های خوبی انجام دهد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد با بیان اینکه اخذ مجوز جذب دانشجویی بین المللی از دیگر اقدامات در حوزه اموزش دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان عنوان کرد و افزود: متاسفانه با توجه به شیوع کرونا هنوز دانشجو بین المللی به استان داده نشده، اما مقرر شده در مرحله اول ۲۰ دانشجو بین المللی به استان ارائه شود.

وی با اشاره به هزینه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومانی برای تجهیز دانشگاه در مدت هفت سال گفت: به موازی بازنگری سرفصل ها، زیرساخت‌های کارگاهی و آزمایشگاهی هم باید تغییر کند که در با بودجه قابل توجه و خوبی تخصیص داده شد کار‌های درخوری هم صورت گرفت برای مثال در مرحله اول سال جاری ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بودجه و تجهیزات جذب شد.

***تسهیل ارتباط دانشگاه و صنعت

شاکر با بیان اینکه با راه اندازی مراکز کاریابی در دانشگاه سعی تسهیل ارتباط دانشگاه و صنعت شده است ابراز کرد:مرکز علم و کار در اتاق بازرگانی ارتباط خوبی را بین دانشگاه و صنعت برقرار کرده است و دانشجویان پس از تحصیل و گذراندن دوره کاراموزی به صنایع معرفی می‌شوند.

وی در خصوص فعالیت‌های عمرانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد گفت: کل اعتبارات عمرانی دانشگاه در مدت هفت سال دولت تدبیرو امید ۱۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان بوده است و ۲۶ هزار و ۹۴۲ متر مربع فضای جدید اموزشی کارگاهیف خوابگاهی، ورزشی و فرهنگی ساخته شده است.

این مسئول ادامه داد: کل اعتبار عمرانی استان یزد در سال جاری ۵ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان است که تاکنون ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان ان تخصیص داده شده است.

***ظرفیت خوابگاهی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد ۲ برابرشده است

وی با بیان اینکه تقریبا ظرفیت خوابگاهی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد ۲ برابرشده است خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ ظرفیت خوابگاهی دانشگاه ۵۶۰ نفر بود که این ظرفیت در سال ۹۹ به ۱ هزار و ۷۶ نفر رسیده است.

شاکر اردکانی در پاسخ بخ خبرنگار یزدرسا در خصوص اینکه چه فعالیت و کار‌هایی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای انجام نشده و همچنان برای این دانشگاه چالش است گفت: اگر قرار باشد در ارتباط با صنعتی نمره‌ای به دانشگاه داده شود شاید نمره قابل قبولی باشد، اما بیست نیست چراکه ارتباط با صنعتی فقط به عملکرد دانشگاه خلاصه نمی‌شود و سایر بروکراسی‌ها و دستگاه‌ها باید در این زمینه هم عملکرد خوبی داشته باشند تا به نتیجه مطلوب برسیم.

***جای خالی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در کارگروه اشتغال استان

وی با بیان اینکه قبلا صنعت گران ما به دانشجو اعتماد نداشتند گفت: با دو مرحله تحریم ها، از روی اجبار صنعت گران مجبور شدند به دانشجو و نیروی داخل اعتماد کنند و تا حدود رویکرد صنعت گران کشور تغییر کرده است، اما دغدغه‌ای که امروز می‌تواند جای کار داشته باشد حضور دانشگاه فنی و حرفه‌ای در کارگروه اشتغال استان است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد عنوان کرد: قطعا یک بخش اساسی اشتغال استان مربوط به دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و اینکه هنوز راهکاری برای حضور این دانشگاه در کارگروه اشتغال استان دیده نشده قابل تامل است.

وی در پایان تاکید کرد: برای تجهیز دانشگاه فنی و حرفه‌ای هم علیرغم بودجه خوبی که در نظرگرفته شده جای کار زیاد است و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید