به گزارش سرویس سپاه استان تهران خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، پویا قلی پور مناظره کننده اول تیم سردار جنگل در موافقت با این گزاره اظهار کرد: ما معتقدیم کلیت دولت های رانتیر به دلیل وجود منابع مستقل مالی نیازی به اخذ مالیات و شیوه های دیگر کسب درآمد ندارند و همین موضوع یکی از مهم ترین علت هایی است که بخش تعاون را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده سیاست گذارهای ما با این استدلال که هرگز کشور ما به کسب درآمد غیر نفتی نیاز ندارد جنبه های اجتماعی تعاون را در اولویت قرار بدهند.
میلاد طهرانی از تیم فکرت به عنوان مخالف گزاره با اشاره به اندیشه ریچارد تیلر که اقتصاد را مجموعه ای از تصمیات نهادهای عوامل اقتصادی شامل خانوارها، بنگاه ها و دولت می داند که که تصمیم گیری آن ها اقتصاد را تاثیر قرار می دهد بیان کرد: اولین مخالفت ما با گزاره ازین باب است که اقتصاد و اجتماع را نمیتوان از هم جدا کرد و رفتار اقتصادی کاملا متاثر از الگوهای اجتماعی است.
وی ادامه داد: مقدمه گزاره دچار یک مبالغه و آهوران شده است در مشاهدات عینی توجه و تاکیدی بر تاثیرات اجتماعی بخش تعاون صورت نگرفته و در خواست ما از تیم محترم موافق اين است که یک متغیر ناظر به تاکید بر تاثیرات اجتماعی ارائه نمایند.
در ادامه امیرحسین ابراهیمی نیز از گروه سردار جنگل در روشن کردن مواضع تیم خود گفت: اساسا انگیزه تاسیس شرکت های تعاونی در ایران پیش از انقلاب بعد از اصلاحات ارضی و همزمان تغییر ساختار اجتماعی ارباب_رعیتی در روستا ها پر کردن خلا های اجتماعی و حاکمیتی موجود در جوامع روستایی و توجه و تاکید بر اثرات اجتماعی آن بوده است.
وی افزود: در قوانین بالادستی مربوط به موضوع تعاون در قبل و بعد از انقلاب نیز به جرئت می توان گفت که غلبه وجوه اجتماعی موضوع تعاون نسبت به وجوه اقتصادی آن به طور کامل مشهود است.
آرش شهلائی دیگر مناظره کننده تیم فکرت نیز در ادامه در تکمیل استدلالهای گروه خود گفت: دقیقا یکی از اهداف بخش تعاونی در ایران جلوگیری از انحصار دولتی است پس چگونه میتوانیم بگوییم که تعاونی ها برای اداره کشور به وجود آمده اند؟ در حالی که تعاونی در اصل نوعی مالکیت است.
وی در مخالفت با دلایل گروه موافق مبنی بر کارکرد اجتماعی تعاونی ها گفت: در بند 1 ماده 1 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به صراحت ایجاد و تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل به عنوان اهداف بخش تعاونی ذکر شده است.
قلی پور در 4 دقیقه پایانی خود تصریح کرد: به عنوان موافق معتقدیم دولت های رانتیر از تعاون استفاده میکنند تا جنبه های اجتماعی و نقاط ضعف این دولت را بپوشانند
وی در پاسخ به اشاره گروه مخالف به بند 1 ماده 1 قانون بخش تعاونی گفت: حوزه اشتغال به شدت حوزه اجتماعی است و فقط جنبه درآمدی ندارد بلکه ماحصل آن رفع معضل اجتماعی به نام بیکاری است.
نتایج این مناظره که توسط سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها انجام می شود 24 ساعت بعد اعلام خواهد شد.
داوری اولین مسابقه مناظرات تعاون توسط خسروقبادی عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی، محمد امیرپناهی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و پیمان باباخانلو از معاونت تعاون و رفاه اجتماعی انجام میشود.
با توجه به آغاز هفته تعاون، سازمان دانشجویان با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مسابقاتی را با هدف مشارکت بیشتر دانشجویان در امر تعاون در کشور برگزار میکند.