به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهین شهر، حامد عجبی نائینی مدیر آموزش و پرورش شهرستان با اشاره به شرایط شیوع ویروس کرونا که جامعه و نظام آموزشی را تحت تاثیر قرار داده است گفت: طبق ابلاغیه به روسای آموزش و پرورش کشور اصل بر آموزش حضوری است و هیچ گزینهای نمیتواند جای آموزش حضوری را به خود اختصاص دهد و این مورد با فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکلهای بهداشتی پیگیری میشود و آموزش مجازی به صورت مکمل استفاده میشود.
وی با بیان اینکه به طور یقین این تصمیم گیری منطقی است اضافه کرد: من هم به عنوان یکی از اولیا دغدغه حضور فرزندانم را در مدرسه دارم و مطمئنا اعتماد والدین به سیستم آموزشی گام به گام به وجود میآید و ما اصرار و فشاری به خانوادهها وارد نمیکنیم که حتماً از روز اول مدرسه دانش آموزان باید در فضای مدرسه حضور پیدا کنند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان تاکید کرد: در هر دو حالت چه دانش آموز بر اساس طرح برنامهریزی شده در مدرسه حضور داشته باشد و یا به علت حساسیت به حق والدین حضور نداشته باشد، مدیر مدرسه پیگیر روش آموزشی تکتک دانشآموزان خواهد بود، به عنوان مثال در صورت عدم حضور دانش آموز از چه طریقی آموزش را دریافت میکند، شبکه آموزش، شبکه شاد، کانالهای پیام رسان، لوحهای فشرده و ... و هر هفته این رصد توسط مدیر پیگیری میشود.
وی گفت: دغدغه اولیا قابل احترام است و مدارس باید برای این دغدغهها ارزش قائل باشند، سلامت و آموزش فرزندان جز حساسیتهای اولیا است، بنابراین فشار و اصراری بر خانوادهها برای حضور در کلاسهای مدارس نیست و اگر، ولی دانشآموزی تشخیص دهد که فرزندش در مدرسه حضور پیدا کند، با رعایت پروتکلها و داشتن ماسک، بطری آب شخصی، تغذیه شخصی و اسپری ضدعفونی میتواند از فضای مدرسه استفاده کند.
عجبی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در حضور دانش آموزان در مدارس استفاده از سرویسهای بهداشتی است، تا آنجا که امکان دارد باید استفاده از این بخش را انجام نداد و در صورت شرایط خاص ضدعفونی از درب سرویس بهداشتی تا شیرهای آب باید به دانش آموزان آموزش داده شود، رعایت فاصله گذاری نیز باید کاملا رعایت شود، زنگ تفریح به شیوههای قبل توصیه نمیشود و دانشآموزان ورود و خروج همزمانی با هم ندارند.
وی به والدین شاغل اشاره کرد و گفت: این مورد به شورای مدارس سپرده شده است که دانش آموزانی که مادران شاغل دارند، میتوانند با رضایت خانواده و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از ساعت ۸ تا ۱۲ در مدرسه حضور پیدا کنند و همچنین برای حضور آنلاین این دانش آموزان استفاده از شبکه شاد در ساعت بعد از ظهر برنامه ریزی شده است که والدین در خانه حضور داشته باشند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان تاکید کرد: اگر دانش آموزی شرایط استفاده از کامپیوتر و موبایل را ندارد میتواند از درسنامه، لوح فشرده و محتوای فاخر آموزشی که در اختیار هر مدرسه قرار دارد استفاده کند و نکته دیگر خانوادههایی که بستر استفاده از لوح فشرده را ندارند میتوانند علاوه بر استفاده در کافی نتهای سطح شهر از سخت افزار، نرم افزار و اینترنت فضای مدرسه نیز استفاده کند و همچنین پیش بینی خرید تبلت برای مدرسه شده است که به صورت امانت در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
مدارس علاوه بر تعلیم و تربیت نوع زندگی اجتماعی را آموزش میدهندعجبی از فواید حضور دانش آموزان در فضای آموزشی سخن گفت و افزود: مسلما دانش آموزان با حضور در مدارس علاوه بر تعلیم و تربیت مراودات اجتماعی با هم سنان خود را فرا میگیرد، که این موارد جزء اصول و کارکردهای مدارس به شمار میآید، حضور دانش آموزان در کنار سایر هم سنانشان تخلیه هیجانی و یادگیری نوع زندگی اجتماعی را در پی دارد.
وی تاکید کرد: دانش آموزان در بهترین سن یادگیری قرار دارند اگر آنها را صرفا به جهت حساسیت بالای خودمان نسبت به شیوع ویروس کرونا یک سال از آموزش دور نگه داریم قطعاً در خانه سرخوردگیهای پیدا خواهند کرد، مسلماً حساسیت تمامی ما نسبت به ویروس کرونا طی ۶ ماه گذشته تغییر پیدا کرده است، پیشرفت فکری، ذهنی و عملکردی داشته ایم و قطعاً تا چند ماه آینده نیز تغییر پیدا میکند.
مدیر آموزش و پرورش ادامه داد: ما در یک میدان تاریک قرار گرفتهایم و در این تاریکی نمیتوان به سرعت حرکت کرد، همچنین نیاز به شناسایی این میدان داریم که باید از تمام ظرفیتها استفاده شود، یعنی همه معلمین باید همفکری کنند، همه اولیا مشارکت فکری داشته باشند و ما دست همکاری مان به سمت تمامی مردم است تا بتوانیم از این شرایط سخت گذر کنیم، بچههای کشور آینده سازان کشور هستند.
گفتنی است شهرستان شاهین شهر و میمه دارای ۳۷ هزار و ۷۰۰ دانش آموز میباشد که از این تعداد ۳ هزار و ۵۷۶ نفر پایه اول را تشکیل میدهند و تعداد ۱۹۸ مدرسه دولتی و غیردولتی برای آموزش این آیندهسازان فعالیت میکنند.