استاد حوزه و دانشگاه مطرح کرد
اصول ۱۰ گانه امام سجاد (ع) در تربیت فرزند / صحیفه سجادیه دایرة المعارف انسان سازی است
استاد حوزه و دانشگاه گفت:به فرموده رهبر معظم انقلاب صحیفه سجادیه فقط کتاب دعا نیست بلکه دائره المعارف شیعه و انسان سازی در قالب مناجات است.
به گزارش خبرگزاری بسیج از مازندران، حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیمیان معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مازندران صبح امروز در جمع عزاداران سپاه کربلا با تسلیت و تعزیت به مناسبت شهادت سیدالساجدین حضرت امام زین العابدین (علیه السلام) با اشاره به اینکه امام سجاد (علیه السلام) آثار علمی فراوانی دارد، گفت:در راس آثار علمی صحیفه سجادیه است که زبورپیامبر (صلوات الله) نامیده شد که به فرموده رهبر معظم انقلاب فقط کتاب دعا نیست بلکه دائره المعارف شیعه و انسان سازی در قالب مناجات است.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان با بیان اینکه صحیفه سجادیه بهترین اثری است که برای اسلام به یادگار مانده است، افزود:رهبر معظم انقلاب به صحیفه خوانی تاکید کردند، اما متاسفانه ما نتوانستیم این فرهنگ را در بین مردم ترویج کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به آثار دیگری از امام سجاد (علیه السلام) پرداخت و اضافه کرد:رساله حقوق امام منشور سازمان ملل شد، رسالههایی ا. که در علم اخلاق، تعلیم و تربیت، خانواده، و رسالههای متعدد دیگر دارند.
این کارشناس مذهبی در بخش دیگری از سخنان خود به اصول ۱۰ گانه روش تربیت فرزند از نگاه امام سجاد (علیه السلام) اشاره کرد و گفت: اصل اول، این است که فرزندان را از همان دوران کودکی با سردیها و گرمیهای زندگی آشنا کرد لذا از فرزندانتان درخت کویر بسازید نه نهالهای در باغچه.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان در ادامه اضافه کرد:اصل دوم آن است که نباید فرزند را خجالتی و کم رو بار آورد چرا که با عث محدودیت میشود.
به گفته این کارشناس فرهنگی، سومین اصل عدالت و یکسان رفتار کردن بین فرزندان است و نباید رفتار تبعیض آمیز با فرزند داشت.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود به چهارمین اصل را اشاره کرد و افزود:برای تربیت فرزندان محبت به پیامبر (صلوات الله) محبت به ائمه اطهار (علیهم السلام) و محبت به قران کریم در آنها احیا کنید.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان با تصریح بر اینکه امام اسجاد (علیه السلام) توصیه کردند که نماز و دعا را در حضور فرزندان بخوانید، و آنها را به مساجد و مجالس روضه ببرید، بیان کرد:والدین باید به وظایف دینی خود عمل کنند تا فرزند هم یاد بگیرد.
این کارشناس مذهبی، به اصل پنجم پرداخت و ادامه داد:نباید والدین در مقابل فرزندان به دعوا و نزاع و درگیری بپردازند؛ که این اثر منفی فراوانی برجای میگذارد. کانون خانه باید مملو از مهر، محبت و سازگاری باشد.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان اضافه کرد:ششمین اصل تغذیه است و باید مراقب بود چرا که تغذیه در فرزند اثر تربیتی دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه هفتمین اصل را در تحمیل نکردن تکالیف سنگین به فرزندان برشمرد و افزود:نباید فرزند را وادر به وظایف دینی کرد و نباید توقع بی جا داشت و آن را دروغگو بار آورد.
به گفته حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان هشتمین اصل آشنا کردن فرزندان با فامیل و آشناست. تا با هویت و اصالت خانوادگی آشنا شود. او درهمین رابطه افزود: دیدوبازدید فرزندان با آشناها، باعث شکوفایی استعداد فرزندان میشود. بهترین تفریح است و غم و اندوه را کاهش میمیدهد و آنها را اجتماعی و با اعتماد به نفس به بار میآورد.
این استاد حوزه و دانشگاه نهمین اصل را نوشتن نامه به فرزندان برشمرد و گفت:با نوشتن نامه تجریباتتان را در اختیار فرزندانتان قرار دهید.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان در ادامه اضافه کرد:دهمین اصل فراهم سازی تفریحات سالم برای فرزندان است. تفریحات سالم هشت مورد است، گردش در طبیعت، سفر، شعرخوانی، قصه گویی، ورزش و بازی، گفتن لطایف سالم، صله رحم، زیارت شهدا و امام زادگان، دیدن علما، و معلمان اخلاق.
انتهای پیام/