۰۷ / خرداد / ۱۴۰۴ - 28 May 2025
04:45
کد خبر : 9276122
۱۹:۱۷

۱۳۹۹/۰۶/۲۷
سخنان غریب آبادی در نشست شورای حکام؛

ایران شفاف‌ترین برنامه هسته‌ای را در میان اعضاء دارد/ انفجار «نطنز» خرابکاری بود

غریب آبادی تاکید کرد ایران شفاف‌ترین برنامه هسته‌ای را در میان اعضاء دارد و از آژانس انتظار می‌رود تا مأموریت خود را به شیوه‌ای حرفه ای، مستقل و به دور از هرگونه فشار انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری بسیج، نماینده دائم کشورمان در دفتر سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی در وین، طی سخنرانی در نشست فصلی شورای حکام، مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گزارش پادمانی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را تشریح کرد.
کاظم غریب آبادی در نشست شورای حکام اعلام کرد که ایران شفاف‌ترین برنامه صلح آمیز هسته‌ای را در میان کشور‌های عضو آژانس دارد. به منظور غلبه بر موانع احتمالی، ابتدا بایستی یک محیط سازنده برای آن ایجاد شود که قطعا بر مبنای حسن نیت متقابل شکل خواهد گرفت.

ايران با آژانس همواره همکاري داشته است
غریب آبادی در آغاز سخنرانی خود، با اشاره به توافق اخیر ایران و آژانس و یادآوری این که جمهوری اسلامی طی سال‌های گذشته همواره با آژانس همکاری داشته است، گفت: این حقیقت که ۲۲ درصد از بازرسی‌های آژانس در سطح جهانی در ایران انجام شده است، نشان می‌دهد ایران شفاف‌ترین برنامه صلح آمیز هسته‌ای را در میان کشور‌های عضو آژانس دارد. هر چند لازم است آژانس بر فعالیت‌های جاری تمرکز نماید، اما ایران به طور داوطلبانه درخواست آژانس برای رسیدگی به موضوعات احتمالی پادمانی را پذیرفت. در همین زمینه، گزارش فعلی مدیرکل مبین گام‌هایی است که ایران و آژانس برای رسیدن به یک فهم مشترک در خصوص موضوعات مورد نظر و همچنین یافتن راه حل‌های قابل قبول برای آن‌ها برداشته اند. دو طرف توافق داریم که به منظور غلبه بر موانع احتمالی، ابتدا بایستی یک محیط سازنده برای آن ایجاد شود که قطعا بر مبنای حسن نیت متقابل شکل خواهد گرفت. سطح گسترده کنونی همکاری بین ایران و آژانس به سادگی به دست نیامده است، و نباید اجازه داد که به سادگی بوسیله منافع سیاسی کوته بینانه تعدادی اندک تضعیف شود.
سوالات یا درخواست‌های آژانس باید مبتنی بر دلائل معتبر قانع کننده و اطلاعات و ارزیابی‌های مستقل خود آژانس باشد. از آنجا که آژانس اطلاعات در دسترس خود را تا به امروز بررسی و تجزیه و تحلیل کرده است، بنابراین، تایید کرده است هیچ سوال و یا درخواست دیگری برای دسترسی به اماکنی به جز آن‌هایی که توسط ایران اظهار شده اند، ندارد. ضروری است شورای حکام و دبیرخانه آژانس دور اندیشی و درایت لازم را به خرج بدهند تا در دام توطئه‌های دشمنان همکاری‌ها گرفتار نشوند.
سفیر کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر ضرورت رعایت چارچوب‌های حقوقی در همکاری ایران و آژانس، تاکید کرد: بایستی توجه داشت همان متون حقوقی که حقوق آژانس را مقرر می‌دارند، حدود و مرز‌های اعمال چنین حقوقی را نیز مشخص کرده اند. در همین رابطه، سوالات یا درخواست‌های آژانس باید مبتنی بر دلائل معتبر قانع کننده و اطلاعات و ارزیابی‌های مستقل خود آژانس باشد.

شوراي حکام و دبيرخانه آژانس هوشيار باشند
این دیپلمات ارشد کشورمان سپس گفت: مایلم این نکته مهم را نیز خاطرنشان کنم از آنجا که معدود دشمنان برجام هیچ مسئله‌ای برای تخریب آن و همچنین همکاری بین ایران و آژانس در سالیان اخیر نیافته اند، سعی کردند تا به سمت ادعا‌های بی پایه و اساس بروند. از اینرو، ضروری است شورای حکام و دبیرخانه آژانس در این زمینه دور اندیشی و درایت لازم را به خرج بدهند تا در دام توطئه‌های آنان گرفتار نشوند.
نباید فراموش کنیم که پروتکل الحاقی بخاطر برجام و بطور داوطلبانه و موقت از سوی جمهوری اسلامی ایران اجراء می‌شود. این موضوعات پادمانی نیز بایستی در چارچوب تعاملات بین ایران و آژانس رسیدگی شوند و نیازی برای گزارش دهی منظم بیشتر به شورای حکام و یک آیتم جداگانه ذیل دستورکار این نشست‌ها نیست.

نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین با تاکید بر اینکه ایران به طور داوطلبانه در مقطعی از سال‌های گذشته و اکنون پروتکل الحاقی را اجرا کرده، بیان کرد: بایستی خاطرنشان شود که موضوعات تحت رسیدگی، از جنبه درخواست دسترسی، با پروتکل الحاقی مرتبط هستند و نباید فراموش کنیم که پروتکل الحاقی بخاطر برجام و بطور داوطلبانه و موقت از سوی جمهوری اسلامی ایران اجراء می‌شود. در همین رابطه، باید خاطرنشان کنم همانگونه که مکرراً توسط جنبش عدم تعهد تکرار شده است، باید یک تمایز آشکار میان تکالیف حقوقی اعضاء تحت موافقت نامه‌های پادمان خود و تعهدات داوطلبانه آن ها، با این هدف که چنین تعهدات داوطلبانه‌ای به تکالیف حقوقی پادمانی تبدیل نمی‌شوند، بعمل آید. در همین راستا، این موضوعات بایستی در چارچوب تعاملات بین ایران و آژانس رسیدگی شوند؛ بنابر این نیازی برای گزارش دهی منظم بیشتر به شورای حکام و یک آیتم جداگانه ذیل دستورکار این نشست نیست.
 
پرهيز از اعمال فشار به آژانس
غریب آبادی در ادامه با اشاره به کارشکنی‌ها علیه همکاری‌های ایران و آژانس، بیان کرد: برای حفظ تمامیت آژانس، اعضای آن باید از هرگونه اعمال فشار به آژانس، به طور جدی پرهیز کنند. با احترام به این حدود و کنار گذاشتن اطلاعات ادعایی و ساختگی بود که زمینه همکاری میان ایران و آژانس، فراهم گردید. در همین راستا، از آنجا که آژانس اطلاعات در دسترس خود را تا به امروز بررسی و تجزیه و تحلیل کرده است، بنابراین، تایید کرده است هیچ سوال و یا درخواست دیگری برای دسترسی به اماکنی به جز آن‌هایی که توسط ایران اظهار شده اند، ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید